ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα δείχνουν Τζόρτζεβιτς!

Όλα δείχνουν Τζόρτζεβιτς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από τη Σερβία, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει με την εθνική ομάδα και τη σέρβικη Ομοσπονδία.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα είναι πιθανότατα ο προπονητής που θα αναλάβει το δύσκολο project να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή! Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από τη Σερβία, ο 47χρονος τεχνικός των δευτεραθλητών κόσμου θα είναι τελικά ο επόμενος κόουτς των "πράσινων".

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποχώρησε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού στις 5/5 μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Σωτήρης Μανωλόπουλος, έβγαλε τη χρονιά και οι "πράσινοι" βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή που θα αναλάμβανε το τιμόνι της ομάδας, τον άνθρωπο που θα πατήσει το "restart" για τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού.

Τις τελευταίες ώρες, το όνομα που βρέθηκε στην κορυφή των... προτιμήσεων ήταν αυτό του Σάσα Τζόρτζεβιτς . Ο "Σάλε" αποτελεί τεράστια προσωπικότητα για το σέρβικο μπάσκετ. Επίσης ήταν αυτός που πήρε τα "κλειδιά" της εθνικής ομάδας από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον Νοέμβριο του 2013 και οδήγησε την πιτσιρικαρία της Σερβίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας!

Το "όχι" σε Ολυμπιακό και Ρεάλ

Μετά την επιτυχία της Σερβίας, ο "Σάλε" δέχτηκε δυο προτάσεις, από τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και στις δυο απάντησε αρνητικά: "Δεν θα ήθελα να δουλέψω για κάποιο σύλλογο εκτός από τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του κόσμου. Παραμένω πιστός στη Σερβία. Δεν πρόκειται να αφήσω τη δουλειά στη μέση. Ίσως κάποιος να σκεφτόταν διαφορετικά, όχι όμως εγώ" εξήγησε όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον των "ερυθρολεύκων", ως αντικαταστάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα (σ.σ. πριν οι Πειραιώτες καταλήξουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο).

Η αλλαγή στάσης

Η στάση του άλλαξε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τον περασμένο Μάρτιο παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική "El Confidencial", όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις τύχες κάποιας ομάδας στη Liga Endesa. Τι είχε να πει; " Φυσικά και θα ήθελα κάποια στιγμή να κοουτσάρω μια ομάδα στη Liga Endesa! Το όνειρο κάθε προπονητή είναι να κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που διεκδικεί κάθε χρόνο την Euroleague".

Το όνομά του ακούστηκε πρόσφατα για την Αρμάνι , όταν οι Μιλανέζοι αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της Serie A από τη Σάσαρι. Ο ίδιος δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να διαψεύσει τα συγκεκριμένα σενάρια που τον ήθελαν αντικαταστάτη του Λούκα Μπάνκι (σ.σ. σήμερα ανέλαβε ο Γιασμίν Ρέπεσα).

Το συμβόλαιο με την ομοσπονδία

Η Σερβία θα παραταχθεί στο προσεχές EuroBasket 2015 ως δευτεραθλήτρια κόσμου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται αντιμέτωπος με την υπέρτατη πρόκληση. Να οδηγήσει τους "Αετούς" στη διάκριση μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο (με Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Ισλανδία) και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη σέρβικη ομοσπονδία και τον δεσμεύει ως το 2016, δεν του απαγορεύει να κάθεται συγχρόνως και σε κάποιο πάγκο συλλόγου.

Μένει η ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του Sport24.gr από τη Σερβία, ο "Σάλε" θα είναι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού. Η φράση του αμέσως μετά την κλήρωση του Eurobasket 2015 είναι ενδεικτική του χαρακτήρα του και της φιλοσοφίας του ως κόουτς. "Είτε παίζουμε με την Ισπανία, είτε με την Αίγυπτο, μου κάνει το ίδιο. Πρέπει να παίξεις κόντρα στους καλύτερους αν θες να προχωρήσεις μπροστά, αν θέλεις να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Στη μια περίπτωση, απλώς, είσαι μέλος της ιστορίας. Στην άλλη περίπτωση, είσαι εσύ που τη γράφεις!''.

Αυτή την περίοδο ο Τζόρτζεβιτς βρίσκεται σε διακοπές στη Σαρδηνία αφού η προετοιμασία με την εθνική Σερβίας ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ