ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "πράσινος" Λούντζης

Ο "πράσινος" Λούντζης

Ο Μιχάλης Λούντζης πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής του στον Κρόνο, Παναγιώτης Σαββάτης, μίλησε στο Sport24.gr για το 16χρονο ταλέντο.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του ελληνικού μέρους του ρόστερ του Παναθηναϊκού, η ομάδα εξετάζει περιπτώσεις παικτών που θα αποτελέσουν την "ραχοκοκαλιά" της ομάδας στο μέλλον. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο 16χρονος Μιχάλης Λούντζης του Κρόνου Αγίου Δημητρίου.

Ο Παναθηναϊκός "τα βρήκε" με την ομάδα του Κρόνου και απέκτησε τον νεαρό γκάρντ που έχει ύψος 1.95 και έχει γεννηθεί το 1998. Ο Λούντζης είχε φέτος είχε συμμετοχές σε αγώνες της Γ' Εθνικής ενώ φορά και την φανέλα της Εθνικής Παίδων. Έχει πάρει μέρος στο camp της Βαρκελώνης ενώ πρόσφατα συμμετείχε και σε εκείνο του Τρεβίζο.

Αν και μόλις 16 ετών ο νεαρός Μιχάλης, ο οποίος από τα πρώτα του... μπασκετικά βήματα βρισκόταν στην ομάδα του Κρόνου, θεωρείται από τα ελπιδοφόρα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

"Ώρίμο μπασκετικό μυαλό"

Ο ύψους 1.95 Μιχάλης είναι ένας ικανός κόμπο γκαρντ που αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. " Ο Μιχάλης είναι πολύ ταλαντούχος. "Βλέπει" πολύ καλά γήπεδο, είναι άψογος χειριστής της μπάλας και έχει πολύ καλό σουτ. Για τα 16 του χρόνια, διαθέτει ώριμο μπασκετικό μυαλό. Οι ηγετικές ικανότητες του στο παρκέ είναι φανερές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλός συμπαίκτης. Έχει ακόμα πράγματα να δουλέψει και αν συνεχίσει έτσι θα πάει πολύ ψηλά" αναφέρει ο Παναγιώτης Σαββάτης.

Στο πρόσφατο camp του Τρεβίζο που συμμετείχε εντυπωσίασε με τις δυνατότητες του στο παρκέ. "Είναι πολύ χαρούμενος γι αυτή την εμπειρία αλλά παράλληλα καταλαβαίνει ότι πλέον μπαίνει σε βαθιά νερά και θα χρειαστεί πολύ δουλειά. Όλη η οικογένεια του Κρόνου είναι περήφανη και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα" λέει ο προπονητής του Κρόνου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ