ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προσωπική υπόθεση ο τίτλος

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τον τρόπο που άλλαξε το "τσιπάκι" στον Παναθηναϊκό, τα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ που κράτησε την ομάδα αντί να πάει στη λύση των διωγμών και η αμφισβήτηση που έδωσε κίνητρο.

Εδώ και λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στον θρόνο του ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική πορεία στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Και παράλληλα μια επιτυχημένη σεζόν όπου συνδυάστηκε με το νταμπλ.

Βέβαια για να φτάσει μέχρι την κορυφή, η ομάδα του "τριφυλλιού" χρειάστηκε να περάσει από 40 κύματα και να λειτουργεί στη μεγαλύτερη διάρκεια στα όρια της τρέλας, εντός κι εκτός παρκέ. Για τον λόγο αυτό, χωρίς αμφιβολία αυτός ο τίτλος είναι ο πιο δύσκολος ή από τους δυσκολότερους του "τριφυλλιού"τα τελευταία 20 χρόνια.

Για να φτάσουμε ως εδώ, έγιναν πολλά αλλά ας βάλουμε ως αφετηρία τις αναμετρήσεις με την Φενέρ καθώς στη συνέχεια προκλήθηκε… σεισμός στις τάξεις της ομάδας. Ο αποκλεισμός από τους πρωταθλητές Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να υποστεί την μεγαλύτερη δοκιμασία, κι επί της ουσίας να βγει δυνατός όταν στο κρίσιμο σημείο το "εγώ" μπήκε κάτω από το "εμείς".

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ... ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μετά την επιστροφή της ομάδας με πούλμαν από την Πόλη, λόγω της τιμωρίας για τις εμφανίσεις με την Φενέρ και όχι μόνο, το στοίχημα ήταν ένα: Να πατήσει στα πόδια της. Από την πρώτη στιγμή ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να κάνει τους παίκτες να κοιτάξουν μπροστά λέγοντας τους να μην συζητηθεί ξανά ότι έγινε μετά τον αποκλεισμό στην EuroLeague. Στα λόγια ήταν εύκολο αλλά στην πράξη ήθελε χρόνο και σε αυτό βοήθησε η διακοπή των υποχρεώσεων μέχρι τα playoffs. Για μεγάλο διάστημα η ομάδα είχε εικόνα διάλυσης και όπως ήταν φυσικό, οι παίκτες δεν είχαν διάθεση για πολλά με πρώτους τον Μάικ Τζέιμς και τον Κρις Σίνγκλετον…

Μέχρι και ο Τσάβι Πασκουάλ έφτασε στο σημείο ν’ αγανακτήσει με την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα και όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά προσπάθησε να επαναφέρει όλους τους παίκτες στους ρυθμούς της ομάδας χωρίς να πάει στην εύκολη λύση η οποία θα ήταν να φύγει κάποιος, ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Αυτό είναι κάτι το οποίο πιστώνεται ο Καταλανός τεχνικός, με συνέπεια οι «πράσινοι» να παρουσιαστούν συσπειρωμένοι στο κρίσιμο σημείο και σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως υπήρχε χρόνος αντίδρασης μέχρι να ξεκινήσουν τα playoffs.

ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

Η ήττα στον δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ χτύπησε για τα καλά το 'καμπανάκι" και ο Πασκουάλ έδειξε διατεθειμένος να εμπιστευτεί όσους είναι έτοιμοι να παλέψουν. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, είχε ξεκινήσει να γίνεται πολύς λόγος για τα ξενύχτια των παικτών που περιλάμβανε επιθέσεις από τα social media και να υπάρχει έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο κυρίως των ξένων. Και όχι άδικα πάντως, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι έδιναν αφορμές με το κλίμα να μην είναι το καλύτερο για ένα σύνολο που θα έμπαινε στη διαδικασία να διεκδικήσει τον τίτλο. Η διαφορά όμως, είναι ότι στην πλειονότητα τους οι ξένοι παίκτες που είχε φέτος το "τριφύλλι" αποτελούν ισχυρές προσωπικότητες και φυσικά θέλουν ν’ αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το γεγονός αυτό λειτούργησε την κατάλληλη στιγμή καθώς πληγώθηκε ο εγωισμός του, κάτι που φάνηκε από την αντίδραση τους μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για νυχτερινές εξόδους.

Εκεί δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο Τσάβι Πασκουάλ αφού η σωστή αντίδραση είχε αρχίσει να γίνεται προσωπική υπόθεση και το σημαντικό όπως φάνηκε ήταν να μπει στο κλίμα ο Κρις Σίνγκλετον και αυτό έγινε πράξη στην πορεία της σειράς. Είναι αλήθεια είναι πως μετά από τον πρώτο τελικό, οι "πράσινοι" πίστεψαν πως μπορούν να τα καταφέρουν κι έφτασαν μετά το τέταρτο ματς να έχουν πεισμώσει, θέλοντας να δώσουν απαντήσεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έγινε χάρη στην προσωπικότητα του Τσάβι Πασκουάλ που έβαλε την υπογραφή του για να κρατηθεί η ομάδα αλλά και στην αντίδραση των παικτών οι οποίοι στους δύο τελευταίους τελικούς έδειξαν αποφασισμένοι ν’ απαντήσουν και μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση την προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ