ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα αρχίζουν με Καλάθη

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - PANATHINAIKOS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - PANATHINAIKOS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με τον αριθμό των "ανοιχτών" συμβολαίων για το φετινό καλοκαίρι να είναι μεγάλος, ο πρώτος που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ο Νικ Καλάθης. Έγιναν οι πρώτες επαφές, μετά το φινάλε των τελικών όμως το αποτέλεσμα...

Δύο ημέρες (και κάτι) απέμειναν για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Superfoods και Ολυμπιακό, με τους "αιωνίους" να ρίχνονται στη μάχη με σκοπό να μην ολοκληρώσουν τη σεζόν δίχως τίτλο.

Πέραν της ουσίας, που είναι η κατάκτηση του τροπαίου στη Stoiximan.gr Basket League, τα ανοιχτά (καλοκαιρινά) μέτωπα για τους δύο είναι αρκετά. Οι "πράσινοι" θα δουν σε μερικές ημέρες εννέα παίκτες να κυκλοφορούν ως ελεύθεροι στην αγορά, πλην όμως υπάρχει ένας που θα αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα -πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο. Η απάντηση προφανής: Νικ Καλάθης. Για τον οποίο φυσικά γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα και όχι άδικα, μετά την εκπληκτική σεζόν που έχει πραγματοποιήσει.

Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015 ο διεθνής γκαρντ ολοκληρώνεται, με την πρόθεση του "τριφυλλιού" να είναι ξεκάθαρη και να αφορά σε παραμονή του στην Αθήνα (με αύξηση στο συμβόλαιο των 2.000.000 ευρώ που είχε υπογράψει όταν γύρισε στην ομάδα). Μιλάμε άλλωστε για τον ηγέτη της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, αυτόν που καθορίζει σε μείζονα βαθμό την πορεία της ομάδας την τελευταία διετία -από την στιγμή δηλαδή που είπε "αντίο" στην δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Στο "πράσινο στρατόπεδο" έχουν ζυγίσει τα δεδομένα και φυσικά στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι να πείσει τον Νικ Καλάθη να παραμείνει κι έπειτα να πάρουν σειρά οι παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ. Οι πρώτες επαφές με τον εκπρόσωπο του τις προηγούμενες ημέρες έγιναν και το κλίμα είναι θετικό αλλά η ουσία της όποιας συζήτησης θα γίνει μετά το πέρας των τελικών, όταν αναλυθούν οι περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να υπάρξει και η απάντηση του Νικ Καλάθη στην πρόταση του “τριφυλλιού”. Κι αυτό γιατί ουδείς σκέφτεται κάτι τη δεδομένη χρονική στιγμή, πέραν της διατήρησης των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Οι Σειρήνες από το ΝΒΑ δεν έχουν φέρει κάτι... χειροπιαστό στα χέρια του μέχρι στιγμής (άλλαξε ατζέντη μετά τον θάνατο του προηγούμενου εκπροσώπου του), την ώρα που από την Ευρώπη δεν υπάρχουν αντίπαλοι που να μπορούν να θέσουν ουσιαστικά προβλήματα - τουλάχιστοξν στην παρούσα φάση. Ο Παναθηναϊκός Superfoods αποτελεί προτεραιότητα εκείνον, όπως έχει επισημάνει κι ο ίδιος, κάτι που δημιουργεί ευνοϊκό πεδίο δράσης για τις διαπραγματεύσεις.

Τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και η λογική λέει πως η συγκεκριμένη ιστορία δεν πρόκειται να τραβήξει πολύ μέσα στο καλοκαίρι. Αφενός γιατί είναι ο πρώτος παίκτης με τον οποίο θέλουν να "τελειώνουν" στον Παναθηναϊκό Superfoods, αφετέρου επειδή το δικό του "ναι" ή "όχι" θα καθορίσει όλα τα υπόλοιπα μεταγραφικά μέτωπα. Το μυαλό όλων είναι τη δεδομένη στιγμή πάντως, είναι στους τελικούς, από κει θα ξεκινήσουν τα πάντα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ