ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τζεντίλε, η Αρμάνι Μιλάνο και το... τίποτα

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αποτελεί παρελθόν για το "τριφύλλι", με τον παίκτη να βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι -ενόψει και του EuroBasket. Τα επόμενα βήματά του, η άγνοια της Αρμάνι Μιλάνο και ο... Γκάνι Λαουάλ.

Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες κράτησε η θητεία του Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό Superfoods, με τον παίκτη να αποχωρεί άρον άρον από το ΟΑΚΑ κατόπιν απόφασης των Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η κακή εικόνα που είχε στα περισσότερα από τα παιχνίδια της ομάδας στο διάστημα που βρέθηκε σε αυτή σε συνδυασμό με την πνευματική αδυναμία που επέδειξε να διαχειριστεί τον ρόλο του "ρολίστα" στο rotation του "τριφυλλιού" είναι οι δύο βασικοί λόγοι που δεν προσαρμόστηκε (ουσιαστικά) ποτέ.

Ο παίκτης θα ταξιδέψει εντός της ημέρας (7/3) για την Ιταλία, με σκοπό να προπονηθεί σε ατομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ τού εξήγησε ότι δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, εκείνος διάλεξε την πιο απλή λύση: αποδέσμευση και επιστροφή στην πατρίδα του. Δικαιολογημένα εν μέρει, αφού θέλει να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του και να δουλέψει με προσωπικό γυμναστή και προπονητή για να επιστρέψει δριμύτερος το καλοκαίρι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως μπροστά υπάρχει το EuroBasket, στο οποίο "καίγεται" να βρίσκεται για να ανεβάσει πάλι τις μετοχές του.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ SERIE A

Το πρώτο ζήτημα που προέκυψε μετά την ενημέρωση της άμεσης επιστροφής του στη γειτονική χώρα αφορούσε στην επόμενη ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει -βάσει της συμφωνίας με την Αρμάνι Μιλάνο- τα δικαιώματά του μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε είναι δουλειά των "πράσινων" να βρουν τρόπο να τον διαχειριστούν ως τότε. Οι προθέσεις του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ όμως κάνουν λόγο για άμεση ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας, προκειμένου να προπονηθεί ατομικά στην Ιταλία μέχρι το καλοκαίρι, κι έπειτα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της Αρμάνι Μιλάνο για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως δεσμεύεται με ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου, έναντι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Δεδομένα πάντως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Serie A. Βάσει των κανονισμών στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο ρόστερ της Αρμάνι Μιλάνο, ούτε σε αυτό άλλης ομάδας της πρώτης κατηγορίας. Όσο για κάποια σενάρια που κυκλοφόρησαν στη γείτονα σχετικά με τη δεύτερη κατηγορία; Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μυαλό του παίκτη.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Το απρόσμενο του "διαζυγίου" ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Superfoods και Αλεσάντρο Τζεντίλε αποτυπώνεται στο γεγονός πως στην Αρμάνι Μιλάνο δεν γνώριζαν τίποτα για το γεγονός αυτό. Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας ενημερώθηκαν από τους δημοσιογράφους (!) για την πρόωρη επιστροφή του παίκτη στη χώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξηγήσουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Κι από τη στιγμή που το "τριφύλλι" δεν ενημέρωσε για το γεγονός, στην ιταλική ομάδα δεν μπορούσαν να πουν κάτι αναφορικά με το πως θα κινηθούν. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά και τις άμεσες κινήσεις του Αλεσάντρο Τζεντίλε και του Παναθηναϊκού αναμένεται να μάθουν εντός της ημέρας (7/3).

Ο ατζέντης του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ, Ρικάρντο Σπέτσι, θα βρεθεί στην Αθήνα είτε την Τρίτη (7/3) είτε την Τετάρτη (8/3) για να μπει το τυπικό τέλος στη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, κι ακολούθως θα έχει επαφές με τη διοίκηση της Αρμάνι Μιλάνο για να αποφασιστεί πως θα πορευτούν οι δύο πλευρές.

ΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΥΑΛ

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει το εξαιρετικά βραχύβιο της παρουσίας του στην Αθήνα αφορά στο διάστημα παραμονής του σε αυτή. Δύομιση μήνες, που αντιστοιχούν σε 78 (!) ημέρες στη χώρα μας άντεξε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε. Αριθμός μικρότερος κι από αυτούς των Τζέισον Καπόνο (109) και Γκάνι Λαουάλ (101), η παρουσία των οποίων στο "πράσινο" ρόστερ ήταν εξίσου... αδιάφορη, βάσει αριθμών. Παρεμπιπτόντως, ο Τζούλιαν Ράιτ είχε μείνει μια μέρα λιγότερη στον Παναθηναϊκό (77), όταν αγωνίστηκε με σκοπό να καλύψει κάποια κενά στη φροντ λάιν του "τριφυλλιού" επί των ημερών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΚΙΣΤ

Πλέον κι αφού το ρόστερ του "τριφυλλιού" έχει μια θέση ξένου διαθέσιμη για τη Stoiximan.gr Basket League, ο Τζέιμς Γκιστ θα πάρει την ευκαιρία του . Ο 30χρονος φόργουορντ, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επιστροφής του στη δράση, θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει με σκοπό να βρει σταδιακά ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ούτως ή άλλως, το μοναδικό παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας μέχρι το τέλος της regular season είναι αυτό με την ΑΕΚ (26/3), αφού τα υπόλοιπα δεν τρομάζουν ιδιαίτερα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως... ζέσταμα για τον ίδιο εν όψει των playoffs της EuroLeague. Θυμίζουμε ότι από εδώ και στο εξής, οι "πράσινοι" -πέραν της ΑΕΚ- έχουν να αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Πατρών (12/3), το Λαύριο (18/3), τα Τρίκαλα (1/4), το Ρέθυμνο (8/4) και τον ΠΑΟΚ (12/4).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ