ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προπονητής στον Παναθηναϊκό: Το καρέ των επιλογών

Προπονητής στον Παναθηναϊκό: Το καρέ των επιλογών

Το Sport24.gr αναλύει περιπτώσεις προπονητών που μέχρι τώρα είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού Superfoods. O Σάσα Ομπράντοβιτς, ο Λούκα Μπάνκι κι οι αντικειμενικές δυσκολίες για Τσάβι Πασκουάλ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Οι περιπτώσεις που απασχολούν τους "πράσινους" από ώρα σε ώρα, λιγοστεύουν και όλα δείχνουν πως δεν θ’ αργήσουν να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τον προπονητή που θ’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού", ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.

Το θέμα με τον Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύει όλο και περισσότερο, οπότε είναι πολύ πιθανό οι "πράσινοι" να στραφούν σε άλλες λύσεις. Το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φυσικά και θα ενδιέφερε τους "πράσινους" για πολλούς λόγους, ωστόσο και αυτή η περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς είναι πάντα στο προσκήνιο καθώς έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκεται αυτό του Λούκα Μπάνκι, με τον εκπρόσωπο του οποίου έχει γίνει μια διερευνητική επαφή για τις προθέσεις του.

Με δεδομένο πως μέσα στις επόμενες ώρες θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις από τους "πράσινους", το Sport24.gr σας παρουσιάζει τέσσερις εξ αυτών το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τις πρώτες επαφές.

Τσάβι Πασκουάλ

Οι οικονομικές του απαιτήσεις είναι υψηλές και θέλει να λειτουργήσει με τους δικούς του κανόνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξοφληθεί από την Μπαρτσελόνα για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (2016-'17) οπότε μπορεί να πάει όπου θέλει, δίχως περιορισμούς. Από την Ισπανία πάντως, εκφράζονται έντονες ενστάσεις κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το συγκεκριμένο κομμάτι, αφού οι δυσκολίες που εμφανίζονται είναι πολλές και σημαντικές, παρά το γεγονός πως αρχικά δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να εργαστεί στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει άλλωστε, στο "τριφύλλι" γνωρίζουν απόλυτα τις επιθυμίες του και πλέον αναμένονται οι εξελίξεις.

UPDATE: Λίγη ώρα αργότερα από τη δημοσίευση του άρθρου, επιβεβαιώθηκε η αρχική επιφύλαξη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, αφού η περίπτωσή του "ναυάγησε" για το "τριφύλλι" .

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Στη Ζάλγκιρις είναι αλήθεια πως περιμένουν τηλέφωνο για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επειδή γνωρίζουν πως θα τον ήθελαν πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό -και προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή και ούτε έχουν ενημερωθεί επίσημα για να ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις. Το συμβόλαιό του πάντως είναι το μικρότερο από τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να προκύψει ο "γάμος". Βλέπετε, ο "Σάρας" παρουσιάζεται αρνητικός σε πρώτη φάση γιατί δεν θέλει να αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη επειδή φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση ακολούθησε ευλαβικά ό,τι ζήτησε σε μεταγραφικό επίπεδο. Κι ως εκ τούτου, δεν μοιάζει εύκολο να προχωρήσει περισσότερο το θέμα.

Σάσα Ομπράντοβιτς

Έφυγε από την Άλμπα Βερολίνου λίγο πριν από το τέλος της περσινής σεζόν, αφού η γερμανική ομάδα έμεινε μακριά από τον στόχο του EuroCup, ενώ έχασε σημαντικό έδαφος στην Μπουντεσλίγκα. Οι "πράσινοι" τον είχαν προσεγγίσει πάλι το 2015, πριν έρθουν σε συμφωνία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Έχει προσιτό κασέ, αυστηρό προφίλ ως προπονητής, με πολύ καλό έργο στη γερμανική ομάδα αφού τη βοήθησε σημαντικά να εξελιχθεί σε ισχυρή δύναμη στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Αυτή την περίοδο είναι στις ΗΠΑ, ακολουθώντας την προετοιμασία των Σαν Αντόνιο Σπερς. Πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική του ΝΒΑ, εξηγώντας βέβαια πως θα γυρνούσε άμεσα στην Ευρώπη αν παρουσιαζόταν μια καλή πρόταση από κλαμπ υψηλού επιπέδου. Έχουν γίνει κάποιες επαφές και είναι ενήμερος για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός αναζητά προπονητή, πέραν αυτού όμως δεν έχει προχωρήσει παραπάνω η κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Λούκα Μπάνκι

Απολύθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο το 2015, αλλά πληρωνόταν κανονικά μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Κι αυτό γιατί είχε υπογράψει το 2012 κλειστό τριετές με την ιταλική, έναντι 800.000 ετησίως, η διοίκηση δεν κατέληξε σε συμβιβασμό με την πλευρά του, οπότε έμεινε αυτός ένα χρόνο εκτός αλλά πληρωνόταν κανονικά. Το κασέ του τώρα φτάνει στα 500.000 με 600.000 ευρώ, ποσό διόλου απαγορευτικό για να προχωρήσει περισσότερο η όποια επαφή. Είναι αλήθεια πως θα ήταν θετικός σε μία πρόταση από την ομάδα του "τριφυλλιού", αφού -εκτός των άλλων- μείζονα ρόλο παίζει το γεγονός ότι δύσκολα θ' ανοίξει άλλη θέση μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ -τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ