ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομάρ Κουκ: η μπάλα στα χέρια του!

Ομάρ Κουκ: η μπάλα στα χέρια του!
Κουκ

Ο Ομάρ Κουκ είναι μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό Superfoods, για να καλύψει το κενό του Μάικ Τζέιμς. Γιατί προκρίθηκε η περίπτωσή του;

Στο άκουσμα του ονόματος του Ομάρ Κουκ για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ενδεχομένως πολλοί να μην ενθουσιάστηκαν. Η ουσία δεν είναι αυτή όμως, όσο το γεγονός πως ο 34χρονος πλεϊμέικερ συγκεντρώνει πολλά από τα "θέλω" του Αργύρη Πεδουλάκη. Γι αυτό οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" έκαναν άμεσα τις κινήσεις τους προκειμένου να αποκτηθεί, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Πρώτο και κυριότερο σε ό,τι αφορά τα "συν" του: είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Δευτερευόντως μπορεί να φύγει από την Εστουδιάντες δίχως μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και -κυρίως- χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Μέσα σε όλα, είναι ένας pass first πόιντ γκαρντ, ήτοι το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και, εν συνεχεία, να εκτελέσει. Ένας ιδανικός fascilitator δηλαδή για την επίθεση του "τριφυλλιού", το οποίο δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ομάρ Κουκ: η μπάλα στα χέρια του!

1) Είναι ο δεύτερος στην κατηγορία των ασίστ ανά παιχνίδι στην EuroLeague με 5.18 κατά μέσο όρο. Ο μοναδικός που βρίσκεται πάνω από αυτόν είναι ο Τομά Ερτέλ, με 5.55 ανά παιχνίδι.

2) Είναι έκτος στην κατηγορία "ασίστ ανά σαράντα αγωνιστικά λεπτά" στη διοργάνωση, μετρώντας 7.71 ασίστ. Οι Τομά Ερτέλ (9.48), Στέφαν Γιόβιτς (9.42), Τζανμάρκο Ποτσέκο (9.04), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (8.95) και Στέφαν Μάρκοβιτς (7.80) είναι οι μοναδικοί που παρουσιάζουν καλύτερη επίδοση από εκείνον.

3) Είναι ο κορυφαίος πασέρ -κατά μέσο όρο- στο EuroCup, έχοντας 6.44 ασίστ ανά παιχνίδι.

4) Όσο για την κατηγορία "ασίστ ανά σαράντα αγωνιστικά λεπτά"; Είναι πέμπτος (με 7.91), πίσω μόνο από τους Γιουτζίν Λόρενς (9.86), Μάικ Γκριν (8.6), Νιλς Μαρνγκράβ (8.22) και Κρίσταπς Βάλτερς (7.91).

5) Έχει το ρεκόρ στις ασίστ στον προ διετίας αγώνα της Μπουντούτσνοστ με την Βέντσπιλς, όταν το κοντέρ έγραψε "16".

Δεν χρειάζονται ενδεχομένως περισσότεροι αριθμοί για να καταδείξουν αυτό που γνωρίζει όλη η Ευρώπη: ότι δηλαδή ο Ομάρ Κουκ, αν ξέρει να κάνει κάτι καλύτερα από τους περισσότερους, αυτό είναι να πασάρει την μπάλα. Κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ψάχνει για παίκτη με ικανότητα στη δημιουργία, ο Αργύρης Πεδουλάκης μοιραία κύκλωσε το όνομά του.

Έτσι θα γίνει "πράσινος"

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης θα αφήσει τη Μαδρίτη για την Αθήνα, το Sport24.gr αναφέρθηκε ενδελεχώς το μεσημέρι της Τετάρτης (12/10) . Τι έγραψε; Ότι τη στιγμή που η Εστουδιάντες βρει τον αντικαταστάτη του, τότε η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό θα έχει ολοκληρωθεί. Κοινώς, τα εμπόδια δεν είναι πολλά, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας, κι ο ίδιος ο Ομάρ Κουκ απλά περιμένει ένα... τηλέφωνο, για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Κι αν λάβει κανείς υπ' όψιν το γεγονός πως η πλευρά του παίκτη έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, τότε η ολοκλήρωση της μεταγραφής δεν απέχει πολύ.

Μικρός στο μάτι...

Παρεμπιπτόντως, για όσους έχουν ενστάσεις σχετικά με το γεγονός πως είναι μικρός το δέμας (μόλις 1μ86), μπορούν να κοιτάξουν το video με την τάπα που έκανε πριν από ενάμιση χρόνο (στις 22.4.2015) στο ντέρμπι της Μπουντούτσνοστ με την Τσεντεβίτα για την Aba Liga. Τότε που είχε "κατεβάσει" τον Μάριο Ντέλας. Σημείωση: η υψομετρική τους διαφορά φτάνει τους 21 εκατοστά!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ