ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ για τον Παναθηναϊκό

Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ για τον Παναθηναϊκό

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ πήραν θέση για όσα καταλόγισε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods στον Βασίλη Σκουντή με χθεσινή ανακοίνωσή της.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods μετά τον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών της Stoiximan.gr Basket League με τον Ολυμπιακό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία μεταξύ άλλων "επιτέθηκε" και στον Βασίλη Σκουντή που μετέδωσε την αναμέτρηση για την Cosmote TV. Οι ισχυρισμοί της "πράσινης" ΚΑΕ δεν έμειναν ασχολίαστοι τόσο από την ΕΣΗΕΑ όσο και από τον ΠΣΑΤ, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση την Παρασκευή (15/6)

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα και διαμαρτύρεται για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο συνάδελφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο συνάδελφος, ο οποίος, θέλουμε να ενημερώσουμε, μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το προφανές έχει αυταρχική τύπου σκέψη και τρόπο λειτουργίας και είναι εχθρός της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Βασίλης Σκουντής, έχει φέρει εις πέρας την ίδια ακριβώς εργασία για δεκαετίες. Τι άλλαξε, άραγε, χθες;

Η ανακοίνωση, δυστυχώς, είναι καταδικαστέα και αγενής και θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε, όμως, τα τελευταία χρόνια, πλήθος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες. Επιθέσεις που κυμαίνονται από απειλές και εξυβρίσεις έως χειροδικίες και τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και καλούμε τους εμπλεκόμενους να μη μετατρέπουν με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τα γήπεδα σε αρένα. Να αποδεχτούν, επιτέλους, ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους γιατί δήθεν "φταίνε" για ό,τι συμβαίνει. Τέλος, ζητούμε να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα".

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Βασίλη Σκουντή, ο οποίος μετέδωσε (και) τον 4ο τελικό κορυφής του μπάσκετ. Έναν αγώνα που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε η ομάδα του τριφυλλιού.

Κι εκεί βρίσκεται μάλλον το πρόβλημά της. Έχασε η ομάδα κι έπρεπε προφανώς να βρεθεί ένα άλλοθι για τους οπαδούς της.

Και στοχοποιήθηκε και μάλιστα με χαρακτηρισμούς χαμηλότατου επιπέδου ο σχολιαστής, σαν να έπαιζε αυτός στο γήπεδο. Και να μην ήταν καλός ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.

Όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και η νίκη και η ήττα. Κι αν κάποιος δεν μάθει να χάνει τότε έχει… θέμα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ