ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κινείται για τον Φριντέτ

Ο Παναθηναϊκός κινείται για τον Φριντέτ

Όσο καθυστερεί η απάντηση του Νικ Καλάθη, φυσικά και ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του προς άλλες κατευθύνσεις. Την προσοχή έχει επικεντρώσει ο Τζίμερ Φριντέτ

Από την αρχή της εβδομάδας, ο Νικ Καλάθης έχει στα χέρια του την πρόταση του Παναθηναϊκού, για τριετή συνεργασία και ποσό που μπορεί να φτάσει τα 7.5 εκάτ. δολ., με τα μπόνους.

Από τα μέσα της εβδομάδας, αυτήν την προσφορά την έχει ισοφαρίσει και η ΤΣΣΚΑ, με τον διεθνή γκαρντ να μην έχει διευκρινίσει ακόμα τι θέλει να κάνει με την καριέρα του, ενώ μόλις χθες (Πέμπτη 19/6), ο προπονητής των Γκρίζιλς είπε πως “ θα μείνει στο Μέμφις”.

Εξυπακούεται πως οι “πράσινοι” έχουν ήδη αρχίσει τις ενέργειες, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν εστιάσει στην περίπτωση του Τζίμερ Φριντέντ. Ο 25χρονος combo guard επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2011 από τους Μπακς (στο Νο10 της συνολικής λίστας), οι οποίοι τον ενέπλεξαν σε ανταλλαγή που αφορούσε τους Κινγκς και τους Μπόμπκατς, μαζί και τους Τζον Σάλμονς, Μπένο Ούντριχ, Σον Λίβινγκστον, Κόρεϊ Μαγκέτι και Στέφεν Τζάκσον.

Ο Φριντέντ κατέληξε στο Σακραμέντο, όπου ξεκίνησε η “Jimmermania”, με το Νο7 που φορούσε να κάνει sold out στην πόλη. Στο ντεμπούτο του, εναντίον των Ουόριορς, στις 17/12 του 2011 είχε φτάσει τους 21π., ενώ για πρώτη φορά έγινε starter στις 10/1 του 2012, σε ματς με τους Σίξερς. Τότε ο μισθός του ήταν 2.238.360 δολάρια. Στις 2 Μαρτίου του 2014 μετακόμισε στους Μπουλς, με τους οποίους δεσμεύτηκε έως το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Τι κάνει στο παρκέ

To πιο “δυνατό” στοιχείο του Φριντέντ αυτά που κάνει στην επίθεση, με τους αντιπάλους των ομάδων του να στέλνουν πάνω του, τον καλύτερο αμυντικό τους. Φτάνει στο καλάθι και από δεξιά και από αριστερά, σουτάρει και με τα δυο χέρια, με ντρίπλα,χωρίς ντρίμπλα, εκτός ισορροπίας και έπειτα από ριμπάουντ. Είναι αυτό που στην Αμερική λένε “finisher”.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ