ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O Ρέιμαρ Μόργκαν στον Παναθηναϊκό

O Ρέιμαρ Μόργκαν στον Παναθηναϊκό

Μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε ο Κένιον Μάρτιν, ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να πάει στην εναλλακτική λύση. Αυτή είναι ο Ρέιμαρ Μόργκαν. Διαβάστε τις λεπτομέρειες (video).

O Ρέιμαρ Μόργκαν είναι εν τέλει, αυτός που θα προστεθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τζέιμς Γκιστ. Ποιος είναι ο κύριος;

Κατ' αρχάς, φέτος έπαιξε στην Γκέτινγκεν, που έμεινε εκτός πλέι οφ. Είναι 26 χρόνων, ύψους 2.03 και πρόσφερε 16.2 πόντους, με 59.8% στα δίποντα, 18.8% στα τρίποντα, 73% στις βολές, 6 ριμπ., 0.7 ασίστ, 0.5 τάπες ανά αγώνα, σε 22.25'' συμμετοχής κατά μ.ο. σε 33 ματς.

Γεννήθηκε στις 8/8 του 1988 στο Canton του Ohio, όπου πήγε και σχολείο. Παρεμπιπτόντως, με τον Μόργκαν στην αρχική πεντάδα τους, οι Bulldogs είχαν ρεκόρ 73-7 στα τρία χρόνια που κάισε στα συγκεκριμένα θρανία, ενώ ποτέ δεν έχασαν εντός έδρας ματς. Το 2005 οδήγησε το McKinley High School στο 26-1 και τον τίτλο της Division 1. Είχε 24.4π., με 69.7% στα σουτ και 73.4% στις βολές και 9 ριμπ. ανά αγώνα και αναδείχθηκε ο "Most Outstanding player" για δεύτερη σερί σεζόν. Φοίτησε στο Michigan State (2006-2010) και με το τέλος της ρούκι σεζόν, πήγε με την εθνική των ΗΠΑ U19 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να φορέσει το αργυρό μετάλλιο.

Όταν επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο, ψηφίστηκε για υπαρχηγός του Καλίν Λούκας, με τους ειδικούς να εξηγούν πως έχει την ικανότητα να σκοράρει από το λόου ποστ, να ορμά στο καλάθι ή να εκτελεί από μέση απόσταση. Τόνιζαν και ότι "είναι δυνατός ριμπάουντερ και δουλεύει πάρα πολύ". Μολονότι ως τελοιόφοιτος είχε κάποια θέματα με τον κόουτς, είναι ένας από τους έξι Spartans που όταν αποφοίτησαν, είχαν περισσότερους από 1.500 πόντους και 700 ριμπάουντ (οι άλλοι ήταν οι Στιβ Σμιθ, Γκρεγκ Κέσλερ, Τζέι Βίνσεντ, Πολ Ντέιβις και Ντρέιμοντ Γκριν).

Δήλωσε συμμετοχή στο ΝΒΑ draft, αλλά δεν βρήκε συμβόλαιο -κυρίως γιατί δεν είχε τον όγκο που χρειάζονταν στο ΝΒΑ. Έτσι, άρχισε η καριέρα του στην Ευρώπη, από το Ισραήλ (Μακάμπι Ρισόν 2010-11), μετά πήγε στην Τουρκία για την Καρσίγιακα, δεν κάθισε όμως, πολύ. Επέστρεψε στο Ισραήλ αυτή τη φορά για την Ιρόνι Ασκελόν, το 2012 πήγε στην Νετάνια και το 2014 μετακόμισε στη Γερμανία για την Γκέτινγκεν. Έκανε ρεκόρ πόντων, εναντίον της Μπάμπεργκ (έφτασε τους 37), στο ίδιο ματς έκανε και σίζον χάι σε λεπτά συμμετοχής (33'), ενώ τα περισσότερα ριμπάουντ που 'χει πάρει σε ματς, είναι 12 (με την Ουλμ).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ