ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεκόρ διαφοράς σε τελικό από τον Παναθηναϊκό

Ρεκόρ διαφοράς σε τελικό από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Φάρου Κερατσινίου στον 41ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με +47 (101-54), κάνοντας νέο ρεκόρ διαφοράς στον θεσμό.

Ο 41ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος "βάφτηκε" πράσινος, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί άνετα του Φάρου Κερατσινίου (101-54) και να κατακτά το 17ο τρόπαιο της ιστορίας του . Πέραν της ουσίας όμως, υπήρχε κάτι ακόμη που μετέτρεψε σε ιστορικού χαρακτήρα την αποψινή αναμέτρηση -πέραν της τελευταίας παρουσίας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο λόγος για την τελική διαφορά της νίκης του "τριφυλλιού", η οποία έφτασε στο +47 με τη λήξη της αναμέτρησης. Έτσι, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεπέρασε τον Άρη, που είχε το μέχρι πρότινος ρεκόρ.

Οι "κίτρινοι" είχαν συντρίψει το 1987 τον Πανελλήνιο, στον 12ο τελικό της διοργάνωσης, με +40 (110-70). Όσο για την τρίτη, πλέον, θέση στη σχετική λίστα; Είναι κι αυτή "πράσινη", αφού ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 2007 νικώντας με +39 (87-48) το Ρέθυμνο. Σημείωση στα παραπάνω: ο ηττημένος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ομάδα της Α2 κατηγορίας.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις (του Πανελληνίου και του Ρεθύμνου), ο φιναλίστ κατάφερε στο φινάλε της σεζόν να πάρει το εισιτήριο για την Α1. Θα τριτώσει το... καλό από την ομάδα του Ανδρέα Πολέμη; Θα το μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ