ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Έχουμε βάθος σαν ομάδα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στις πολλές επιλογές που έχει η ομάδα του στάθηκε -με δηλώσεις του- μετά το τέλος της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα BC Aries ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries , με τον Τσάβι Πασκουάλ να στέκεται μετά το τέλος της αναμέτρησης στα δύο πρόσωπα που έδειξε η ομάδα του, αλλά και τη δουλειά που γίνεται στο ροτέισον. Ο προπονητής του "τριφυλλιού" τόνισε πως η ομάδα του έχει αρκετά μεγάλο "βάθος", γεγονός που τη βοηθάει σημαντικά.

" Ήταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο μέρος δυσκολευτήκαμε να πιάσουμε τον σφυγμό του, ειδικά στην άμυνα. Κι ένα δεύτερο μέρος που βελτιωθήκαμε στην άμυνα και στην επίθεση και στο τρίτο δεκάλεπτο πήραμε διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Ευχόμαστε στα Τρίκαλα για τη σεζόν αυτή και φυσικά στον προπονητή του. Ήταν ανταγωνιστικοί και τους συγχαίρω. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προερχόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από δύσκολο παιχνίδι με τη Μάλαγα κι ακολουθεί αυτό με τη Ζαλγκίρις και πόσο δύσκολο είναι αγωνιστικά και πνευματικά, είπε: " Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Κάποιοι δυσκολεύτηκαν, αλλά έχουμε μεγάλο "βάθος" σαν ομάδα".

Για το ροτέισον και τους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής, σημείωσε: " Είναι λογικό όταν αυτοί οι παίκτες παίζουν λίγο, να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στον περισσότερο χρόνο, είμαι ικανοποιημένος από αυτούς. Είναι λογικό ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν, αλλά όλοι δουλεύουν καθημερινά και βρίσκονται σε καλό δρόμο".

Για την παρουσία του Καλαϊτζάκη μετά την αποχώρηση του Μποχωρίδη, σχολίασε: " Είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι θα τον δούμε πολύ περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Μιχάλη Λούντζη: " Είναι ένα παιδί που έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του. Έπαιξε καλά με την Εθνική το καλοκαίρι. Είναι πρώτη του εμπειρία ως σημαντικός παίκτης στη διοργάνωση αυτή. Είμαι ευχαριστημένος από τη βελτίωσή του κι έχει δρόμο να διανύσει. Έχουμε πολλές ελπίδες γι’ αυτόν, θέλουμε να τον δούμε να επιστρέφει στον Παναθηναϊκό".

ΜΕΞΑΣ: "ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ"

Από μέρους του ο κόουτς των Τρικάλων BC Aries, Κώστας Μέξας, τόνισε: " Ξέραμε εξαρχής ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα στην επίθεση και στην άμυνα. Να βελτιώσουμε το επίπεδο συγκέντρωσης και ανταγωνιστικότητας. Μας λείπει η διάρκεια. Στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε στα κόκκινα. Η ποιότητα των παικτών του είναι υψηλή. Η αντίδρασή μας στην αναμενόμενη πίεση του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή.

Χάσαμε πολύ εύκολα το μυαλό μας. Αυτό με ομάδες αυτού του επιπέδου δημιουργεί ανισορροπίες. Γενικότερα χάσαμε το μυαλό μας και ο Παναθηναϊκός διάβασε τα πλεονεκτήματα που είχε και πήρε εύκολη νίκη, κάνοντας και ροτέισον. Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε ό,τι χρειάζεται. Για εμάς από εδώ και πέρα είναι σημαντικό το πρωτάθλημα. Αρχίζει μία εξάδα αγώνων με ομάδες που πρέπει να τα διεκδικήσουμε αν είμαστε καλοί κι ανταγωνιστικοί. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα με αυτά τα παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι κάποια πράγματα θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω. Η εμπειρία είναι κάτι που περπατιέται και δεν αγοράζεται.

Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό. Νομίζω είναι σε πολύ καλό δρόμο, ο κορμός που έχει χτιστεί. Είναι μία ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και θα έχει πολλές πιθανότητες για την πετύχει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ