ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παππάς από τα παλιά

Παππάς από τα παλιά

Ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση "τράβηξαν κουπί" στον δεύτερο τελικό για τον Παναθηναϊκό Superfoods, δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους. Το Sport24.gr εξηγεί.

Η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods να προστεθεί μπόλικο ελληνικό "αίμα" στην ομάδα το καλοκαίρι δεν είναι τυχαία. Παρουσιάστηκε έλλειμμα σε αυτό το κομμάτι, τόσο μεγάλο που αλλοίωσε την εικόνα του "τριφυλλιού" στην πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό λοιπόν, οι γηγενείς παίκτες είναι αυτοί που κάνουν ένα βήμα μπροστά . Για παράδειγμα, είδαμε στο ΣΕΦ τον Γιάννη Μπουρούση να ηγείται, ενώ στο ΟΑΚΑ ήταν η σειρά του Νίκου Παππά να πάρει την μπαγκέτα . Κι αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι των δύο αναμετρήσεων, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις που έχουν πλέον οι γηγενείς παίκτες.

Με τους περισσότερους ξένους να είναι... άλλοι παίκτες μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε, οι "παλιοί" συν τον Γιάννη Μπουρούση ξεχωρίζουν. Το γεγονός πως ο Νίκος Παππάς σημείωσε 12/16 πόντους του στην τελευταία περίοδο του ντέρμπι του ΟΑΚΑ ή ότι ο 33χρονος σέντερ ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο τελευταία καλάθια του "τριφυλλιού" στο ΣΕΦ, δεν είναι τυχαίο.

Αμφότεροι κρίθηκαν (αυστηρά) για μεγάλο διάστημα της σεζόν, αλλά την ώρα που τα πράγματα ζορίζουν, αποδεικνύουν πως είναι παρόντες.

Άλλος άνθρωπος

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, είδαμε -στο Game 2 των τελικών- τον Νίκο Παππά να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Η λειτουργία του "τριφυλλιού" άλλωστε το τελευταίο δίμηνο δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος όμως, έκανε το βήμα μπροστά όταν τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ το "τριφύλλι". Στη δ' περίοδο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι 9/9 βολές που είχε, προήλθαν άλλωστε μέσα από προσωπικές φάσεις. Ένας με έναν. Θυμήθηκε, σαν να λέμε, τον παλιό του εαυτό. Αυτόν που τον έκανε διάσημο ανά την Ευρώπη. Δίχως βέβαια να παραβλέπει τις αμυντικές του υποχρεώσεις. Με "διαβατήριο" την εικόνα του στο πίσω μέρος του παρκέ βγήκε άλλωστε από τη ναφθαλίνη και πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Το περίεργο της υπόθεσης

Αυτό που ουδείς θα περίμενε σε ένα θέμα για τον Νίκο Παππά, είναι να αποτυπωθεί ως δεύτερη καλύτερη επίδοσή του αυτή που κατέγραψε απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι όμως, η αλλαγή ρόλου που έχει φέτος, επηρέασε κι αυτό το στατιστικό κομμάτι. Οι 16 πόντοι που σημείωσε ο 26χρονος γκαρντ είναι το season high του στη Stoiximan.gr Basket League, κι η δεύτερη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ποια είναι η καλύτερη όλων; Οι 19 πόντοι που είχε στην πρεμιέρα της EuroLeague απέναντι στη Ζάλγκιρις, στο ΟΑΚΑ. Όταν ακόμη προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ