ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Στεφάνου ήταν η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο Στεφάνου ήταν η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI

Η απώλεια του Τάσσου Στεφάνου έκανε πολύ φτωχότερη την οικογένεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με την οποία έζησε τους περισσότερους τίτλους της. Για εξήντα χρόνια ήταν "ένα" με τον σύλλογο.

Η είδηση τ ης απώλειας του Τάσσου Στεφάνου δεν προκάλεσε μόνο σοκ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και απέραντη θλίψη. Ο εκλιπών ήταν άλλωστε όχι απλά ένας από τους πιο αγαπητούς και αξιοσέβαστους παράγοντες του συλλόγου εδώ και δεκαετίες, μα πάνω απ όλα ένας άνθρωπος που κέρδισε τον σεβασμό "συμμάχων" και "αντιπάλων" σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Από το 1957 βρισκόταν στις τάξεις του συλλόγου, αρχικά ως αθλητής κι εν συνεχεία από διάφορες διοικητικές θέσεις, που τον κατέταξαν ψηλά στη λίστα με τους κορυφαίους σε προσφορά ανθρώπους για τον σύλλογο. Έζησε από κοντά τους περισσότερους από τους τίτλους που κατέκτησαν οι "πράσινοι" σε όλη αυτή τη διαδρομή, με αποκορύφωμα τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους.

Διατελώντας επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προσέφερε σημαντικά στην αγαπημένη του ομάδα, ενώ θεωρείται κι ο νονός του "Τάφου του Ινδού". Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν για το... παρατσούκλι που είχε δοθεί στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας:

"Είχα πάει με κάτι συμπαίκτες μου στο σινεμά "Αρζεντίνα", το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου. Παρακολουθήσαμε την ταινία "Τάφος του Ινδού" του Φριτς Λανγκ. Στο σενάριο, για να πάει ο πρωταγωνιστής στον τάφο έπρεπε να κατέβει μια σειρά με σκαλιά. Ήταν ίδια με εκείνα του κλειστού! Όταν τα είδα, είπα στην παρέα: "Ο τάφος του Ινδού είναι ίδιος με το γήπεδό μας". Το τι έγινε δεν περιγράφετε. Αυτό ήταν! Το όνομα έμεινε για πάντα".

Όπως είναι λογικό, ολόκληρη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι σοκαρισμένη από την είδηση του θανάτου του, με τον πρόεδρο των παλαιμάχων του "τριφυλλιού", Απόστολο Κόντο, να σχολιάζει επ' αυτού στο Sport24.gr πως " ο Τάσσος ήταν ένας άνθρωπος τεράστιου ήθους. Πρόσφερε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό, έδωσε και την ψυχή του. Θα μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη μας. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους μας και φυσικά τον Παναθηναϊκό. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ