ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Μπαίνει αυτή την εβδομάδα ο Γκιστ"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÑÇÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÑÇÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά τον αγώνα με τον Άρη, ο Τσάβι Πασκουάλ απάντησε πολλά από τα ζητήματα που "καίνε" τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Τα τρίποντα, τον Αλεσάντρο Τζεντίλε και τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αυτές τις ημέρες επιστρέφει στις επάλξεις!

Η νίκη επί του Άρη ( 70-54 ) ήταν ένας συνδυασμός πνευματικής και σωματικής κόπωσης μετά το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, με τον Μάικ Τζέιμς να "καθαρίζει" στην τελευταία περίοδο. Αυτά που είπε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος της αναμέτρησης είχαν πάντως μεγαλύτερη ουσία από αυτά που έγιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" δήλωσε αρχικά πως " πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που δυσκολευόμαστε να βρούμε τον ρυθμό του. Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι τα πρώτα πέντε λεπτά. Κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη. Λίγο λιγότερο όταν παίζουμε εντός έδρας, αλλά ίσως σήμερα να μας επηρέασε ότι παίξαμε χωρίς οπαδούς. Στη συνέχεια ακολούθησαν 14 από τα καλύτερα λεπτά του παιχνιδιού μας σήμερα. Μετά, στο δεύτερο μέρος ακόμα κι όταν παίζεις καλά, με τόσο κακό ποσοστό στα τρίποντα δεν μπορείς να πεις ότι έχεις παίξει καλά".

Κι ακολούθως δέχθηκε ερωτήσεις, με την πρώτη να αφορά την επιμονή της ομάδας του στο περιφερειακό σουτ, κάτι που δεν τη δικαιώνει σε πολλές περιπτώσεις: " Είναι αλήθεια", παραδέχθηκε για να εξηγήσει πως " το γεγονός ότι απάντησα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα ήθελα να επαναλάβω την ίδια απάντηση. Δεν θα ήθελα να απαντήσω στην ίδια ερώτηση στη συνέχεια. Με βάση τα προηγμένα στατιστικά είμαστε η ομάδα με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τρίποντα χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερο ποσοστό. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι καμία άλλη ομάδα στην EuroLeague δεν έχει παίκτες από τη θέση "5" να σουτάρουν από το τρίποντο.

Αν τους αφαιρέσεις θα ήμασταν μία φυσιολογική ομάδα. Αν αφαιρέσεις έναν από τους δύο παίκτες που παίζουν στο "5" κι εκτελούν τρίποντο, θα ήμασταν λίγο πιο πάνω. Υπό αυτήν την έννοια, η εκμετάλλευση των κενών χώρων μας δίνει πλεονέκτημα να εκτελέσουμε από την περιφέρεια, ενώ άλλες φορές όταν δεν μας βγαίνει το παιχνίδι όπως θέλουμε αποτελεί μειονέκτημα. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε μόνο έναν ρυθμό στο παιχνίδι μας. Γιατί δεν παίζουμε το ίδιο όταν στη θέση "5" παίζει ο Σίνγκλετον και ο Μπουρούσης ή στη θέση "1" όταν παίζει ο Καλάθης ή ο Τζέιμς και στο "3" όταν παίζει ο Ρίβερς ή κάποιος άλλος. Πρακτικά δεν παίζουμε με τον ίδιο τρόπο συνέχεια. Αλλά ότι σουτάρουμε τρίποντα, σουτάρουμε".

Το πιο σημαντικό όλων αφορούσε στην κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ , ο οποίος " είναι στην τελική ευθεία. Θα ενσωματωθεί στην ομάδα αυτήν την εβδομάδα και θα δούμε πότε θα είναι διαθέσιμος για να παίξει, αλλά είναι η αλήθεια ότι είμαστε στην τελική ευθεία".

Τέλος για τον λόγο που οι "πράσινοι" δεν ποντάρουν στο λόου ποστ, είπε: " Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να σουτάρεις τρίποντα. Το κατανοώ ότι μπορεί ο κόσμος να το σχολιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι. Γιατί τα χαρακτηριστικά που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα και να τιμωρήσουμε τις φάσεις δύο εναντίον ενός. Άρα όταν περνάμε την μπάλα στον Μπουρούση και μένουν κενοί χώροι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το ελεύθερο σουτ. Έτσι ένα πρόβλημα που είχαμε σήμερα ήταν ότι είχαμε 6-7 συνεχόμενα σουτ και σταματήσαμε να σουτάρουμε. Η ομάδα πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθεί στο close out και στις διεισδύσεις και να έχουμε καλύτερα ποσοστά στα τελειώματα στις διεισδύσεις.

Σήμερα είχαμε 40% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο που γενικά μας δυσκολεύει. Σε σχέση με το πικ εν ρολ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε σε αυτό. Δεν με έχετε ακούσει καθόλου να κάνω αναφορά στην απουσία του Γκιστ αλλά είναι λογικό ότι μας έχει λείψει. Για τον Τζεντίλε πολλές φορές όταν έχει παίξει έχουν παίξει με βοήθεια πάνω του κι έχουμε βρει ελεύθερο σουτ. Ενδεχομένως θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα στον αιφνιδιασμό, στα close out και να είμαστε πιο επιθετικοί στις διεισδύσεις".

Πρίφτης: "Αν ήμασταν πιο εύστοχοι..."

Από μέρους του, ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Ήρθαμε με κάποιες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Σκεφτόμασταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη Βιλερμπάν. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι με βάση τις απουσίες που είχαμε. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι τέτοια που μικρές ολιγωρίες τις τιμωρεί άμεσα. Τα λάθη και τα ριμπάουντ έκριναν τον αγώνα, αν ήμασταν πιο εύστοχοι όταν πλησιάζαμε, ίσως να είχε άλλη μορφή ο αγώνας", με τον Βασίλη Σίμτσακ να προσθέτει: " Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς στην έδρα του Παναθηναϊκού και με τις απουσίες που είχαμε. Ήρθαμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και τα καταφέραμε σε μεγάλο διάστημα. Φτάσαμε στους τέσσερις πόντους, αλλά αστοχήσαμε στα κρίσιμα σουτ. Κρατάμε την καλή μας άμυνα. Στην επίθεση ήμασταν άστοχοι. Στο τέλος κέρδισε δίκαια ο Παναθηναϊκός. Στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα με τη Βιλερμπάν και πάμε να παλέψουμε, ενώ θα έχουμε και τα δύο παιδιά που απουσίασαν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ