ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Έχω λίγο χρόνο να μεταδώσω κάποια πράγματα για τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Πασκουάλ: "Έχω λίγο χρόνο να μεταδώσω κάποια πράγματα για τη Ρεάλ Μαδρίτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, 22:00), κάνοντας αναφορά σε αυτά που έζησε την τελευταία οκταετία ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό , έχοντας πλέον μπροστά του την πιο δύσκολη εβδομάδα της σεζόν, έως τώρα. Οι "πράσινοι" θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, εκτός), τον Ολυμπιακό (18/11, εντός) και τον Άρη (21/11, εκτός), σε τρεις αγώνες που μπορούν να κρίνουν πολλά για τη μετέπειτα πορεία τους σε EuroLeague και Stoiximan.gr Basket League.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους "θαλασσί", ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την ανηφόρα που έχει να ανέβει η ομάδα του, αλλά και όσα θα χρησιμοποιήσει ως όπλο στο παιχνίδι με τη "Βασίλισσα", μετά την οκταετή θητεία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό: " Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν τη νίκη μας. Ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε τη δυσκολία του πριν αρχίσει. Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή τους για το καλό μπάσκετ που παίζουν. Παίζουν σοβαρά και καλά. Εμείς είχαμε κάποιες αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να πάρουμε διαφορά και να φτάσουμε στη νίκη".

Για το γεγονός πως οι "πράσινοι" σούταραν περισσότερα τρίποντα από δίποντα: " Δεν με προβληματίζει σε καμία περίπτωση. Αν τα βάζαμε όλα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Κάποιες φορές γίνεται από κοντά, άλλες από μακριά, αναλόγως το παιχνίδι. Τώρα αυτό που δουλεύουμε είναι να αποκτήσουν οι παίκτες την αποφασιστικότητα που πρέπει".

Για την δύσκολη εβδομάδα που έρχεται με τους αγώνες κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, εκτός) και Ολυμπιακό (18/11, εντός): " Ξέρω ότι όλοι μιλάνε για την δύσκολη εβδομάδα που έχει μπροστά της η ομάδα με Ρεάλ, Ολυμπιακό και Άρη. Ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθεις είναι να σκέφτεσαι αποκλειστικά το επόμενο παιχνίδι που είναι κόντρα στη Ρεάλ. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη χωρίς αμφιβολία. Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αυτό το παιχνίδι αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες και θα κάνουμε κάτι καλύτερο".

Για το γεγονός πως γνωρίζει καλά τη Ρεάλ Μαδρίτης: " Είναι αλήθεια ότι τους ξέρω πολύ καλά. Έχω λίγο χρόνο να μεταδώσω πράγματα στην ομάδα. Ακόμα κι όταν γνωρίζεις τη Ρεάλ είναι δύσκολο να κερδίσεις στο γήπεδό της. Με την Μπαρτσελόνα κερδίσαμε πέρσι δύο φορές μέσα στην έδρα της Ρεάλ αλλά στη συνέχεια όχι. Είναι μία ομάδα με 14 εξαιρετικούς παίκτες. Παίζουν καιρό μαζί. Και πιθανότατα μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή".

Για το που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα για να είναι φαβορί σε αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε: " Καταρχάς θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ήδη καλά. Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα κι έχουμε παίξει τρεις παρατάσεις. Είναι δύσκολο να αμυνθείς κόντρα στη Ρεάλ, αλλά για να έχεις πιθανότητες θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη. Είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον αιφνιδιασμό στην Ευρώπη μετά από λάθη. Θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και θα πρέπει να σκοράρουμε σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί και στα ελεύθερα τρίποντα. Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά".

Για το αν είναι ίδια η νοοτροπία πριν τα ντέρμπι στη Βαρκελώνη και στην Αθήνα, είπε: " Όχι, γιατί στην Βαρκελώνη όποιο παιχνίδι και να έχανες το θεωρούσαν καταστροφή και ότι δεν θα μπορούσες να κερδίσεις ούτε το επόμενο. Ωστόσο, αν και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι αυτό το συναίσθημα, αν θέλουμε να φτιάξουμε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα θα πρέπει να είναι όλες οι μέρες σημαντικές και κάποιες ακόμα πιο σημαντικές".

Από μέρους του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, δήλωσε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι από την αρχή. Το ξέραμε, το είχαμε δει στο βίντεο και στον αγώνα του Κολοσσού με τον Ολυμπιακού που νίκησε δύσκολα. Μπήκαμε νωθρά στο γήπεδο, στο ημίχρονο συνήλθαμε, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και πήραμε τη νίκη εύκολα. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό".

Λυκογιάννης: "Η πίεση και το "πρέπει" στη δική μας πλευρά"

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των Ροδιτών, Άρης Λυκογιάννης, σημείωσε: " Ο Παναθηναϊκός μετά την αλλαγή προπονητή έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται. Τα πήγαμε καλά στην επίθεσή μας. Κράτησε στους 46 τη Λευκάδα, στους 50 την Κύμη, 64 με το ζόρι η Μακάμπι και η Εφές εβδομήντα στην κανονική διάρκεια. Κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα. Σουτάραμε πολύ καλά στα τρίποντα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία διαφορά που συντήρησε και κέρδισε δίκαια. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε πλέον για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε την πίεση και το πρέπει στη δική μας πλευρά".

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, είπε: " Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ξέραμε ότι θα παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Ήρθα σ’ ένα γνώριμο γήπεδο, είδα γνωστούς και συμπαίκτες. Πέρασα ωραία χρονιά πέρσι. Φέτος έχω πάει στον Κολοσσό και στηρίζω αυτήν την ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ