ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπραντόβιτς μέχρι τις 24 του μήνα

Ομπραντόβιτς μέχρι τις 24 του μήνα

Ο Παναθηναϊκός έχει θέσει ως προτεραιότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Διαβάστε τι πρέπει να γίνει αν είναι ο Ομπράντοβιτς ο εκλεκτός και ποιοι παίκτες μπορεί να προηγηθούν του κόουτς

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει ρίξει το βάρος στο θέμα του προπονητή εκεί όπου αναζητεί τον ιδανικό άνθρωπο που θα τον επαναφέρει στους τίτλους. Στο "πράσινο" στρατόπεδο αναζητούν τον εκλεκτό τους, ο οποίος θα έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να δημιουργήσει ομάδες αλλά και να παίξει ελκυστικό μπάσκετ με βάση πάντα τα νέα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Όσον αφορά το όνομα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ που ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό οι πληροφορίες του Sport24 αναφέρουν ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές ημέρες. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε κοινή συνισταμένη, όμως η διαφορά ήταν... στη δέσμευση. Ο Σέρβος ήθελε σειρά εγγυημένων χρόνων προκειμένου να πειστεί να αφήσει το ΝΒΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Από την άλλη πλευρά οι "πράσινοι" έδιναν την ίδια διάρκεια συμβολαίου, όμως όχι για εγγυημένες σεζόν.

Από εκεί και πέρα στα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα είναι κι αυτό του Σάσα Ομπράντοβιτς, όμως η περίπτωση του Σέρβου τεχνικού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες κι αυτό έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιο του με την Άλμπα οπότε ο Παναθηναϊκός αν θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να το κάνει άμεσα. Κι όταν λέμε άμεσα εννοούμε μέχρι τις 24 του μήνα αλλιώς ο Ομπράντοβιτς μπορεί να δηλώνει και του χρόνου κάτοικος Βερολίνου.

Στη λίστα που μελετούν οι διοικούντες τον ΠΑΟ υπάρχουν λίγες αλλά εκλεκτές επιλογές που αφορούν επαγγελματίες από το εξωτερικό κι από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24 μεταξύ άλλων στη λίστα υπάρχει κι ένα όνομα που μέχρι τώρα δεν έχει δει καθόλου το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για Έλληνα τεχνικό, όμως δεν είναι από αυτούς που έχουν... παρελάσει κατά καιρούς από το καθημερινό ρεπορτάζ.

Η... σειρά προτεραιότητας

Το θέμα του προπονητή αναμένεται να είναι το πρώτο που θα κλείσει στον Παναθηναϊκό, όμως τα νέα συμβόλαια των Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη είναι τα μόνα που μπορούν να αλλάξουν τη σειρά. Στην περίπτωση του αρχηγού του Παναθηναϊκού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος κατά το παρελθόν θέλει να παίξει για ακόμα ένα χρόνο. Όσον αφορά την περίπτωση του Μαυροκεφαλίδη στον Παναθηναϊκό έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα η φετινή του προσφορά και τα όσα έδωσε στην ομάδα, όμως δεν αποκλείεται να του ζητηθεί μία μικρή μείωση στις αποδοχές σε σχέση με τα τα 800 χιλιάδες ευρώ που λάμβανε φέτος. Εκτός των... ανανεώσεων στις πρώτες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να είναι και ο Νικ Καλάθης, όμως ό,τι κι αν γίνει η περίπτωση του δεν μπορεί να κλείσει τυπικά και με ανακοινώσεις πριν τη 1η Ιουλίου βάση του κανονισμού που υπάρχει στο ΝΒΑ για τους free agent.

Για το υπόλοιπο ρόστερ οι κρίσεις φαίνεται πως έχουν γίνει και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24 δύσκολα θα μείνει για ακόμα μία σεζόν κάποιος ξένος στο ρόστερ, πλην του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος να θυμίσουμε ότι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες από τον Δεκέμβριο .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ