ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Μετά τη Φενέρμπαχτσε δεν κλαίγαμε, βρήκαμε τη λύση"

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε αρκετά συγκρατημένος στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, εστιάζοντας στο πως λειτούργησε ο Παναθηναϊκός μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το "μπρέικ" στον πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην έδρα του Ολυμπιακού. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο πως διαχειρίστηκε το "τριφύλλι" την κρίση που προέκυψε μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague.

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Παίξαμε εξαιρετικά απόψε, κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και όλοι οι φίλαθλοί μας είναι χαρούμενοι αυτή τη στιγμή. Δευτερευόντως είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες, ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για όλους. Δουλέψαμε εξαιρετικά κάθε μέρα, είχαμε αυτή την κακή στιγμή στην EuroLeague, αλλά τελειώσαμε τη χρονιά με το πρωτάθλημα. Στο φινάλε, πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, όσους δουλεύουν καθημερινά σε αυτή την ομάδα, για την προσφορά τους. Τους κάναμε όλους χαρούμενους απόψε. Θέλω να πω στον Ολυμπιακό συγχαρητήρια για τη χρονιά που έκανε, ήταν εξαιρετικά αυτά που έκανε. Στο τέλος όμως μόνο μια ομάδα κερδίζει. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, για τη δουλειά που έκανε", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη Συνέντευξη Τύπου του ΣΕΦ, ενώ συνέχισε:

"Όσον αφορά το παιχνίδι, μετά τα πρώτα πέντε - έξι λεπτά που ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα, είχαμε τον έλεγχο. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, και αξίζαμε τη νίκη, να πάρουμε τη νίκη με αυτόν τον τρόπο".

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό: "Είχαμε στο μυαλό μας, κάθε πιθανότητα για το παιχνίδι, κάθε ενδεχόμενο. Υπήρχε δεύτερο πλάνο, αν τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν εύστοχα, αλλά δεν θα σας το πω τώρα, παρότι έχει τελειώσει το παιχνίδι. Η άμυνα που θέλαμε λειτούργησε, κι έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι".

Για το πως συγκεντρώθηκε η ομάδα μετά την αποτυχία στην EuroLeague: "Είχαμε μια δύσκολη στιγμή, αλλά κανείς δεν περιμένει ότι θα είναι εύκολη η χρονιά. Χάσαμε στους προημιτελικούς, γιατί παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Είχαμε προβλήματα μετά τον αποκλεισμό, τα οποία προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε. Ήταν δύσκολο, αλλά ως προπονητές αυτό έπρεπε να κάνουμε. Να μην κλαίμε, αλλά να βρούμε τρόπους για να φτιάξουμε την κατάσταση και να κλείσουμε τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε λακωνικά πως "είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πως τελείωσε η χρονιά για εμάς. Παιχνίδι με το παιχνίδι φαινόμασταν καλύτεροι. Είχαμε δύο ευκαιρίες προηγουμένως, δεν τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τον τελευταίο αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ