ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Μακάρι να γίνουμε Ισπανία"

Πασκουάλ:  "Μακάρι να γίνουμε Ισπανία"

Ο Τσάβι Πασκουάλ θυμήθηκε το γεγονός πως στο ισπανικό Κύπελλο συνυπάρχουν οκτώ ομάδες και εύχεται αυτό να συμβεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και μίλησε για την εμπειρία του. Αναφέρθηκε στα επεισόδια, θυμήθηκε το γεγονός πως στο ισπανικό Κύπελλο συνυπάρχουν οκτώ ομάδες και εύχεται κάποια στιγμή να γίνει αυτό και στην Ελλάδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε πως: "Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη και ιδιαίτερα στον προπονητή του για την πορεία του στο Κύπελλο. Θα ήθελα να γιορτάσουμε με όλους τους οπαδούς και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Παίξαμε καλά και ανταγωνιστικά σήμερα. Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον κύριο Πεδουλάκη και ένα μέρος ανήκει σε εκείνον. Κάναμε μια καλή διοργάνωση, κερδίσαμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας. Η αρχή ήταν ένα κλασικό ντέρμπι, με ελάχιστες ευκαιρίες για δημιουργία και με πολύ υψηλότερο αμυντικό επίπεδο από ότι επιθετικό. Στο πρώτο και το τρίτο παίξαμε καλύτερα επιθετικά, στο δεύτερο και στο τέταρτο χειρότερα, αλλά στους τελικούς σημαντικό είναι να κερδίζεις. Λίγες φορές παίζεις άσχημα και κερδίζεις.

Για το αν οι Καλάθης και Φελντέιν έδωσαν απαντήσεις είπε: «Παντού υπάρχουν τόσοι προπονητές όσο και κάτοικοι. Εγώ προσπαθώ να βρω τη λύση σε κάθε παιχνίδι με διαφορετικούς παίκτες. Τα δύο παιδιά μας βοηθούν πολύ σε όλη τη σεζόν. Σήμερα είναι ο 43ος ή 44ος αγώνας μας. Αυτό δείχνει τη δυσκολία του να παίζουν καλά όλοι οι παίκτες. Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα. Σήμερα υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να ξεχωρίσουμε. Ο Τζεντίλε είχε απόδοση που μας έδωσε τη διαφορά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Οι παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές στιγμές».

Για την σημερινή εμπειρία που έζησε σε σύγκριση με το κύπελλο Ισπανίας: «Εμαθα πολλά σήμερα. Περίπου 10 άτομα μου είπαν καλωσήρθες στην Ελλάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά και να προχωράμε σε έναν κόσμο που οι οπαδοί τα δίνουν όλα στις ομάδες τους χωρίς να ξεπερνούν τα όρια. Κάθε χώρα έχει τα δικά της, έχω μεγάλο σεβασμό για όλο τον κόσμο. Στην Ισπανία συνυπάρχουν οχτώ διαφορετικές ομάδες και οχτώ διαφορετικοί οπαδοί στην ίδια πόλη και το ίδιο στάδιο, χωρίς αστυνομία και ζώνες ασφαλείας είναι πολύ ωραίο να το ζεις. Μακάρι να φτάσουμε και εμείς σε αυτό το σημείο».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ