ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Πράσινα" βλέμματα στο Draft

"Πράσινα" βλέμματα στο Draft
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η θέση στην οποία θα επιλεγεί ο Γιώργος Παπαγιάννης στο Draft, όπως επίσης η ομάδα που θα αποκτήσει τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ μπορούν να κρίνουν πολλά σχετικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Την ώρα που ο μεταγραφικός σχεδιασμός "τρέχει" κι αφορά στην απόκτηση δύο "κοντών" και δύο "ψηλών" από την αγορά του εξωτερικού, στον Παναθηναϊκό βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο 19χρονος σέντερ περιμένει να μάθει τα ξημερώματα (24/6), την ομάδα που θα τον επιλέξει στο Draft του ΝΒΑ, όπως επίσης τη θέση που θα πάρει. Δύο στοιχεία που θα κρίνουν εν πολλοίς τις επόμενες κινήσεις του. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις στην υπόθεσή του, από τη στιγμή που όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά.

Για αρχή κρατήστε το ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει καταφέρει να "ανεβάσει" κατακόρυφα τις μετοχές του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε σημείο που θεωρείται πως μπορεί να φτάσει μέχρι την πρώτη εικοσάδα της βραδιάς , την ώρα που πριν ένα μήνα οι προβλέψεις τον έφερναν στο τέλος του β' γύρου. Πρόδηλο είναι λοιπόν πως η παραμονή του στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο κάθε άλλο παρά βέβαια δεν είναι. Κάτι που γνωρίζουν στο "τριφύλλι", έχοντας ήδη λάβει τα μέτρα τους προκειμένου να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Παρένθεση. Εφόσον ο Γιώργος Παπαγιάννης μετακομίσει άμεσα στο ΝΒΑ, οι "πράσινοι" θα εισπράξουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως αποζημίωση, αφού στο συμβόλαιό του υπάρχει σχετικό buy out για το ΝΒΑ. Κλείνει η παρένθεση.

Ο ύψους 2μ18 σέντερ λοιπόν προορίζεται για σημαντικό ρόλο στο ροτέισον του Παναθηναϊκού την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη στην άκρη του πάγκου, σε συνδυασμό με την πολύ καλή -τηρουμένων των αναλογιών- εικόνα που έδειξε στους τελικούς συνηγορούν στο παραπάνω, την ώρα που στο "πράσινο στρατόπεδο" είναι διατεθειμένοι να τον βγάλουν μπροστά τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague. Γι αυτό, ενδεχόμενη απόφασή του να φύγει άμεσα για το ΝΒΑ, αλλάζει άρδην τον σχεδιασμό.

Πρόδηλο είναι πως οι "πράσινοι" θα αναζητήσουν έναν ακόμη σέντερ στην αγορά, προκειμένου να καλύψουν το κενό του. Θα στραφούν σε λύση γηγενή παίκτη για να καλύψουν το κενό, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει επένδυση με νεαρό και ταλαντούχο σέντερ. Όχι βέβαια για θέση βασικού, αλλά για να υπάρχει μία ακόμη εναλλακτική, κυρίως σε ό,τι αφορά το γεγονός πως η νέα χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη και θα απαιτεί λύσεις από όλους τους παίκτες του ρόστερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ