ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προς Χίμκι ο Σίνγκλετον

Προς Χίμκι ο Σίνγκλετον

Ουδείς θέλει στο ρόστερ του παίκτη που δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτό και εφόσον ο Κρις Σίνγκλετον ξεκαθάρισε με όποιο τρόπο διέθετε πως δεν θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, οι "πράσινοι" φέρονται να προχώρησαν στην πλέον εύλογη κίνηση.

Όλο αυτό που 'χει συμβεί φέτος με τον Κρις Σίνγκλετον και τον Παναθηναϊκού Superfoods, παραπέμπει σε φαινόμενα του τύπου "η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα". Δηλαδή, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί, σε πρώτη ανάγνωση και χωρίς όλα τα στοιχεία στη διάθεση του, τι συμβαίνει. Ας δούμε τα δεδομένα που είναι προς διάθεση όλων, με πρώτο το ότι ο 27χρονος φόργουορντ έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο με τους "πράσινους". Μέσα σε αυτό υπάρχει μια option να φύγει και είναι το NBA out. Δηλαδή, αν φέρει μέχρι αύριο (20/7) εγγυημένο συμβόλαιο από την άλλη ακτή του Ατλαντικού, φεύγει από το ΟΑΚΑ. Απλό δεν φαίνεται; Ε, δεν είναι διότι από φέτος τέθηκε σε ισχύ το 2-way contract . Ναι, αυτό που υπέγραψε ο Μάικ Τζέιμς.

Koντολογίς, να σου πω ότι πρόκειται για μερικώς εγγυημένα συμβόλαια (έως ότου ο μισθός φτάσει στις 43.000 ευρώ, μεικτά), τα οποία επιτρέπουν στους οργανισμούς να 'χουν 16ο και 17ο παίκτη, με στόχο την εξέλιξη τους και βάση το όνειρο όλων να γίνουν ΝΒΑers. Μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΝΒΑ, δουλεύουν στις εγκαταστάσεις οργανισμών του θεαματικότερου πρωταθλήματος μπάσκετ και με τo staff αυτών. Πόσα μπορούν να "βγάλουν"; Έως 242.000 ευρώ, μεικτά, εφόσον παίξουν και τις 45 ημέρες που τους επιτρέπεται, στο ΝΒΑ. Μετά το πέρας αυτών των 45 ημερών, ο οργανισμός έχει δικαίωμα να τους δώσει κανονικό συμβόλαιο ή να τους αφήσει ελεύθερους. Τα χρήματα εν τω μεταξύ, τα δίνει η αναπτυξιακή λίγκα που από φέτος θα λέγεται G-League (από το Gatorade) και η προθεσμία υπογραφής 2-way contract λήγει μέσα Γενάρη. Οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs -και άρα των χρηματικών bonus αυτών.

Η δεύτερη πληροφορία του ρεπορτάζ

Αυτό το συμβόλαιο φέρεται να έψαχνε τις τελευταίες ημέρες η πλευρά του Σίνγκλετον, ώστε να το καταθέσει στον Παναθηναϊκό και να τελειώσει η όποια δέσμευση με τους "πράσινους". Επειδή όμως, το ΝΒΑ δεν είναι Ευρώπη (και να με συμπαθάτε), οι οργανισμοί ήταν δύσκολο να "θυσιάσουν" μια από τα 2 αυτά ευκαιρίες να αποκτήσουν παίκτη που "καίγεται" να παίξει στη λίγκα και να βελτιωθεί, για κάποιον που γνωρίζουν ότι έχει άλλους στόχους -και βλέψεις για πολύ μεγαλύτερα μεροκάματα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο Σίνγκλετον ήταν η Νο18 επιλογή στο ΝΒΑ draft του 2011 και πιστεύει στον εαυτό του, όσο λίγοι. Κάπως έτσι, προέκυψε η αρνητική απάντηση στην πρόταση για διετή επέκταση ( αξίας 2.9 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, με το 25% του παίκτη, σε περίπτωση μεταπώλησης, να ανήκει στον ίδιο ). Δεν είπε "όχι" γιατί δεν τον νοιάζουν τα χρήματα, αλλά επειδή τα έχει βρει αλλού. Και ενώ το ένα μέρος του ρεπορτάζ ήταν η απόρριψη της πρότασης (λόγω capital control, όπως μεταφέρθηκε), το άλλο επέμενε πως η πλευρά του παίκτη έθεσε θέμα τέλους συνεργασίας. Θα μου πεις "πώς μπορεί να φύγει, αφού οι options στο συμβόλαιο είναι συγκεκριμένες;". Ιδού μια πιθανή απάντηση -γιατί δεν είμαστε και μπροστά: εκβίασε τις καταστάσεις, κάνοντας πια ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να επιστρέψει. Κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί από το τέλος του πρωταθλήματος (για πολλούς και διάφορους λόγους που αν θέλει θα πει ο ίδιος), αλλά και σε όλο το διάστημα μέχρι χθες που φέρεται να το διατύπωσε και επισήμως.

Το "όχι" στην ΤΣΣΚΑ που ανέβασε πίεση

Θα θυμάσαι πως η ΤΣΣΚΑ είχε ζητήσει τον Σίνγκλετον (πριν υπογράψει τον Χάντερ) και ότι οι "πράσινοι" απέρριψαν το αίτημα . Ο αστικός μύθος θέλει τους Ρώσους να πρόσφεραν διαδοχικά 600.000 και 800.000, κατόπιν σχετικών αιτημάτων του Παναθηναϊκού που μετά ζήτησε 1.000.000 ευρώ και η "ομάδα του στρατού" σταμάτησε κάπου εκεί την προσπάθεια. Έπειτα, εμφανίστηκε η Χίμκι που επίσης φέρεται να πρόσφερε αρχικά 900.000 ευρώ, μετά 1.000.000 ευρώ και τελικά 1.2 εκατ. ευρώ. Η συνέχεια ήταν να πει πάλι "όχι" ο Παναθηναϊκός , με το λαό να ξεσπά στο ενδεχόμενο να δοθεί ένα από τα βασικά στελέχη του περυσινού νταμπλ, τη στιγμή που φέτος οι απώλειες μαζεύτηκαν πολλές και το όνομα που θα έκανε πάταγο, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήταν τότε που διάβασες στο Sport24.gr πως το "τριφύλλι" είχε επικοινωνία με τον Ντονάνας Μοτιεγιούνας , κάτι που διέψευσαν όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αλλά θα μου επιτρέψεις να επιμένω ότι είχε βάση, καθώς οι "πράσινοι" προετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα. Ήταν βλέπεις, σίγουροι πια πως ο Σίνγκλετον είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει. Και στην τελική, αν τον κρατούσαν με το ζόρι, μάλλον κακό θα έκαναν (στην ομάδα και σε αυτόν) και όχι καλό. Προς τι ο αόριστος; Τα ξημερώματα βούιξε ο κόσμος πως ο 27χρονος έχει πουληθεί στη Χίμκι. Αυτή τη φορά με τις ευλογίες των φιλάθλων που όπως έγραφαν στο Twitter "παίκτη που δεν θέλει να παίζει για τον Παναθηναϊκό, δεν τον θέλουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ