ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο νέος Ομπράντοβιτς"

"Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο νέος Ομπράντοβιτς"

Το Sport24.gr ζήτησε από τον Nikola Stojkovic, δημοσιογράφο της Mozzart Sport, να καταγράψει τι εστί Σάσα Τζόρτζεβιτς. Γιατί τον παρομοιάζει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τι αναφέρει για τη σχέση του με τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον σε εποχή... Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, για να γίνει ο άνθρωπος που θα αναλάβει να "ξαναχτίσει" το "τριφύλλι", με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας. Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τον "Σάλε", τον οποίο το Sport24.gr σας παρουσιάσε χθες (27/6) .

Πέραν όσων αναφέρουμε, μεγάλη αξία έχει να δούμε τι λένε στη χώρα του για την κίνηση του Παναθηναϊκού να του δώσει τα "κλειδιά" της ομάδας. Γι αυτό αποταθήκαμε στον Nikola Stojkovic, δημοσιογράφο της Mozzart Sport, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον άνθρωπο και προπονητή. Τον Σάσα Τζόρτζεβιτς που μοιάζει στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά όσα έγραψε για το Sport24.gr

Η είδηση της πρόσληψης του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήρθε από το πουθενά, εντελώς αναπάντεχα. Ήταν κάτι που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Παρότι υπήρχαν αμφιβολίες στην αρχή, στο τέλος οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να είναι ικανοποιημένοι γιατί η ομάδα τους πήρε τον πιο περιζήτητο προπονητή της ηπείρου. Στην ερώτηση "τι μπορεί να περιμένουν από τον Σάλε", η απάντηση είναι απλή: έναν... νέο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

" Για μένα, η ζωή είναι ένας μεγάλος αγώνας, όπου θες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να γίνεις πιο επιτυχημένος. Αυτό πιστεύω και για τον αθλητισμό, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τα τρόπαια. Για έναν άνδρα και αθλητή, το πιο σημαντικό είναι να μείνει αναλλοίωτος. Πρέοει να μείνουμε ίδιοι, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Το "ευ αγωνίζεσθαι" είναι αυτό που με καθοδηγεί. Δεν επιτρέπω όμως σε κανέναν να πει πως είναι καλύτερος από μένα", έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο.

Αυτές οι πέντε προτάσεις απαντούν στο ερώτημα "ποιος είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι ένας... άριστος μαθητής, που είχε την τιμή και την τύχη να δουλέψει μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, δύο θρύλους του αθλήματος. Ένας ηγέτης, ένας λεοντόκαρδος άνθρωπος που δίνει κίνητρο στους άλλους, με "αιχμηρή" γλώσσα και νοοτροπία πρωταθλητή. Μία ιδιοφυΐα εντός παρκέ, που μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος ως προπονητής.

Ένας άνθρωπος που ήταν... προπονητής ενόσω αγωνιζόταν, ένα πραγματικό είδωλο που έβαζε όλα τα τρελά σουτ που επιχειρούσε σε αγώνες και κέρδιζε πάντα αυτό που άλλοι ούτε μπορούσαν να φανταστούν.

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με τη Σερβία στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, μία επιτυχία που ήρθε αναπάντεχα, έγινε ξεκάθαρο πως ο "Σάλε" έχει "φτιαχτεί" μόνο από τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν στην προπονητική.

" Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από την περσινή μας επιτυχία στην Ισπανία. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε με ό,τι έχουμε μέσα μας. Μπορεί να μην είμαστε οι καλύτεροι, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως προπονούμαστε σα να είμαστε οι καλύτεροι και να πιστεύουμε σε αυτό", ήταν το πρώτο πράγμα που δήλωσε όταν η Σερβία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία και Ισλανδία στο φετινό Eurobasket.

"Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο νέος Ομπράντοβιτς"

Η Σερβία ήταν μία από τις ομάδες που δεν τρόμαζε κανέναν στην Ισπανία. Είχε εφτά πρωτοεμφανιζόμενους και στα μάτια των περισσοτέρων ήταν αβοήθητη από τον πάγκο. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι στη χώρα δεν έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι από την εικόνα που είχε το ρόστερ. Μόνο αυτός ήξερε τι έκανε και τι θα γινόταν στην πορεία!

Το απέδειξε από τη στιγμή που "ξύπνησε" ένα ολόκληρο έθνος, "ξύπνησε" τους πρωταθλητές, οδηγώντας τη Σερβία στο ασημένιο μετάλλιο, την ώρα που άφησε πίσω της τη Βραζιλία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Οι "στρατιώτες" του τα κατάφεραν... με στυλ. Για όλο τον πλανήτη, η Σερβία ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια και οι ΗΠΑ κάτι... εξωγήινο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, έγιναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως κατάφερε η ομάδα να νικήσει όλα τα φαβορί, ακόμη κι αυτά που είχαν πολλούς NBAers στη σύνθεσή τους. Η αλήθεια είναι ότι η Σερβία έπαιξε το μπάσκετ που ήθελαν όλοι να δουν, το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρήκε τα... είδωλά του από τα Βαλκάνια, μια ομάδα που έπαιξε καλύτερα από κάθε άλλη. Μα πάνω απ όλα ο Ραντούλιτσα, ο Τεόντοσιτς, ο Μπογκντάνοβιτς, ο Κρστιτς, ο Μπιέλιτσα κι όλα τα παιδιά ήταν πραγματικοί... κύριοι μέσα στην ομάδα.

" Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι πετύχαμε, ότι βρήκαμε τον τρόπο να δώσει ο ένας στον άλλο τα απαραίτητα συναισθήματα και το πνεύμα για να τα καταφέρουμε. Οι προπονητές, που βάζουμε τους κανόνες και καθοδηγούμε τους παίκτες σε αυτή τη διαδρομή, για δυόμιση περίπου μήνες, ήμασταν ικανοί να τους γνωρίσουμε καλύτερα, κάτι που έκαναν κι οι ίδιοι οι παίκτες. Όλο αυτό μας έκανε πιο δυνατούς", έχει δηλώσει.

"Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο νέος Ομπράντοβιτς"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αρνήθηκε προτάσεις από Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από τη Βαρέζε και την Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Περίμενε για την κατάλληλη ομάδα, την καλύτερη ευκαιρία, τη νέα πρόκληση, για μία πρόταση που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Κι αυτή προέκυψε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χρειαζόταν έναν ηγέτη, που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στο ΟΑΚΑ και να οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Ήθελε μία ηγετική φιγούρα, που είναι πραγματικός πρωταθλητής. Έναν άνδρα αρκετά γενναίο για να δηλώσει πως ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιό του. Ήθελε έναν εργάτη της προπονητικής, μία "κόπια" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και κάποιον που θα έφερνε κάτι φρέσκο στην ομάδα. Είχε άλλες επιλογές, αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω. Κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο άνθρωπος που δεν φοβάται καμία πρόκληση, είναι αυτός! Είναι ο προπονητής που έχει τα προσόντα να εξελιχθεί στον επόμενο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του "τριφυλλιού".

Θα τα καταφέρει; Το ελπίζουμε, αλλά ο χρόνος θα δείξει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ