ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δέκα ημερομηνίες - σταθμοί του Παναθηναϊκού

Οι δέκα ημερομηνίες - σταθμοί του Παναθηναϊκού

Το Sport24.gr αποτυπώνει όσα έγιναν φέτος στον Παναθηναϊκό μέσα από δέκα ημερομηνίες και στιγμές, στη διάρκεια της χρονιάς. Τα γεγονότα που στιγμάτισαν το "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκλεισε μια τρελή χρονιά, με τον καλύτερο τρόπο. Πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ με τους οπαδούς του, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή στην έδρα του Ολυμπιακού. Μέσα σε μερικές ώρες επαναπροσδιορίστηκε το πρόσημο στη φετινή αγωνιστική περίοδο, με το "μπρέικ" στο ΣΕΦ να μετατρέπει αυτόματα σε επιτυχημένη τη σεζόν.

Το Sport24.gr καταγράφει όσα (πολλά και διάφορα) έγιναν φέτος στο "τριφύλλι", μέσα από δέκα ημερομηνίες και στιγμές που καθόρισαν τα πάντα. Οι δύσκολες στιγμές, τα απανωτά προβλήματα και η γκρίνια, που έδωσαν τη θέση τους σε μεγάλες νίκες και τίτλους. Πως από τη τζαμαρία και την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη φτάσαμε στο σημείο των έξαλλων πανηγυρισμών στο ΟΑΚΑ το βράδυ της 11ης Ιουνίου και πως το πούλμαν από αιτία διάλυσης της ομάδας έγινε ανέκδοτο.

8.10.2016

Τρεις ημέρες μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς (με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ), ο Παναθηναϊκός περνάει την πρώτη (μεγάλη κιόλας) κρίση του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει έντονο διάλογο με τον Μάικ Τζέιμς στη διάρκεια της προπόνησης, ο οποίος αποχωρεί έξαλλος από την προπόνηση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε μία τζαμαρία στο ΟΑΚΑ . " Βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο του δεξιού του χεριού", ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για ενάμιση μήνα, επιστρέφοντας στην δράση στης 25.11.2016 -στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νταρουσάφακα. Η απουσία τού κόστισε χρηματικά, όσο κι αγωνιστικά για τον Παναθηναϊκό.

18.10.2016

Μόλις τρεις αγώνες άντεξε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος αποχώρησε από το "τριφύλλι" για δεύτερη φορά μέσα σε μία πενταετία. Ο έμπειρος τεχνικός "πλήρωσε το μάρμαρο" για τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (88-63) μία μέρα νωρίτερα, στο πρωτάθλημα. Η επίσκεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ συνοδεύτηκε από την απόφαση για "διαζύγιο" , με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά σε δεύτερη (μεγάλη) κρίση μέσα σε μερικές ημέρες.

Οι δέκα ημερομηνίες - σταθμοί του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

22.10.2016

Μόλις τέσσερις ημέρες κράτησε το κενό στον πάγκο του "τριφυλλιού", δεδομένου ότι η αναζήτηση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. "Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τσάβι Πασκουάλ για τα επόμενα τρία χρόνια", ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κι ενώ ο 44χρονος τεχνικός είχε μερικά λεπτά στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του, Ζόραν Σάβιτς, κράτησαν δύο μέρες, η συμφωνία ήρθε παρά τις αρχικά απαισιόδοξες προβλέψεις, κι ο Παναθηναϊκός έγινε ο πρώτος πάγκος που φιλοξένησε τον Τσάβι Πασκουάλ, μακριά από την Ισπανία.

16.11.2016

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης, παλεύοντας μέχρι τέλους για τη νίκη. Με 7'32'' να μένουν για το τέλος όμως, ο Τζέιμς Γκιστ σωριάζεται στο παρκέ, σφαδάζοντας από τους πόνους. Πιάνει τους προσαγωγούς του, δείχνοντας πως η ζημιά είναι σοβαρή. Κάτι που επιβεβαιώνεται αρχικά από το γεγονός πως δεν μπορεί καν να περπατήσει, αφετέρου από την ενημέρωση του "τριφυλλιού" μία μέρα αργότερα, όπου κάνει λόγο για " απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού". Έμεινε εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες, πριν επιστρέψει στις 12 Μαρτίου 2017 σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών. Εκεί όπου αγωνίστηκε για 15'51'', μετρώντας 7 πόντους (με 2/3 δίπ., 0/1 τρίπ., 3/4 βολ.), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο.

19.12.2016

Οι "πράσινοι" αναζητούν τρόπους ενίσχυσης, με το όνομα του Αλεσάντρο Τζεντίλε να βγαίνει στο προσκήνιο. Η Αρμάνι Μιλάνο ήθελε να τον ξεφορτωθεί, κι ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του για να τον υποδεχθεί. Τον είχε... άχτι άλλωστε, από την εποχή που ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η συγκεκριμένη κίνηση αντιμετωπίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους του Παναθηναϊκού, λόγω του συναισθηματικού κομματιού που τον συνόδευε (βλ. το πατέρα του, Νάντο), αλλά στην πράξη δεν απέδωσε . Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποχώρησε από το "τριφύλλι" στις 6 Μαρτίου 2017, γράφοντας πολύ γρήγορα τον επίλογο στη θητεία του στο ΟΑΚΑ.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

16.1.2017

Έντεκα μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την EuroLeague, σειρά παίρνει ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ίδιο γήπεδο. Οι "πράσινοι" είναι πολύ καλύτεροι, κερδίζουν (77-67) και παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Η πίεση που υπήρχε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού αποσυμπιέζεται πλήρως, με την ομάδα να μπαίνει πλέον σε τροχιά κατάκτησης του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στο Nick Galis Hall, απέναντι στον Άρη.

21.1.2017

Πέντε ημέρες μετά από το ντέρμπι του ΣΕΦ, οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν τον Προμηθέα Πατρών σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι. Στην πράξη βέβαια, αποδεικνύεται το αντίθετο. Οι "μελανόλευκοι" κάνουν εξαιρετική εμφάνιση, απειλώντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με ήττα. Κι η αλήθεια είναι ότι έτσι θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν οι Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Παππάς . Ο δεύτερος βγαίνει από τη ναφθαλίνη, αγωνιζόμενος για 13'14'', διάστημα στο οποίο είχε 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 7/7 βολές. Είναι το σημείο στο οποίο γυρίζει ο διακόπτης και ο 26χρονος γκαρντ επανέρχεται δυναμικά στο ροτέισον του "τριφυλλιού", με τον ρόλο του να μεγαλώνει όσο περνούσε ο καιρός.

26.4.2017

Ο Παναθηναϊκός "σκουπίζεται" από τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα ακολούθησαν. Το επόμενο πρωί, ανακοινώνεται στους παίκτες ότι ακυρώθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής κι η αποστολή θα γυρίσει στη βάση της με... πούλμαν. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης είναι εμφανείς εντός των "πράσινων τειχών" για περισσότερο από ένα μήνα. Οι Αντώνης Φώτσης, Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ αποφασίζουν να αποστασιοποιηθούν, επιστρέφοντας μεμονωμένα με αεροπλάνο, ο εκνευρισμός είναι διάχυτος και το "τριφύλλι" για αρκετό καιρό έχει χάσει τον δρόμο του.

14.5.2017

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ήττα από την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό, που έβαλε σε περιπέτειες το μέλλον του Παναθηναϊκού στα playoffs. Στην ουσία όμως, πρόκειται για την στιγμή που αλλάζουν όλα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δέχονται ένα μικρό "χαστούκι" από το αποτέλεσμα, το κλίμα αλλάζει σταδιακά, με το μυαλό όλων να επικεντρώνεται πλέον στο πως θα γίνουν όλα καλύτερα για να μην χαθεί το πρωτάθλημα. Σε αυτά προσθέστε κάτι ακόμη κομβικής σημασίας: τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μερικές μέρες μετά για ξενύχτια, που δημιούργησαν μεγάλο εκνευρισμό στους παίκτες, θίγοντας τον εγωισμό τους . Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία των τελικών.

11.6.2017

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος. Η ψυχολογία και το μομέντουμ βρίσκονται στη δική του πλευρά, η προϊστορία τέτοιων αναμετρήσεων όμως, όχι. Στην πράξη βέβαια αποτυπώνεται η υπεροχή του "τριφυλλιού" έναντι των "ερυθρολεύκων", με την εύκολη νίκη (66-51) που έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Αυτό που ακολουθεί είναι πρωτοφανές: πεντακόσια μηχανάκια συνοδεύουν την αποστολή από τη Λεωφόρο Συγγρού στο ΟΑΚΑ, όπου περιμένουν περίπου 15.000 φίλοι της ομάδας για να πανηγυρίσουν το "μπρέικ" στο ΣΕΦ. Όπως το '99. Η τελευταία μέρα της χρονιάς είναι αυτή που φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, αφαιρεί άμεση την πίεση εν όψει του καλοκαιριού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ