ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (20/11, 21:45) με την έως τώρα εικόνα των δύο ομάδων να δείχνει πως οι ψηλοί της ρωσικής ομάδας υπερισχύουν έναντι αυτών του "τριφυλλιού". Η πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι.

Ο αγώνας της πρεμιέρας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν χάθηκε για τον Παναθηναϊκοί γιατί -εν πολλοίς- η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπόρεσε να προστατεύσει το καλάθι της. Οι ψηλοί της ρωσικής ομάδας έκαναν τη διαφορά στη διάρκεια της αναμέτρησης, με το δίδυμο των Κρις Σίνγκλετον (16π., 9ριμπ.) και Βίκτορ Κλαβέρ (13π. με 5/6 σουτ) να ηγείται -ειδικά στην τελευταία περίοδο. Από την άλλη, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε αρκετά καλή παρουσία -βάσει αριθμών- αλλά οι 15π. που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί, ούτε για να νικήσει το "τριφύλλι", ούτε για να υπερισχύσει του Κρις Σίνγκλετον τόσο ώστε να αποτρέψει το... μοιραίο.

Ακόμη κι αν οι περισσότεροι νομίζουν πως η επικράτηση των ψηλών της Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι αυτή που θα κρίνει το αυριανό αποτέλεσμα, η ουσία είναι πως στις πέντε πρώτες αγωνιστικές η διαφορά ανάμεσα στους αριθμούς των δύο πλευρών είναι μικρή. Σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να πει κανείς πως το "βαμμένο" μπορεί να "πληγώσει" τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον όχι με βάση την εικόνα που είδαμε στα πέντε πρώτα παιχνίδια.

Θέλετε να πάμε στο ψητό, ήτοι τους αριθμούς; Οι τέσσερις παίκτες (Τζέιμς Γκιστ, Αντώνης Φώτσης, Όγκνιεν Κούζμιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα) σκοράρουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς της Λοκομοτίβ Κουμπάν (Βίκτορ Κλαβέρ, Κρις Σίνγκλετον, Αντρέι Ζούμπκοφ, Κιρίλο Φεζένκο) αφού σημειώνουν 37.7 πόντους ανά παιχνίδι, έναντι των 31.6 αυτών της ρωσικής ομάδας. Από την άλλη όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υπερισχύουν σε ριμπάουντ (με 18.9 έναντι 15.5) και ποσοστά στα δίποντα (58.9% έναντι 57.6%).

Εν προκειμένω λοιπόν, πολλά θα κριθούν στην αποψινή αναμέτρηση από το τι θα κάνουν οι ψηλοί των δύο ομάδων. Εκεί, στο "βαμμένο", θα παιχτεί ένα μεγάλο ποσοστό της νίκης, στην οποία ποντάρουν οι προπονητές. Στο Κρασνοντάρ, η Λοκομοτίβ Κουμπάν χαμογέλασε στο τέλος. Αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, οι "πράσινοι" θέλουν να "γράψουν" διαφορετικά την ιστορία.

Παρεμπιπτόντως, το Euroleague Greece προβαίνει στις απαραίτητες συγκρίσεις αναφορικά με τη στατιστική εικόνα των δύο ομάδων στον α' γύρο της regular season της Euroleague. Κι όπως θα δείτε, οι διαφορές δεν είναι τέτοιες. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που να δικαιολογούν τη βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν από τον Παναθηναϊκό.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ