ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Επίθεση από πέτρες δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού κατά τη διαδρομή του προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο νοσοκομείου μεταφέρθηκαν οι Περπέρογλου και Σμιθ. Αναβολή του παιχνιδιού αποφάσισαν από κοινού ΕΣΑΚΕ, ΓΓΑ και Αστυνομία.

Κατά την μετακίνηση της προς το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός της Basket League ΟΠΑΠ, η αποστολή του Παναθηναϊκού δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι πέταξαν πέτρες. Πέρα από τις υλικές ζημιές στο πούλμαν τραυματίστηκαν ο Στράτος Περπέρογλου κι ο Στίβεν Σμιθ, που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας για εξετάσεις.

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Δείτε φωτογραφίες από το ΣΕΦ και το σπασμένο πούλμαν του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής φόργουορντ χτύπησε στη μύτη, ενώ ο Αμερικανός άσος του "τριφυλλιού" εξετάστηκε για θραύσματα στα μάτια. Οι δύο παίκτες αποχώρησαν από τη Νίκαια λίγο πριν τις 22.00. Διαπιστώθηκε ότι έχουν μόνο εκδορές κι όχι κάτι το πιο σοβαρό.

Οι "πράσινοι" έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στο ΣΕΦ (21.05) και χωρίς τους δύο άτυχους παίκτες. Ως αποτέλεσμα αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του Βασίλη Οικονομίδη.

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στο πρόσωπο του ελληνικού μπάσκετ, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προ 24ώρων επιτυχία του Ολυμπιακού.

Οικονομίδης: "Αναβάλλεται..."

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε ότι ο "πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβάλλεται". Όπως προκύπτει πρόκειται για μια κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε ότι από το απόγευμα της Παρασκευής (16.00) το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ θα τεθεί επί τάπητος, προκειμένου τα παιχνίδια να γίνουν υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Οι δύο ομάδες, οι παίκτες κι η γραμματεία παράμειναν στη θέση τους για αρκετή ώρα (το ίδιο έκαναν κι οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησαν λεπτό τα συνθήματα), μέχρι δηλαδή να φτάσει η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ, κάτι που έγινε στις 21.35. Επίσημα η διοργανώτρια αρχή υπογράμμισε ότι: "Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας".

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ο Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και μίλησε με τους παίκτες. Πολλοί από αυτούς του έδειξαν φωτογραφίες από την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν. Στη συνέχεια ο "Ντούντα" είχε συνομιλία για αρκετή ώρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος. Όλα αυτά που έχουν γίνει είναι ένα τεράστιο λάθος" τόνισε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Από τη μεριά του ο Μάικ Μπατίστ τόνισε: "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εδώ ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό μας αρέσει, όχι να ανοίγουν τα κεφάλια μας".

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Η αποθέωση και τα... σουτάκια του Πρίντεζη

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν και έμειναν για αρκετή ώρα στις εξέδρες, χωρίς να σταματήσουν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα. Στις 21.50 βγήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Ολυμπιακού, που αποθεώθηκαν από τον κόσμο για την κατάκτηση της Euroleague.

Όταν ο κόσμος αποχώρησε ο μοναδικός που έμεινε στο παρκέ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που βγήκε να κάνει ατομική προπόνηση με πολλά σουτ, με τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη.

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Ιτούδης: "Μη νικήσουν οι χούλιγκαν"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι: "Ακούσαμε δύο μπαμ και είδαμε δύο πέτρες. Είδαμε τους τραυματίες και τέσσερα άτομα να φεύγουν. Δεν ξέρω αν ήταν οι δράστες ή κάποιοι που φοβήθηκαν από το θόρυβο". Και αναρωτήθηκε: "Τι να πούμε; Τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχουν νόμοι. Αυτοί πρέπει να τηρηθούν"

Ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού λίγη ώρα αργότερα σε ένα πηγαδάκι τόνισε με νόημα: "εμείς δεν θέλουμε να μη γίνουν τα παιχνίδια, γιατί έτσι θα νικήσουν οι χούλιγκαν".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής από τη μεριά του δήλωσε: "Δυστυχώς όλα αυτά επαναλαμβάνονται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει".

Πολεμικός ανταποκριτής ο... Μπατίστ

Το τραγικό αυτό περιστατικό σχολίασε ο Μάικ Μπατίστ στον λογαριασμό του στο Twitter , δημοσιεύοντας μάλιστα και τη φωτογραφία από το σπασμένο τζάμι. Ο Αμερικανός σέντερ έγραψε "Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα σκατά", χρησιμοποιώντας το hashtag "stoptheviolence", δηλαδή "σταματήστε τη βία".

Ο Μπατίστ μάλιστα έγραψε ότι " οπαδοί του Ολυμπιακού μας πέταξαν πέτρες'' και συνέχισε να "ανεβάζει" φωτογραφίες από το πούλμαν.

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

"Μόνο στην Ελλάδα"

Καυστικός ο Νικ Καλάθης, δημοσίευσε κι αυτός με τη σειρά του μια φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι, γράφοντας "Μόνο στην Ελλάδα".

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Τις δικές του λήψεις του τζαμιού και του ακινητοποιημένου πούλμαν "τράβηξε" ο Άλεξ Μάριτς, που χαρακτήρισε την κατάσταση "τσίρκο" γράφοντας στο Twitter . Μάλιστα έγραψε και τους δύο πρώτους στίχους από ένα σέρβικο πατριωτικό τραγούδι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που αναφέρει: "Ήρωες, για να πολεμήσετε προχωρήστε μπροστά και μη σκέφτεστε τη ζωή σας".

Αναβλήθηκε ο τελικός λόγω πέτρας!

Με καθυστέρηση στο πούλμαν

Το πούλμαν του Παναθηναϊκού έμεινε ακινητοποιημένο για μισή περίπου ώρα στην λεωφόρο Ποσειδώνος. Λίγο μετά τις 21.00 έφτασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς τους Περπέρογλου-Σμιθ κι ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το δρόμο ως εκεί. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες 3-4 μηχανάκια πλεύρισαν το πούλμαν και εκτόξευσαν τις πέτρες εναντίον του.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και αρκετοί

Οι πέτρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού έκαναν γρήγορα το γύρο του... ίντερνετ. Ξένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν τις πληροφορίες και πολλοί έσπευσαν να τη σχολιάσουν. Μέσα σε αυτούς ο πάντα καυστικός Τόμας Βαν Ντε Σπίνγκελ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αναβλήθηκε επειδή πέταξαν πέτρες στο πούλμαν. Ή αλλιώς το πως οι απόλυτοι νικητές γίνονται απόλυτοι losers σε τέσσερις μόνες ημέρες. Τι ντροπή".

Δέκα χρόνια μετά...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2002 στην τότε ημιτελική σειρά. Και τότε το πούλμαν του Παναθηναϊκού είχε δεχτεί... βροχή πετρών με "θύμα" τον Κόρεϊ Αλμπάνο. Το παιχνίδι τότε διεξήχθη κανονικά και βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ