ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολεμιστής... Χάντερ

Πολεμιστής... Χάντερ

To Sport24.gr αναλύει την προσπάθεια του Βινς Χάντερ να... κολυμπήσει στα βαθιά με τον Παναθηναϊκό, παλεύοντας για την μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Κόροιβο ολοκληρώθηκε νικηφόρα για τους "πράσινους" και αποτέλεσε ακόμα ένα μάθημα για τον Βίνσεντ Χάντερ ο οποίος προσπαθεί ν' ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του "τριφυλλιού".

Ο Αμερικανός σέντερ αποτέλεσε το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα των "πράσινων" στο διάστημα που μεσολάβησε από τον πρώτο μέχρι τον δεύτερο γύρο του Top-16 κι έπειτα από μεγάλη αναζήτηση που έγινε από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Το τεχνικό επιτελείο ήθελε έναν παίκτη, ώστε να συμπληρώνει ιδανικά τους ψηλούς που είχε στη διάθεση του ο Παναθηναϊκός (Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Παπαγιάννης) με πιο αθλητικά χαρακτηριστικά και κατέληξε στον 22χρονο φόργουορντ/σέντερ.

Άγνοια κινδύνου και πρόοδος

Η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του Χάντερ είναι ένα στοίχημα για τους "πράσινους" αφού για πρώτη φορά πέρασε τον Ατλαντικό για ν' αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα και σε υψηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως είναι άπειρος από παραστάσεις επιπέδου Euroleague αλλά και γενικότερα στο επαγγελματικό μπάσκετ, ωστόσο προσπαθεί να προοδεύει συνεχώς. Για την ώρα αυτά που έχει δείξει ο Αμερικανός είναι πως διαθέτει δυνατά πόδια και είναι ιδιαίτερα αθλητικός. Παλεύει στα ριμπάουντ, κάνεις τις αλλαγές στην άμυνα όπως επιθυμεί το τεχνικό επιτελείο και τα μηνύματα είναι θετικά από τις πρώτες ημέρες τις παρουσίας του.

Το ζητούμενο είναι να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, να μάθει το συντομότερο δυνατό τα συστήματα της ομάδας επιθετικά αλλά και να καταλάβει τον ρόλο του, που θα είναι πιο συμπληρωματικός (περίπου στα 10 λεπτά συμμετοχής όπως φαίνεται έως τώρα) σε συνδυασμό με αυτά τα οποία ζητάει ο Τζόρτζεβιτς. Το σημαντικό μέχρι τώρα είναι πως δείχνει θέληση, δουλεύει σκληρά και προοδεύει. Όπως είναι φυσικό είναι πολύ δύσκολο να μπει πολύ γρήγορα στο αγωνιστικό κλίμα καθώς έχει αποκτηθεί σε μια περίοδο με συνεχόμενες και κρίσιμες υποχρεώσεις. Γι' αυτό άλλωστε δεν μπήκε αμέσως στα ματς των "πράσινων", προκειμένου να πάρει τις πρώτες εικόνες. Όπως φάνηκε και στο ματς με τον Κόροιβο, σε κάθε ευκαιρία του μιλούσαν τόσο οι προπονητές όσο και ο Δημήτρης Διαμαντίδης όταν ήταν στην πεντάδα, ώστε να καταλάβει που πρέπει να κινηθεί πάνω στο παρκέ.

Γι αυτόν άλλωστε, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επεσήμανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο πως " ο Βινς είναι κάθε μέρα καλύτερος. Είναι αυτό που ψάχναμε και βελτιώνεται διαρκώς. Αυτό που θέλαμε απόψε ήταν να δώσουμε λεπτά στον Παπαγιάννη, για να πάρει εμπειρίες. Σταδιακά κι ο Βινς κατανοεί καλύτερα το παιχνίδι μας και μπαίνει μέσα σε αυτό. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον".

Αναμφίβολα το πρώτο θετικό μήνυμα από τον Χάντερ ήρθε στο ντεμπούτο του, στις 11 Μαρτίου στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στην "Κombank Arena". Σε ένα πολύ δύσκολη παιχνίδι, σε μια καυτή έδρα ο παίκτης του "τριφυλλιού" απέδειξε πως έχει άγνοια κινδύνου. Μπήκε στις μάχες και προσπάθησε να δώσει το καλύτερο όσο αυτό ήταν εφικτό αφού δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς η αποστολή του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αυτή η εικόνα έφερε τις πρώτες καλές εντυπώσεις οι οποίες συνεχίστηκαν στο ματς με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Σε έναν κρίσιμο αγώνα για τον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός σέντερ μπήκε στο παρκέ κι έδωσε πολύτιμες λύσεις σε καθοριστικά σημεία. Βοήθησε επιθετικά, έπαιξε καλή άμυνα και πάλεψε στα ριμπάουντ, σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε εύκολο έργο. Απέδειξε δηλαδή πως είναι ένας πολεμιστής πάνω στο παρκέ και με την ενέργεια που βγάζει προσπαθεί να καλύψει τομείς που υστερεί. Δεν κρυφό άλλωστε, πως αυτή η πρόκληση είναι μεγαλύτερη στη μέχρι τώρα μικρή καριέρα του. Κάθε ματς κυρίως στην Basket League θ' αποτελεί και ένα καλό μάθημα για τον Χάντερ τον οποίο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται για τον χρόνο που έχει αποκτηθεί, ώστε να δίνει κάτι διαφορετικό από τους άλλους σέντερ της ομάδας.

Η πορεία του με αριθμούς

Ερυθρός Αστέρας (εκτός): 10:30'', 4 πόντοι, 2 ριμπάουντ.

Τρίκαλα (εκτός): 15:46'', 10 πόντοι, 7 ριμπάουντ.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός): 7:32'', 5 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο

Κόροιβος (εντός): 10:29'', 6 πόντοι, 7 ριμπάουντ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ