ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στον Παναθηναϊκό ο Σχορτσανίτης

Στον Παναθηναϊκό ο Σχορτσανίτης

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του τριφυλλιού

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό και όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΚΑΕ η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι για τρία χρόνια.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/7) στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, όπου είχε συνάντηση με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Στα γραφεία τον συνόδευσαν οι δύο μάνατζερ του, οι Τάσος Δελημπαλταδάκης και Παναγιώτης Καπάζογλου και η συμφωνία επήλθε μετά από λίγη ώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε "φλερτ" ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά φέτος ευόδωσαν οι καταστάσεις για να συνεργαστούν.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πριν από δύο χρόνια που έφυγε από τον Ολυμπιακό έκλεισε στη Μακάμπι, ωστόσο πλέον ήταν επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός ήταν μία καλή ευκαιρία για να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Στον Παναθηναϊκό ο Σχορτσανίτης
Στον Παναθηναϊκό ο Σχορτσανίτης

Η ανακοίνωση

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία τριετούς διάρκειας", ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Σχορτσανίτης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1985. Είναι 2.06 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ως έφηβος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Ηρακλή όπου παρέμεινε ως το 2003, χρονιά στην οποία επιλέχθηκε στο νούμερο 34 του ντραφτ του ΝΒΑ απότ ους Λος Άντζελες Κλίπερς. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην ιταλική Καντού, για να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Άρη (2003-05) και τον Ολυμπιακό (2005-2010). Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2010-2012), ενώ το 2011 βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας.

Με την Εθνική Ομάδα Ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Έχει ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2002 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003. Στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ισραήλ το 2011 και το 2012, κυπελλούχος Ελλάδας το 2010, πρωταθλητής Αδριατικής Λίγκας το 2012.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ