ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Ο Αντετοκούνμπο άλλαξε το πνεύμα της ομάδας"

Πασκουάλ: "Ο Αντετοκούνμπο άλλαξε το πνεύμα της ομάδας"
EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήρε την απόδοση του Θανάση Αντετοκούνμπο και τόνισε ότι η βελτιωμένη άμυνα στο β' μέρος έδωσε στον Παναθηναϊκό Superfoods τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε με σκούπα στους τελικούς του πρωταθλήματος, μετά την τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ εντός πέντε ημερών . Οι "πράσινοι" ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο β' μέρος της αναμέτρησης με τον "δικέφαλο", κάτι στο οποίο στάθηκε κι ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" συνεχάρη αρχικά τον ΠΑΟΚ και τον Ηλία Παπαθεοδώρου για την εικόνα τους στο σύνολο της σεζόν, εξηγώντας πως " έχουν κάνει μια εξαιρετική σεζόν, έπαιξαν καλό μπάσκετ στη διάρκεια της περιόδου και τους αξίζει σεβασμός. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερος από εμάς στα πρώτα 10 λεπτά. Δεν μας επέτρεψε να οργανώσουμε σωστά την επίθεσή μας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη, τόσο εξαιτίας της άμυνάς του, όσο και της δικής μας απόδοσης. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα, είχαμε 20 λεπτά εξαιρετικού μπάσκετ, βρήκαμε ελεύθερα σουτ κι έτσι ανοίξαμε τη διαφορά και κερδίσαμε".

Σε ερώτηση για το αν τα 11/18 τρίποντα του Παναθηναϊκού Superfoods στο β' μέρος ήταν βάσει πλάνου, απάντησε πως " δεν ήταν ακριβώς αυτό το σχέδιο. Εξαρτάται από το πλεονέκτημα που αποκτάς στην επίθεση κι από αυτό που σου δίνει το παιχνίδι. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ που έπρεπε να τα πάρουμε. Μια επίθεση διαρκεί 24 δευτερόλεπτα αν δεν σου βγει το καλάθι από κοντά, πηγαίνεις σε άλλη λύση", ενώ αναφορικά με την απόδοση του Θανάση Αντετοκούνμπο σημείωσε: " Θεωρώ ότι ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες, έδωσε ενέργεια και άλλαξε πνεύμα στην ομάδα. Ήταν το κλειδί για μας στο να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για το πού οφείλεται η βελτίωση των ποσοστών από την περιφέρεια μετά από το κακό ξεκίνημα, απάντησε: " Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Ένα κομμάτι είναι η ενέργεια, το συναίσθημα της στιγμής. Στο διάστημα που λέτε δεν βάζαμε όχι μόνο τρίποντα, αλλά και βολές ή ελεύθερα σουτ. Το πιο σημαντικό είναι πώς η ομάδα αντέδρασε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο", ενώ τέλος -μεταξύ σοβαρού κι αστείου- ρωτήθηκε για το αν περιμένει τον Ολυμπιακό ή τον Προμηθέα Πάτρας στους τελικούς, για να εξηγήσει πως " έχω μεγάλο σεβασμό για τον Προμηθέα. Αυτή τη στιγμή αγωνίζονται οι δύο ομάδες και δεν θέλω να πω κάτι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ