ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίβερς: "Θέλουμε να στείλουμε... μήνυμα στο ΣΕΦ"

31/03/2017 Panathinaikos Vs CSKA Moscow for Turkish Airlines Euroleague season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
31/03/2017 Panathinaikos Vs CSKA Moscow for Turkish Airlines Euroleague season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ο Κέι Σι Ρίβερς μιλά για την επιστροφή στο ΣΕΦ και τις ιδιαίτερες συνθήκες, ενώ εξηγεί ποια η βασική λεπτομέρεια που απομένει για να επικυρωθεί η παραμονή του στον Παναθηναϊκό Superfoods για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Για μία ακόμη χρονιά, το ντέρμπι των "αιωνίων" γίνεται σε πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν. Πέρσι ήταν η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι που έφερε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα -με πρώτη και κυριότερη αυτή του προπονητή. Φέτος, οι "πράσινοι" θα κατηφορίσουν στο Φάληρο ήδη από την πρεμιέρα της Stοiximan.gr Basket League για να αντιμετωπίσουν τους "ερυθρολεύκους".

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά, δηλαδή, στο μέρος όπου τελείωσε το περσινό. Με πολύ διαφορετικές συνθήκες βέβαια, αφού το άδειο -λόγω τιμωρίας γήπεδο- και τα πολλά νέα πρόσωπα διαφοροποιούν τα δεδομένα. Κάπως έτσι, ο Κέι Σι Ρίβερς είναι από τους λίγους "παλιούς" στα δύο ρόστερ. Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού Superfoods στα δέκα περσινά ντέρμπι, φιλοδοξώντας φέτος να κάνει ανάλογες εμφανίσεις.

Όπως και να έχει, είναι από τους παίκτες που ξέρουν τι διακυβεύεται (σε θέμα γοήτρου και μόνο) σήμερα στο ΣΕΦ (8/10, 19:30), έχοντας παράλληλα τον ρόλο του... δασκάλου για τους νέους συμπαίκτες του. Όπως εξήγησε μάλιστα στο Sport24.gr, ουδείς στο "πράσινο στρατόπεδο" θεωρεί πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι εύκολο, ή πιο απλό, επειδή δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

" Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι πνευματικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το γήπεδο δεν θα έχει κόσμο, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία ή την αντιμετώπιση του αγώνα. Όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι... dogfight. Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι λιγότερο από αυτό, να χαλαρώσεις, να σκεφτείς ότι θα είναι "ένα ακόμη παιχνίδι". Είναι διαφορετικά. Πρέπει να παλέψουμε και να τους κερδίσουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα για τη νέα χρονιά", ήταν η πρώτη τοποθέτησή του μπαίνοντας με το "καλημέρα" στο κλίμα της συζήτησης για το ντέρμπι.

Περίπου ένα χρόνο πριν, τέτοιες μέρες, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό Superfoods. Από την πλευρά του, το "τριφύλλι" κυριάρχησε στους δύο αγώνες που δεν είχαν "αύριο" (βλ. ημιτελικός του Κυπέλλου και πέμπτος τελικός). Δείγμα ότι οι "πράσινοι" νιώθουν πιο άνετα σε "do or die" παιχνίδια απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο; " Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Απλά, δεν σκέφτομαι το μετά. Το ΣΕΦ είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, αρκετά αφιλόξενο από κάθε άποψη. Το βιώσαμε πέρσι καλά αυτό, οπότε δεν μπορεί να επικρατήσει η λογική ότι θα περάσουμε εύκολα", εξήγησε για να προσθέσει αναφερόμενος στις στιγμές που έζησε στον πέμπτο τελικό, τον Ιούνιο: " Δεν φοβήθηκα καθόλου. Φυσικά εκείνη την στιγμή το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου από αυτά που γίνονται. Εμένα με εξιτάρουν τέτοιες συνθήκες. Είναι καταστάσεις που διαβάζεις γενικά ή τις βλέπεις στο Youtube, οπότε είσαι κάπως προετοιμασμένος. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με αυτό, μπήκα στο γήπεδο, όντας ακόμη πιο έτοιμος για να κερδίσω. Κι αυτό έκανα".

16/01/2017 Olympiacos Vs Panathinaikos for Greek Cup in Basketball, in SEF Stadium, in Piraeus Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
16/01/2017 Olympiacos Vs Panathinaikos for Greek Cup in Basketball, in SEF Stadium, in Piraeus Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Για να ανοίξουμε κάπως το φάσμα της κουβέντας, τον ρωτήσαμε για τα νέα στοιχεία που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος έχασε δύο κομβικούς παίκτες σε περιφέρεια (Μάικ Τζέιμς) και ρακέτα (Γιάννης Μπουρούσης) το καλοκαίρι. " Στη θέση του πλεϊμέικερ χάσαμε την εκρηκτικότητα και τη δύναμη του Μάικ (Τζέιμς), ενός παιδιού που ξεχώριζε για την ταχύτητά του. Από την άλλη όμως, ήρθε ένα παιδί (βλ. Λούκας Λεκαβίτσιους) που είναι πιο δημιουργικός, όπως επίσης κι ο Μάρκους (Ντένμον), ο οποίος όποτε χρησιμοποιείται στο "1" δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία και την οργάνωση. Έχουμε περισσότερα παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για τους υπόλοιπους. Οπότε το ένα στοιχείο ουσιαστικά καλύπτει το άλλο στο παιχνίδι μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη συνύπαρξή του με τον Ματ Λοτζέσκι στην "πράσινη" περιφέρεια, βάσει όσων είδαμε στα φιλικά; " Κι οι δύο έχουμε καλά ποσοστά καριέρας στα σουτ τριών πόντων, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα, όσο γίνεται περισσότερο με το παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν και να μπορέσουμε μέσα στη χρονιά να βάλουμε πολλά μεγάλα σουτ που θα δώσουν νίκες στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι η συνύπαρξή μας στο παρκέ είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί μπορούμε να "ανοίξουμε" το γήπεδο και να δημιουργήσουμε, έτσι, χώρους για τα υπόλοιπα παιδιά στο "ένας με έναν", είτε από την περιφέρεια είτε κοντά το καλάθι", απάντησε πριν σταθεί στο ενδεχόμενο να τον βλέπουμε περισσότερο στο "2" φέτος, παρά στο "3": "Θα το κάνω ίσως, αλλά δεν το ξέρω αυτό. Ο κόουτς αποφασίζει, κι εγώ θα προσπαθήσω να κάνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που θα μου αναθέσει. Θέλει μεγάλη προσπάθεια απ όλους μας για να δείξουμε στο παρκέ την εικόνα που θέλει ο προπονητής μας".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να ερωτηθεί για τη συμφωνία του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για νέο τετραετές συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2021: " Δεν έχω υπογράψει κάτι ακόμα. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα, αυτό είναι δεδομένο. Δώσαμε τα χέρια, θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές δεν μπορώ να πω κάτι. Υπάρχει το τυπικό κομμάτι της συμφωνίας που πρέπει να ολοκληρωθεί για να πούμε ότι θα συνεχίσω στην ομάδα. Θα το μάθετε όταν υπογράψω, γιατί θα δείτε τις φωτογραφίες και την ανακοίνωση. Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει συμφωνία, αλλά μέχρι να βάλω την υπογραφή μου, δεν λέω κάτι πέρα από αυτό", είπε και πρόσθεσε πως " νιώθω πολύ άνετα εδώ. Περνάω καλά".

Η συνέχεια στο παρκέ, με το ΣΕΦ να βάζει από νωρίς τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στη λογική των δύσκολων αγώνων και των ντέρμπι της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κι όλα αυτά, πέντε μέρες πριν από την "πράσινη" πρεμιέρα στην EuroLeague.

Photo Credits: Tourette Photography

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ