ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίβερς στο Sport24gr: "Η φωτιά μέσα μας"

Ρίβερς στο Sport24gr: "Η φωτιά μέσα μας"

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο Sport24.gr για τη... φωτιά που έβαλε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο παρκέ του ΣΕΦ, τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στο "τριφύλλι" και την εχθρική -για τους "πράσινους"- ατμόσφαιρα που δεν τον αγχώνει.

Πριν από δέκα μέρες πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά δεν κατάφερε να τη χαρεί αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Δέκα μέρες αργότερα, οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο ΣΕΦ, με τον Κέι Σι Ρίβερς να επαναλαμβάνει όσα έκανε στην EuroLeague , αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδος .

Ο αδιαμφισβήτητος MVP του ημιτελικού με τους "ερυθρόλευκους" δεν έδειξε να επηρεάζεται από την "εχθρική" ατμόσφαιρα, άφησε κατά μέρους την ένταση που προκλήθηκε στο τέλος του α' μέρους με πρωταγωνιστές εκείνον και τον Κώστα Παπανικολάου, επέστρεψε στο παρκέ μετά την ανάπαυλα και έκανε τη διαφορά.

Το μείζον βέβαια δεν είναι η προσωπική του απόδοση, αλλά η νίκη. Το τόνισε σε πρώτη ευκαιρία μιλώντας στο Sport24.gr λίγη ώρα αφότου είχε "εκτελέσει" τον Ολυμπιακό. " Φίλε, το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, πήραμε την πρόκριση για τον τελικό και τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς", ήταν οι πρώτες κουβέντες που βγήκαν από το στόμα του 30χρονου φόργουορντ, ο οποίος δείχνει να νιώθει αρκετά άνετα κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο ΣΕΦ με την πράσινη φανέλα.

Ρίβερς στο Sport24gr: "Η φωτιά μέσα μας"

Θέλω να δείξω ότι βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω. Είμαστε παίκτες του Παναθηναϊκού και αυτό πρέπει όλοι μας να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Να δηλώνουμε ποιοι είμαστε και τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα", ανέφερε επ αυτού πριν σταθεί -κατόπιν σχετικής ερώτησης- στο κομμάτι της ατμόσφαιρας, η οποία πάντως δεν αποτελεί πρόβλημα για εκείνον:

"ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΧΘΡΙΚΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ"

" Μου έχουν ξανακάνει αυτή την ερώτηση, οπότε θα απαντήσω πάλι πως δεν είναι κάτι τρομερό. Είχα δει videos με το τι γίνεται στο ΣΕΦ γενικώς, οπότε ήμουν προετοιμασμένος. Ήξερα ότι θα μας βρίζουν, ότι μπορεί να μας πετάνε αντικείμενα, αλλά από τη στιγμή που μπαίνω στο παρκέ κατεβάζω τον γενικό για όσα γίνονται γύρω μου", για να προσθέσει πως " ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από το παρκέ. Όσο πιο εχθρικό είναι το κλίμα, τόσο πιο συναρπαστικό είναι το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι είναι αυτοί που κάνουν το άθλημα τόσο συναρπαστικό".

Αφήνοντας κατά μέρους το συναισθηματικό και ψυχολογικό κομμάτι, η κουβέντα πήγε στο αγωνιστικό. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το προ δεκαημέρου ντέρμπι: " Έπρεπε να ματσάρουμε την ένταση και την ενέργεια του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι μια ομάδα που έχει "φλόγα" μέσα της. Δεν τα καταφέραμε στον βαθμό που θέλαμε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια μας, αλλά απόψε (σ.σ.: χθες) πιστεύω πως γράψαμε διαφορετικά την ιστορία μας. Ήμασταν πολύ διαφορετικοί, παλέψαμε μέχρι το τέλος και όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο του".

Ρίβερς στο Sport24gr: "Η φωτιά μέσα μας"

Καταρχάς θα σου πω ότι δεν λογαριάζω απόλυτα την ήττα που κάναμε τον Οκτώβριο. Ήταν άλλος προπονητής, το ρόστερ μας έχει αλλάξει πολύ από τότε, ήμασταν μερικές μόλις εβδομάδες όλοι μαζί. Ωριμάσαμε όμως πολύ από τότε, ο κόουτς έχει διαφοροποιήσει το πνευματικό μας κομμάτι και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε κάθε αγώνα. Σταδιακά μάθαμε ως σύνολο να δίνουμε βάση σε κάθε λεπτομέρεια, να "διαβάζουμε" κάθε φάση καλύτερα σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που μας έλειπε ήταν η σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά. Μόλις την... βάλαμε στο παιχνίδι, όλα έγιναν καλύτερα για εμάς",δήλωσε.

Τη στιγμή που τον ρωτήσαμε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη, φρόντισε να μας θυμίσει πως " η νίκη επί του Ολυμπιακού μάς δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια, αλλά μην βιαζόμαστε. Ο τελικός είναι σε ένα μήνα. Έχουμε δρόμο μέχρι τότε. Για αρχή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Φενέρμπαχτσε (19/1, 19:00). Θέλουμε πολύ τη νίκη για να φτιάξουμε τη θέση μας στην κατάταξη της EuroLeague κι η νίκη στο ΣΕΦ θα μας βοηθήσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι".

Για το φινάλε, τον ρωτήσαμε αν υπάρχει εξήγηση για το γεγονός πως στα λεγόμενα "μεγάλα παιχνίδια" (είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με άλλες ομάδες) είναι πάντοτε καλός. " Θέλω πάντα να βοηθάω την ομάδα πάρα πολύ, μακάρι να κάνω τη διαφορά για να κερδίζουμε. Γενικά θα έλεγα πως έχω μάθει να "διαγράφω" τον θόρυβο και την ένταση στις εξέδρες, για να εστιάσω σε όσα γίνονται στο γήπεδο. Οπότε δεν είναι κάτι τρομερό, ή κάτι που αλλάζει για μένα. Κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα σε κάθε αγώνα. Τίποτα το ιδιαίτερο ή συγκεκριμένο για τα ντέρμπι. Παίζω και δίνω ό,τι έχω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ