ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Ο Παπαγιάννης είναι θαύμα της φύσης"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στο Sport24.gr για τον Γιώργο Παπαγιάννη που πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Η συμβουλή και η συνομιλία με τον Ζοτς στο ντεμπούτο του νεαρού σέντερ στην Α1.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι στο επίκεντρο των μπασκετικών και όχι μόνο συζητήσεων από τα ξημερώματα, όταν μάθαμε πως οι Σακραμέντο Κινγκς τον επέλεξαν στο νούμερο 13 του Draft του ΝΒΑ.

Ένα όνειρο για τον 19χρονο σέντερ του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην τελική ευθεία για να γίνει πραγματικότητα. Άλλωστε, αυτό είχε στο μυαλό του από τη στιγμή που επέστρεψε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, ένας από τους ανθρώπους που τον πίστεψαν στα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, ήταν εκείνος που του έδωσε το… εισιτήριο για να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για μια καλή θέση στο Draft.

Related content

Βέβαια, ο Πεδουλάκης ήταν εκείνος που τον έριξε για πρώτη φορά στα… βαθιά νερά της Α1 με το Περιστέρι, όταν ο 14χρονος τότε Παπαγιάννης πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άρα και ο κατάλληλος για να μας πει τους λόγους που πίστεψε στο ταλέντο του, την πορεία του μέχρι εδώ αλλά και την συμβουλή που πρέπει να θυμάται πάντα ο Big G στην πορεία που ξεκινάει.

« Το πρώτο θέμα για τον Παπαγιάννη σε μικρή ηλικία ήταν ν’ αγαπήσει το μπάσκετ και να καταλάβει πως είναι γεννημένος γι’ αυτό. Ο Γιώργος είναι ένα φαινόμενο, ένα θαύμα της φύσης που από την πρώτη στιγμή τράβηξε την προσοχή μας. Ευελπιστούμε σε δύο-τρία χρόνια όταν θα έχει δουλέψει περισσότερο, θα έχει ωριμάσει, θα είναι στο επιθυμητό για να ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία. Μακάρι σε λίγο καιρό να βλέπουμε την Εθνική με Παπαγιάννη και Αντετοκούνμπο στην ίδια πεντάδα, δύο παίκτες που ξεπερνούν τα 2.10 μ.» , σχολίασε αρχικά στο Sport24.gr ο Πεδουλάκης.

Related content «Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Είδαμε ότι το παιδί έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά και κάναμε τη δουλειά μας. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν πιστεύω ότι αδικήθηκε. Έγινε το υψηλότερο pick στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ξεπερνώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όταν κάτι το θες πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ρόλο για να μάθει κάποια πράγματα, να πάρει παραστάσεις και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα και οι δυσκολίες είναι μια δοκιμασία, αν βγεις δυνατός είναι προς όφελος σου. Αυτό λοιπόν, που μένει είναι το αποτέλεσμα».

Related content «Να μείνει προσγειωμένος και να παλέψει»

Στη συνέχεια ζητήσαμε μία εκτίμηση από τον Πεδουλάκη για το πού μπορεί να φτάσει ο Παπαγιάννης αλλά και την δική του συμβουλή, όπου ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν ξεκάθαρος: «Πλέον όλα είναι στο χέρι του. Πρέπει να ζήσει τις στιγμές, να τις απολαύσει και να συνεχίσει τη δουλειά. Έχει πολλά προσόντα και μπορεί να φτάσει ψηλά προχωρώντας βήμα-βήμα. Σε λίγα χρόνια θα τον δούμε και All Star. Παράλληλα όμως, πρέπει να μείνει προσγειωμένος και σταθερός στη δουλειά του, δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ από πού ξεκίνησε για να φτάσει ν’ αγωνίζεται στο ΝΒΑ».

Κλείνοντας, ο Αργύρης Πεδουλάκης μοιράστηκε μαζί μας και τον διάλογο που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τη μέρα που ο Παπαγιάννης έγινε ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο στην Α1. Δηλαδή, στις 5 Ιανουαρίου του 2012, όταν 14 ετών και έξι μηνών. «Τότε με το Περιστέρι παίζαμε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Είχαμε ελλιπές ρόστερ χωρίς πολλούς ξένους για να εξοικονομήσουμε χρήματα και θέλαμε να παίξουν όλα τα παιδιά. Ο Παπαγιάννης έπαιξε για πρώτη φορά στην Α1. Νωρίτερα πήγα στον Ομπράντοβιτς και του είπα αυτό το παιδί είναι 14 χρονών, μη του κάνετε… παγίδα και φοβηθεί, παίζει μόλις δύο μήνες. Ο Ζοτς με ρώτησε αν όντως είναι αυτή η ηλικία του και τελικά δεν τον παγίδευσε στη διάρκεια που βρέθηκε πάνω στο παρκέ, παίρνοντας έτσι την πρώτη του εμπειρία από την Α1», υποστήριξε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που μπορεί κι εκείνος να αισθάνεται υπερήφανος αφού στήριξε από τα πρώτα του βήματα τον θηριώδη σέντερ ο οποίος πλέον ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Σακραμέντο!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ