ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο χρόνος λειτουργεί προς όφελος του Ντένμον

Ο χρόνος λειτουργεί προς όφελος του Ντένμον

Η αντίθεση στην απόδοση του Μάρκους Ντένμον εντός κι εκτός των συνόρων προκαλεί απορίες στο ευρύ κοινό. Όχι όμως στον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ξέρει τί έχει στα χέρια του και πως θα το αξιοποιήσει σε βάθος χρόνου. Το Sport24.gr γράφει για όσα γίνονται στο... παρασκήνιο με τον 27χρονο γκαρντ.

Το έχει η μοίρα των παικτών κάποιες φορές να βρίσκονται -σχεδόν επί μονίμου βάσεως- στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι κάποιες περιπτώσεις που "κολλάνε" στο μυαλό των φιλάθλων και συγκεντρώνουν την πλειονότητα των αρνητικών σχολίων και των αναθεμάτων εν μέσω κακών εμφανίσεων της αγαπημένης τους ομάδας. Ο Μάρκους Ντένμον βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, επειδή δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε. Να σκοράρει με συνέπεια και να ηγηθεί -ως ένα βαθμό.

Ο 27χρονος γκαρντ έφτασε στο ΟΑΚΑ ως ο διάδοχος του Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος μόνο σταθερότητα δεν έδειξε στην απόδοσή του την περασμένη διετία. Με τις καλές και τις κακές βραδιές του ο νυν γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα βοήθησε ως ένα βαθμό, δεν βρισκόταν όμως στα πλάνα του Τσάβι Πασκουάλ το καλοκαίρι. Γι αυτό λύθηκε το συμβόλαιό του (δόθηκε μάλιστα ένα μικρό ποσό ως αποζημίωση). Κάτι που άλλωστε είχε διαφανεί από τους περσινούς τελικούς, όταν η παρουσία του στο παρκέ ήταν από μικρή έως ελάχιστη.

Κάπως έτσι, ο Μάρκους Ντένμον έφτασε στην Αθήνα με την ταμπέλα ενός παίκτη που είχε σταθερά καλά νούμερα στην Τουρκία, αλλά δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ως τώρα στο κορυφαίο επίπεδο. Κι εκεί βρισκόταν η βασικότερη ένσταση όσων επιχείρησαν να βρουν κάποιο... ελάττωμα στη δική του περίπτωση. Μετά από ενάμιση μήνα αγωνιστικής δράσης, ούτε τους έχει επιβεβαιώσει ούτε τους έχει διαψεύσει. Κάπου στη μέση βρίσκεται.

Η θεωρία του "stats don't lie" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την κουβέντα περί της χρησιμότητάς του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods και της άμεσης αντικατάστασής του επειδή " δεν μπορεί να βγάλει όλη τη χρονιά ο Νίκος Παππάς στο "2", δίχως βοήθεια από πίσω". Όσα γίνονται στο... παρασκήνιο πάντως δεν κινούνται προς την κατεύθυνση της αποχώρησής του από την Αθήνα, για δύο πολύ βασικούς λόγους.

Αφενός δουλεύει με μεγάλη επιμονή σε κάθε προπόνηση από την πρώτη μέρα, δείχνοντας πως όντως θέλει να αδράξει την ευκαιρία της παρουσίας του στο "τριφύλλι" για να ανέβει επίπεδο, αφετέρου είναι ένας χαρακτήρας που δεν έχει απασχολήσει για τον παραμικρό λόγο εντός της ομάδας. Κι αυτό παίζει τον ρόλο του σε αποδυτήρια που πέρσι... είχαν τα θεματάκια τους. Κάτι που επιβεβαίωσε με το tweet που έκανε το Σάββατο (11/11), τότε που αντί για πικρία έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πρωτοφανή -για ξένο παίκτη- πραότητα στην προσέγγιση της κατάστασης.

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

τα λόγια του GM της Γκαζιαντέπ (πρώην ομάδα του), ο οποίος είχε επισημάνει στο Sport24.gr το καλοκαίρι πως " είναι τρομερό παιδί, όπως στο λέω. Έχει ποιότητα ως χαρακτήρας, που φαίνεται στην επαφή του με τον κόσμο. Ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, δεν μας έφερε σε δύσκολη θέση ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο καλός στο γήπεδο, αλλά κι εκτός αυτού. Ήταν υπάκουος στις προπονήσεις, τους αγώνες, τις αποστολές, ήρεμος χαρακτήρας και πράος. Συμπεριφέρεται σαν γηγενής, θα το δείτε κι εσείς στην Ελλάδα αυτό. Δεν είναι ο τυπικός ξένος που μπορεί να κουβαλάει άσχημες συνήθειες. Ήταν το ακριβώς αντίθετο".

Το βασικό για τον ίδιο είναι να πατήσει πιο γερά στα πόδια του, να βρει ρυθμό στην EuroLeague και να παρουσιάσει τον πραγματικό του εαυτό. Αυτόν που δείχνει μέχρι στιγμής μόνο στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις. Απέναντι σε ΠΑΟΚ (16 πόντοι με 6/12 σουτ), ΓΣΛ (15 πόντοι με 6/12 σουτ) και Πανιώνιο (23 πόντοι με 7/11 σουτ) αποτέλεσε βασική επιθετική επιλογή για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έσπευσε να εξάρει την προσήλωσή του στον στόχο και τη λειτουργία του συνόλου: " Ο Μάρκους μάς έδειξε πως έχει χαρακτήρα και ποιότητα, πως έχει καλά στοιχεία. Είναι έτοιμος να παίξει. Σε κάθε ματς προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να νικάμε και το ίδιο θα κάνουμε και στο επόμενο. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε την σωστή λύση για τον καθένα".

Ο προπονητής των "πρασίνων" έχει να το λέει πως τα στοιχεία που παρουσιάζει ο 27χρονος γκαρντ στις προπονήσεις είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτα. Μόνο που δεν τα έχει δείξει ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο, την ώρα της... παράστασης. Στο ΟΑΚΑ υπάρχει όμως δεδομένη πρόθεση για πίστωση χρόνου στον παίκτη, από την στιγμή που κι ο ίδιος δίνει αυτό το δικαίωμα απλόχερα βάσει εικόνας και εργατικότητας. Είναι σαφές λοιπόν πως η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Μάρκους Ντένμον για τη συνέχεια...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ