ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Περιμένει στη γωνία ο Παναθηναϊκός

Περιμένει στη γωνία ο Παναθηναϊκός

Η απόκτηση ενός πάουερ φόργουορντ αποτελεί προτεραιότητα πλέον για τον Παναθηναϊκό, με τους Βίκτορ Κλαβέρ και Οκάρο Ουάιτ να βρίσκονται -πάντα- σε πρώτο πλάνο. Στο "στόχαστρο" ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός "έκλεισε" με απόλυτη επιτυχία τις βασικές του μεταγραφικές προτεραιότητες. Οι "πράσινοι" έχουν ισχυροποιηθεί στη φροντ λάιν εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο της ποιότητάς τους, αφού προηγήθηκε η μεταγραφή του Κρις Σίνγκλετον, που πέρσι "έβγαλε μάτια" στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Δεν σταματούν εκεί όμως, αφού επόμενος μεταγραφικός στόχος είναι ο πάουερ φόργουορντ που θα πλαισιώσει τον Αντώνη Φώτση. Ως γνωστόν, τα ονόματα των Βίκτορ Κλαβέρ και Οκάρο Ουάιτ είναι αυτά που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ξεχωρίσει τις δύο περιπτώσεις, οι οποίες διαφέρουν εν πολλοίς.

Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, οι "πράσινοι" κινούνται εντατικά στην αγορά για την απόκτηση ενός σμολ φόργουορντ. Μία από τις λύσεις που έχουν προταθεί μάλιστα κι εξετάζονται από τον Αργύρη Πεδουλάκη και το επιτελείο του είναι ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, ο οποίος αποχώρησε από την Νταρουσάφακα. Ο 29χρονος φόργουορντ έχει μεγάλη εμπειρία από την Euroleague, στην οποία έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Καντού, της Γαλατάσαραϊ, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Νταρουσάφακα.

Σε ό,τι αφορά τους Βίκτορ Κλαβέρ και Οκάρο Ουάιτ, τα δεδομένα είναι ως εξής:

Βίκτορ Κλαβέρ

  • Είναι πιο "μεγάλο" όνομα από τον Οκάρο Ουάιτ, έχοντας ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα το γεγονός πως ξέρει καλά τι εστί Euroleague. Δεν είναι μόνο η παρουσία του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά η γενικότερη εμπειρία που έχει από το υψηλότερο επίπεδο που τον καθιστά ελκυστική περίπτωση.
  • Στη ρωσική ομάδα εισέπραξε 800.000 ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πάντως πως το κασέ του το φετινό καλοκαίρι έχει ανέβει λίγο, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε σε Euroleague και VTB League. Επειδή τον ενδιαφέρει πάντως να βρει μονοετές συμβόλαιο, δεν αποκλείεται να κρατήσει σε αυτά τα επίπεδα τις απαιτήσεις του.
  • Για την απόκτησή του ενδιαφέρεται έντονα κι η Αναντολού Εφές, που αναζητά τον διάδοχο του Ντάριο Σάριτς.
  • Το γεγονός πως διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο τον καθιστά ιδανική περίπτωση, αφού οι "πράσινοι" ψάχνουν στην αγορά για δύο παίκτες από την κοινοτική αγορά, έναν για τη θέση "3" και έναν για τη θέση "4".
  • Είναι πολυθεσίτης, αφού μπορεί να παίξει τόσο στο "3" όσο και στο "4". Μπορεί δηλαδή να λύσει τα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη, επιτρέποντάς του να δώσει ακόμη περισσότερο μέγεθος στην πεντάδα του (ως τριάρι). Παράλληλα όμως "ανοίγει" το γήπεδο αφού έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ.
  • Η επιστροφή του στην Ισπανία είναι πολύ δύσκολη. Η Βαλένθια έχει τα δικαιώματα του στη Liga Endesa, έχοντας προς το παρόν υπερβολικές απαιτήσεις για να τον παραχωρήσει σε Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι "μερένγκες" προσέφεραν το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, η απάντηση όμως που πήραν αφορούσε σε τιμή εκκίνησης από το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως πρότειναν να δώσουν τον Φραν Βάσκεθ (να τον υπογράψουν και να τον παραχωρήσουν άμεσα) και τον Αουγκούστο Λίμα. Πάλι όμως βρήκαν... τοίχο απέναντί τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα παρατήσουν την προσπάθεια, δείχνει όμως ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.
  • Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε το εξής: ο όρος που δεσμεύει τον Βίκτορ Κλαβέρ με τη Βαλένθια εκπνέει το 2017, όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιδιώξει να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο κι εν συνεχεία να επιστρέψει στην πατρίδα του για μόνιμη εγκατάσταση.
  • Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται, αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει υπέρ του. Οι "πράσινοι" έχουν ήδη "σπρώξει" πολύ χρήμα για τις τρεις πρώτες μεταγραφές, θέλοντας από εδώ και στο εξής να κινηθούν σε πιο λογικά οικονομικά πλαίσια.

Οκάρο Ουάιτ

  • Με τα χρώματα του Άρη πιστοποίησε πως μπορεί να προσφέρει σε σημαντικό βαθμό, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Με τη φανέλα των "κίτρινων" είχε 13.9 πόντους (με 36.1% στα τρίποντα), 7.3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Basket League.
  • Γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, τις απαιτήσεις που υπάρχουν και την πίεση που ασκείται στις ομάδες. Παρότι στον Άρη δεν αγωνιζόταν με το "πρέπει" σε κάθε παιχνίδι, όπως συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, ανταπεξήλθε σε όλα τα απαιτητικά παιχνίδια της σεζόν, όντας πάντοτε "παρών" όταν έπρεπε για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.
  • Από την άλλη, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο, αφού δεν έχει εμπειρία από την Euroleague, παρά μόνο από το Eurocup.
  • Το κασέ του φτάνει στα 500.000 ευρώ, όπερ και σημαίνει πως είναι πιο οικονομική λύση από αυτή του Βίκτορ Κλαβέρ.
  • Δεν διαθέτει βέβαια κοινοτικό διαβατήριο, στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Κι αυτό γιατί, εφόσον αποκτηθεί, θα είναι ο πέμπτος ξένος του Παναθηναϊκού (σ.σ.: υπάρχουν ήδη οι Μάικ Τζέιμς, Τζέιμς Φελντέιν, Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον), την ώρα που στο ελληνικό πρωτάθλημα επιτρέπονται μόνο τέσσερις. Άρα, είτε θα αποχωρήσει κάποιος από τους προαναφερθέντες, είτε θα πρέπει να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο για να "αδειάσει" μια θέση ξένου.
  • Οι πιθανότητες να βρει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ είναι ελάχιστες. Παρά τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδι με τους Miami Heat, δεν έχει εισπράξει το ενδιαφέρον από κάποια ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Γι αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να "βγει" στην ευρωπαϊκή αγορά, εξετάζοντας τις προτάσεις που ήδη έχει στα χέρια του.
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ