ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε ντοκιμαντέρ ο Τζόρτζεβιτς

Σε ντοκιμαντέρ ο Τζόρτζεβιτς

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς καλείται να οδηγήσει τη Σερβία στη διάκριση στο Eurobasket (5-20/9) κι εν συνεχεία θα αφοσιωθεί πλήρως στον Παναθηναϊκό. Στο μεσοδιάστημα συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε!

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς βρίσκεται στους πάγκους από το 1982. Έχει κοουτσάρει σούπερ σταρ όπως ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο Βλάντε Ντίβατς και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τι άλλο πέτυχε;

Ήταν ο προπονητής που οδήγησε τη Γιουγκοσλαβία στην κορυφή του κόσμου, το 2002 στην Ιντιανάπολις. Ήταν, επίσης, ο κόουτς της Μπαρτσελόνα που οδήγησε τους Καταλανούς στην πρώτη Euroleague της ιστορίας τους, το 2003.

Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμα) παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ "Svetislav Pešić – više od trenera" ("Σβέτισλαβ Πέσιτς - κάτι παραπάνω από ένας κόουτς"), το οποίο μάλιστα κέρδισε το ειδικό βραβείο στο 36ο Φεστιβάλ Αθλητικών Ταινιών, στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη, το Μόναχο, το Βερολίνο και το Βελιγράδι ενώ συμμετείχαν θρύλοι του μπάσκετ αλλά και του... ποδοσφαίρου που μίλησαν για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Μεταξύ αυτών, ο προπονητής του Παναθηναϊκού και εθνικός κόουτς της εθνικής Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά και οι Βλάντε Ντίβατς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Πεπ Γουαρδιόλα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Ζάρκο Ζάραϊτς...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ