ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Περπέρογλου και ο επαναπατρισμός

Ο Περπέρογλου και ο επαναπατρισμός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το όνομα του Στράτου Περπέρογλου ενεπλάκη μεταγραφικά με τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμη κίνηση για την απόκτησή του. Μοιάζει όμως σαφές ότι θα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον για τον 33χρονο φόργουορντ.

Πέντε χρονιά έχουν περάσει από την στιγμή που ο Στράτος Περπέρογλου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό Superfoods (κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αργύρη Πεδουλάκη), μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό. Μετά από μια πενταετία στο "τριφύλλι", ακολούθησαν δύο χρόνια στους "ερυθρόλευκους", κι εν συνεχεία ήρθε η τριετία στο εξωτερικό για χάρη της Αναντολού Εφές (2014-'15) και της Μπαρτσελόνα (2015-'17).

Το διετές συμβόλαιο συνεργασίας που είχε υπογράψει με τους "μπλαουγκράνα" ολοκληρώθηκε, κι αν λάβουμε υπόψιν τα ισπανικά ρεπορτάζ, το μέλλον του βρίσκεται μακριά από τη Βαρκελώνη. Ειδικά από την στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να αποτελέσει επίσης παρελθόν από το "Παλάου Μπλαουγκράνα".

Κάπου εκεί έγινε ενδεχομένως η σύνδεση του ονόματός του με τον Παναθηναϊκό Superfoods , από τις ισπανικές ιστοσελίδες. Άλλες ανέφεραν ότι ο παίκτης εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού, άλλες το προχώρησαν αρκετά περισσότερο, κάνοντας λόγο για προφορική συμφωνία.

Η ουσία είναι πως το "τριφύλλι" έχει στη λίστα του τον 33χρονο φόργουορντ, για δύο πολύ απλούς λόγους: αφενός έχει ως προτεραιότητα για το καλοκαίρι την ενίσχυσή του με γηγενείς παίκτες (ειδικά αν πρόκειται για πρώτης γραμμής), αφετέρου γιατί μένει ελεύθερος και μπορεί να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο Περπέρογλου και ο επαναπατρισμός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο μυαλό του "Πέρπε"

Το βασικότερο όλων για τον Στράτο Περπέρογλου έχει να κάνει με τη διάθεση που δείχνει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μπορεί το καλοκαίρι του 2015 η πρόταση της Μπαρτσελόνα να τον έπεισε να παρατείνει την παρουσία του στο εξωτερικό, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή φέρεται να εξετάζει πιο έντονα από ποτέ το ενδεχόμενο επαναπατρισμού.

Αυτό είναι κι ένα βασικό στοιχείο που κάνει ακόμη πιο προσιτή την περίπτωσή του για το "τριφύλλι", την ώρα που το όνομά του έχει ακουστεί αρκετές φορές στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (και) για την ΑΕΚ. Σε περίπτωση όμως, που τόσο οι "πράσινοι" όσο και οι "κιτρινόμαυροι" επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους και ζητήσουν να μάθουν το οικονομικό σκέλος της διαπραγμάτευσης, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα έχει σαφές προβάδισμα (λόγω πορτοφολιού).

Στην ίδια εξίσωση θα μπορούσε να μπει κι ο Ολυμπιακός, αλλά στο ΣΕΦ δεν φέρονται να αναζητούν (ή να αναζητήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού) παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τόσο ο Κώστας Παπανικολάου όσο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (στον οποίο προσανατολίζονται να δώσουν μεγαλύτερο ρόλο τη νέα αγωνιστική περίοδο).

Ο Περπέρογλου και ο επαναπατρισμός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ρόλος του Τσάβι Πασκουάλ

Πέραν της ιδιομορφίας που παρουσιάζει η περίπτωσή του (γηγενής, έμπειρος, πρώην παίκτης της ομάδας) υπάρχει κάτι ακόμη που προσμετράται ως "συν" για το "τριφύλλι". Η περσινή συνεργασία του με τον Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα. Ο 44χρονος τεχνικός ήταν αυτός που εισηγήθηκε την υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος αποτέλεσε μια από τις βασικές λύσεις της ομάδας του κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ως η βασική επιλογή στο "3" άλλωστε, αγωνίστηκε τους "μπλαουγκράνα" τόσο επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ όσο και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οι σχέσεις των δύο ανθρών είναι εξαιρετικές, η εμπιστοσύνη που υπάρχει από την πλευρά του Τσάβι Πασκουάλ για το πρόσωπό του αδιαμφισβήτητη, οπότε όλα συνηγορούν στο γεγονός πως οι "πράσινοι" θα κινηθούν για την περίπτωσή του, εν ευθέτω χρόνω.

Το "τριφύλλι" τον πρώτο λόγο

Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν είναι πως σε περίπτωση που ο 33χρονος φόργουορντ ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πως γυρίζει στην Ελλάδα, το "τριφύλλι" θα είναι αυτό που θα παίξει από θέση ισχύος. Μέχρι να γίνει αυτό (αν γίνει) όμως, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ