ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι (υψηλές) σταθερές και οι δοκιμές

GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Gomelsky Cup έδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στον Τσάβι Πασκουάλ, όπως επίσης πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με όσα έχει στο μυαλό του. Το Sport24.gr καταπιάνεται με τη front line του Παναθηναϊκού Superfoods και τις σταθερές κοντά στο καλάθι.

Οι αγώνες με Χίμκι και Νταρουσάφακα για το Gomelsky Cup αποτέλεσαν τις τελευταίες δοκιμές επί χάρτου για τον Τσάβι Πασκουάλ, πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν σε αμφότερες αναμετρήσεις στο σουτ, παρά το γεγονός πως είχαν τον έλεγχο της κατάστασης λίγο πριν από το τέλος των αγώνων. Δύο "μπλακ άουτ" κόστισαν, κι αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο που θα εξετάσει ο 45χρονος τεχνικός τις επόμενες ημέρες, εν αναμονή βέβαια της επιστροφής του Λούκας Λεκαβίτσιους στην δράση.

Την ώρα λοιπόν που γινόταν προσπάθεια για να βρεθεί "χημεία" εντός παρκέ και να δομηθούν -κατά προσέγγιση- τα ζευγάρια που θα χρησιμοποιεί σε περιφέρεια και ρακέτα ο προπονητής του "τριφυλλιού", έγινε σαφές πως οι Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Γκιστ θα είναι οι δύο πρώτες του επιλογές για το "4" και το "5", αντίστοιχα. Όχι κάτι παράξενο βέβαια, αφού η κοινή παρουσία τους στο παρκέ είχε καταστεί από πέρσι κιόλας απόλυτα επιτυχημένη. Με τον πρώτο να είναι πολύτιμος στις δύο πλευρές του παρκέ και τον δεύτερο να μετακομίζει -μόνιμα πλέον- στη θέση του σέντερ, έγιναν πιο ευδιάκριτοι οι ρόλοι στην γραμμή των ψηλών.

Από το γεγονός πως οι δυο τους πέρασαν (ως δίδυμο) τον περισσότερο χρόνο στο παρκέ, μέχρι τα σχήματα ειδικών καταστάσεων και τις δεύτερες (και τρίτες) επιλογές του Τσάβι Πασκουάλ.

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Απόδειξη αυτού ήταν ότι είδαμε μόλις πέντε διαφορετικά δίδυμα, εν αντιθέσει με τα οκτώ που έκαναν την εμφάνισή τους κόντρα στη Χίμκι. Όπως επίσης ο χρόνος που πέρασε κάθε ένα από αυτά στο παρκέ, με τρεις περιπτώσεις να έχουν διψήφιο αριθμό λεπτών εν δράσει. Παρεμπιπτόντως, δεδομένων των πιο βαριών κορμιών που έχει η τουρκική ομάδα, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός πως ο Ίαν Βουγιούκας ξεκίνησε βασικός, περνώντας παράλληλα πολύ περισσότερη ώρα στο παρκέ εν αντιθέσει με μία μέρα νωρίτερα (14'06'' έναντι 4'55''). Στο πλευρό του βρέθηκε κατά βάση ο Κρις Σίνγκλετον.

Αναλυτικά οι χρόνοι και η συγκομιδή πόντων (με +/- κάθε ζευγαριού στις δύο αναμετρήσεις):

Οι ψηλοί με Χίμκι

Οι (υψηλές) σταθερές και οι δοκιμές

Οι ψηλοί με Νταρουσάφακα

Οι (υψηλές) σταθερές και οι δοκιμές

ΟΙ "ΣΙΓΟΥΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, οι Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Γκιστ βρέθηκαν ως δίδυμο στο παρκέ στο 41% του συνολικού διαστήματος στο Gomelsky Cup, με το αμέσως επόμενο δίδυμο να παρουσιάζεται μόλις για τον μισό χρόνο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως μέτρησαν +7 πόντους για το "τριφύλλι", την ώρα που τα άλλα τρία δίδυμα που εμφανίστηκαν τόσο με Χίμκι όσο και με Νταρουσάφακα είχαν αρνητικό πρόσημο.

Η δράση τους στις δύο πλευρές του παρκέ είναι πολύτιμη, η αμυντική τους προσήλωση απαραίτητη και γι αυτό ο Τσάβι Πασκουάλ τούς δείχνει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη. Σε καταστάσεις αλλαγών σε όλα τα σκριν άλλωστε, οι δυο τους είναι ικανοί να αμυνθούν επίσης μακριά από το καλάθι, κάτι που για παράδειγμα δεν μπορούν να κάνουν με την ίδια συνέπεια οι Κένι Γκάμπριελ, Ίαν Βουγιούκας και Ζακ Όγκαστ. Ειδικά ο τελευταίος παρουσιάζει τον μικρότερο βαθμό αμυντικής ετοιμότητας σε ομαδικό επίπεδο, έχοντας αργές αντιδράσεις και αλληλοκαλύψεις.

Αυτός είναι κι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε λίγο στις δύο αναμετρήσεις. Ο προπονητής των "πρασίνων" τον εντάσσει σταδιακά στη φιλοσοφία του, καθιστώντας σαφές πως όσα γίνονται στο πίσω μέρος του παρκέ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο συμμετοχής. Κάτι που δεν είναι παράλογο, ούτε πρωτοφανές. Ειδικά από την στιγμή που στο ρόστερ τους οι "πράσινοι" έχουν άλλα παιδιά για να κάνουν καλή (εξαιρετική) δουλειά στην άμυνα, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο.

Οι (υψηλές) σταθερές και οι δοκιμές
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ