ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οριστικό: Στην Μπαρτσελόνα ο Κλαβέρ!

Οριστικό: Στην Μπαρτσελόνα ο Κλαβέρ!

Παρά την προφορική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, ο Βίκτορ Κλαβέρ δεν θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Ο λόγος; Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε με τη Βαλένθια στα 2.000.000 ευρώ (!) και ο παίκτης επιστρέφει στην Ισπανία για λογαριασμό της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα!

Η υπόθεση του Βίκτορ Κλαβέρ πήρε, εν τέλει, αρνητική τροπή για τον Παναθηναϊκό. Τι κι αν υπήρχε προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές από την Πέμπτη (14/7) για τα βασικά κομμάτια του συμβολαίου κι απέμεναν κάποιοι όροι;

Ο 28χρονος φόργουορντ δεν θα φορέσει, εν τέλει, τη φανέλα των "πρασίνων" αφού η "σφήνα" της Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε καταλυτική προκειμένου να... χαλάσει η δουλειά. Το Sport24.gr είχε επισημάνει από το Σάββατο (16/7), πως οι "μπλαουγκράνα" ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον παίκτη, κυρίως γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε διαμηνύσει στη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου πως θα ήθελε να έχει τον Βίκτορ Κλαβέρ στην ομάδα του για δεύτερη σερί χρονιά (σ.σ.: προηγήθηκε η συνεργασία τους στη Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα έκανε την υπέρβαση. Ήτοι προσέφερε το ποσό των 2.000.000 ευρώ στη Βαλένθια προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παίκτη. Όπως κι έγινε! Οι "πορτοκαλί", που είχαν πει αρχικά "όχι" στα 3.000.000 ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, γέμισαν τα ταμεία τους και πλέον ο Βίκτορ Κλαβέρ θα φορά τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".

Όπως αποδείχθηκε, παρά την αρχική προφορική συμφωνία που υπήρχε εδώ και μερικές ημέρες, η πλευρά του παίκτη έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει χρόνο. Ο ατζέντης του προέβαλε διαρκώς εμπόδια στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, ζητώντας κάθε φορά την αλλαγή κάποιων όρων της συμφωνίας.

Κάτι που προφανώς έγινε γιατί μέρα με τη μέρα λάμβανε μηνύματα από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πως η υπόθεσή του θα έχει ευτυχή -για τους "μπλαουγκράνα"- κατάληξη και προτίμησε να περιμένει. Δικαιώθηκε κι έτσι επιστρέφει στην Ισπανία, μετά από τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν εξ αρχής η επιθυμία του άλλωστε.

Τι έπεται για τον Παναθηναϊκό

Στον Παναθηναϊκό, παρά την αισιοδοξία που υπήρχε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, είναι υποχρεωμένοι πλέον να κοιτάξουν αλλού. Η λίστα με τους μεταγραφικούς στόχους δεν είναι γεμάτη βέβαια, αφού οι δύο πρώτοι επιλαχόντες κατέληξαν αλλού. Δεν είναι μόνο ο Βίκτορ Κλαβέρ που συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα, αλλά κι ο Οκάρο Ουάιτ (έτερος στόχος για το "4"), που υπέγραψε με τους Μαϊάμι Χιτ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έτσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να αναζητήσει εκ νέου στην αγορά τον πάουερ φόργουορντ που θα ολοκληρώσει την επάνδρωση της "πράσινης" φροντ λάιν. Τα ονόματα είναι λίγα, αλλά η προτεραιότητα σαφής: το "τριφύλλι" θέλει κοινοτικό για τη θέση "4" αφού έχει κλείσει την τετράδα των ξένων. Εκτός κι αν γίνει αλλαγή πλάνων και με δεδομένη την ένδεια επιλογών από την κοινοτική αγορά, αποκτήσει κάποιον Αμερικάνο, αλλάζοντας εν πολλοίς τη δομή του ρόστερ -σε ό,τι αφορά τους ξένους πάντα.

Οι επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνουν κυρίως scouting και διερευνητικές επαφές, με τον Παναθηναϊκό να υποχρεούται πλέον να ξεκινήσει από μηδενική βάση τις επαφές του για τον επόμενο μεταγραφικό στόχο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ