ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πεδουλάκης και οι άλλοι

Ο Πεδουλάκης και οι άλλοι

Η απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς δημιούργησε κενό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί άμεσα. Στο προσκήνιο το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη. Τι παίζει με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Λίγο πριν την έναρξη των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Παναθηναϊκός αλλάζει εικόνα στον πάγκο. Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά από τη στιγμή που το "τριφύλλι" αποκλειόταν από το Final Four του Βερολίνου , όταν επισημοποιήθηκε το "διαζύγιο" με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Οι "πράσινοι" ενημέρωσαν για την αποδέσμευση του Σέρβου προπονητή, ο οποίος έμεινε στο ΟΑΚΑ για δέκα περίπου μήνες, πριν αποχωρήσει μετά το "σκούπισμα" από τη Λαμποράλ Κούτσα, που στέρησε από τον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μα πάνω απ όλα να δώσει στον Δημήτρη Διαμαντίδη τον καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσει την αγωνιστική δράση.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση του "Σάλε" , άρχισε η αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης. Το βέβαιο είναι πως οι "πράσινοι" δεν ήταν προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα, δεν είχαν ετοιμάσει εκ προοιμίου ένα plan b σε περίπτωση αποκλεισμού της ομάδας, κι αυτό γιατί άπαντες πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε τον τρόπο να επιστρέψει στη σειρά και να αφήσει εκτός συνέχειας τη Λαμποράλ Κούτσα. Οι επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι είναι λίγες, οι στιγμές κρίσιμες, οπότε τα χέρια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι "δεμένα".

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

Το πρώτο όνομα που βγήκε στο προσκήνιο για τη διάδοχη κατάσταση είναι αυτό του Αργύρη Πεδουλάκη. Εύλογα, θα μπορούσε να πει κανείς, από την άποψη πως ο έμπειρος τεχνικός έχει εργαστεί για ενάμιση χρόνο στην ομάδα, ξέρει πρόσωπα και πράγματα, μα πάνω απ όλα έπεισε με το έργο του. Ασχέτως αν η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε νωρίτερα του αναμενομένου, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αυτό είναι κάτι που μετρά θετικά τούτη την ώρα.

Φημολογία (ανεπιβεβαίωτη) υπάρχει αυτή την ώρα για έναν ακόμη πρώην "πράσινο". Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Ζάλγκιρις. Η περίπτωσή του βέβαια είναι πιο δύσκολη αφού αφενός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη λιθουανική ομάδα, αφετέρου παραμένει άγνωστο το αν επιθυμεί να αποχωρήσει τούτη την ώρα από τη Ζάλγκιρις για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Δεδομένου του πως έχει η κατάσταση και της άγνοιάς του γύρω από το ρόστερ.

Το βέβαιο είναι πως στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουν πολλή δουλειά, με τα ζητήματα να "τρέχουν" ενόψει και της έναρξης των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού μοιάζει δεδομένο πως αυτά θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα από τις 3 Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ (βλ. Μεγάλη Εβδομάδα). Ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να απαντηθούν όμως αφορά τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας με τον διάδοχο του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Κι αυτό γιατί δεν έχει αποσαφηνιστεί αυτή τη στιγμή αν θα μιλάμε για έναν προπονητή που θα φτάσει στο ΟΑΚΑ για να βοηθήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή και μόνο, ή για κάποιον που θα έχει πιο μακρόπνοο πλάνο.

Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις πάντως αφορούν συνεργασία μεγαλύτερη του ενός μήνα, που θα κρατήσει η post season στην Ελλάδα.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΠΠΑ

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι ακόμη: αλλάζουν τα δεδομένα για τον Νίκο Παππά. Η αποχώρηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος εδώ και δύο μήνες προπονούταν μόνος του -κατόπιν απόφασης του προπονητή του. Με δεδομένο λοιπόν πως ο "Σάλε" δεν βρίσκεται πλέον στο "τιμόνι" του Παναθηναϊκού, είναι επόμενο να περιμένουμε τον Νίκο Παππά να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, δηλαδή να ενσωματωθεί εκ νέου στο προπονητικό πρόγραμμα του "τριφυλλιού".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ