ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Έχουμε συνηθίσει να μην παίζουμε στη λεπτομέρεια"

Πεδουλάκης: "Έχουμε συνηθίσει να μην παίζουμε στη λεπτομέρεια"

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεν το 1-0 απέναντι στον Άρη (85-79), αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε πολλούς λόγους να είναι προβληματισμένος απ όσα είδε στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η νίκη δεν συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο του Άρη ( 85-79 ), αλλά προβλημάτισε πολύ με την εικόνα του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Γι αυτό κι ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε πως "απόψε αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Ίσως είναι αυτό που λένε πως " πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι". Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα είχαμε ρυθμό, βρήκαμε ευκαιρίες για καλάθι, εκμεταλλευόμενοι τον Ραντούλιτσα. Στο τέλος όμως κάναμε λάθη, δεν λειτουργήσαμε σωστά και αυτό ήταν εμφανές. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην άμυνα γιατί οι αντίπαλοί μας ήταν εύστοχοι. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο δυνατά", πριν εξηγήσει:

" Έχουμε συνηθίσει να μην παίζουμε στις λεπτομέρειες. Αυτό δεν είναι στο DNA του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι όσο γίνεται περισσότερο στη συνέχεια. Να μάθουν τα παιδιά κάποια πράγματα και να "διαβάζουν" καλύτερα το παιχνίδι".

Σε ερώτηση για το τι ομάδα παρέλαβε και τι προσανατολίζεται να αλλάξει, επεσήμανε πως " δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Χρειάζονται μήνες για να μπουν βασικά κομμάτια στο παιχνίδι. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε κάποιους μήνες. Δεν είναι εύκολο όμως αυτό. Όταν παίζεις με ένα συγκεκριμένο στυλ για εννιά μήνες, είναι δύσκολο να το αλλάξεις σε δέκα ημέρες. Ένα από τα θέματα που έχουμε αφορά τη δύναμη. Πρέπει να βγάλουμε και να δείξουμε τη δύναμή μας στο παρκέ. Ήταν ένα πρόβλημα της ομάδας αυτό στην Euroleague, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε δύναμη. Όπως επίσης να μην είμαστε όπως παρουσιαστήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παίξαμε χαζό μπάσκετ στο τέλος".

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης ανέφερε: " Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, δώσαμε αρκετούς εύκολους πόντους στον Άρη. Μας "πλήγωσε" αυτό. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν καλύτεροι, βελτιωθήκαμε στην άμυνα κι έτσι τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας αρκετά εύκολα καλάθια. Στα τελευταία πέντε λεπτά δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην επιτρέψουμε στον Άρη να απειλήσει. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι αντίπαλοί μας έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και θα παλέψουν πολύ σε όλη τη σειρά", ενώ για την εξαιρετική αποψινή του εμφάνιση (21π., 6ριμπ., 8ασ.) είπε:

" Δεν έχασα την εμπιστοσύνη μου. Πολλές φορές είμαι ελεύθερος στην περιφέρεια. Οι προπονητές μού λένε ότι πρώτα θα πρέπει να κοιτάζω να δημιουργήσω για την ομάδα και εν συνεχεία να σουτάρω όποτε είμαι μόνος μου. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μπορεί να μην ήμουν τόσο εύστοχος τον τελευταίο καιρό, αλλά ελπίζω πως αυτό το παιχνίδι θα με βοηθήσει να αποκτήσω μομέντουμ και ρυθμό για τη συνέχεια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ