ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Καλάθης θέλει να επιστρέψει στο "σπίτι" του

Ο Καλάθης θέλει να επιστρέψει στο "σπίτι" του
INTIME SPORTS

Ο Νικ Καλάθης φέρεται να έχει επιλέξει την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του (βλ. Παναθηναϊκός). Μένει να μάθουμε τι έχουν να πουν επί του θέματος οι Γκρίζιλς, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα (30/6).

Δεν υπάρχουν πολλοί γκαρντ που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι μιας ομάδας, όπως ο Νικ Καλάθης. Και για αυτό ενδιαφέρθηκαν για τον 25χρονο γκαρντ εκείνοι που θέλουν να οικοδομήσουν την ομάδα τους πάνω σε παίκτη, ικανό να "φτιάξει" τους συμπαίκτες του -και κατ' επέκταση το σύνολο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που έθεσε ως προτεραιότητα αυτού του καλοκαιριού (της δημιουργίας ομάδας, με προοπτική δεκαετίας) στον 25χρονο γκαρντ. Από την πρώτη στιγμή της προσέγγισης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά το θέμα, ξεκαθάρισε πως γύρω από τον Έλληνα διεθνή επρόκειτο να στηθούν όλα.

Στην πορεία, προέκυψαν και άλλοι που ενδιαφέρθηκαν να τον κάνουν δικό τους, με την ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίζει την πρόταση του Παναθηναϊκού. Την τελευταία ( των 6.5 εκάτ. δολ,. για τριετές συμβόλαιο που με τα bonus μπορεί να φτάσει τα 7.5 εκάτ. δολ.), γιατί οι "πράσινοι" άλλαξαν τρεις φορές τις τιμές, πάντα προς τα επάνω. Στο μεσοδιάστημα, και η Φενέρμπαχτσε εξέλιξε το ενδιαφέρον σε πρόταση, ικανή να ανταγωνιστεί τις άλλες, με τις πληροφορίες να θέλουν τους "πράσινους" να 'χουν κερδίσει την κούρσα. Μένει όμως, κάτι: αυτό που έχουν να πουν οι Γκρίζιλς επί του θέματος.

Έως τις 15/7 η προθεσμία του Μέμφις

Το διάστημα που έχει το Μέμφις, ομάδα με την οποία έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο ο Καλάθης, για τη νέα αγωνιστική περίοδο (αξίας 816.482 δολ.), στη διάθεση του, ώστε να τον ενημερώσει αν θα τον κρατήσει ή όχι, ξεκινά τη Δευτέρα (30/6) και λήγει στις 15/7. Πράγμα που σημαίνει πως αν οι "Αρκούδες" του πουν πως τον θέλουν, δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει. Για την ιστορία, ο παίκτης έχει ενημερώσει πως θα ήθελε να φύγει, με προορισμό την ομάδα, στην οποία ωρίμασε ως παίκτης και ως άνθρωπος, εκεί όπου κατέκτησε τη Euroleague (2011) και δυο πρωταθλήματα Ελλάδας (2010, 2011).

Τι θα γίνει με την ποινή

Σας είχαμε ενημερώσει για την αδυναμία της FIBA να απαντήσει στο ερώτημα αν η ποινή που έχει χρεωθεί ο Καλάθης στο ΝΒΑ, ισχύει και για την Ευρώπη. Στο μεσοδιάστημα, ο Καλάθης προσέλαβε δικηγόρο, για να πάρει τις απαραίτητες διευκρινίσεις από τον παγκόσμια ομοσπονδία. Παράλληλα, εκκρεμεί και η απόφαση επί της ένστασης που είχε καταθέσει και αφορούσε την αρχική ποινή. Αλλά όλα αυτά μικρή σημασία θα έχουν, αν το Μέμφις επιλέξει να τον κρατήσει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ