ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "πενταδάτος" Καλάθης και ο "διψήφιος" Ουίλιαμς

Ο "πενταδάτος" Καλάθης και ο "διψήφιος" Ουίλιαμς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι με το Λαύριο συνδυάστηκε με δύο σημαντικές ατομικές επιδόσεις για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Νικ Καλάθη, με τον δεύτερο να ξεπερνά σε ασίστ τον Νίκο Γκάλη. Σταθερά "διψήφιος" ο Έλιοτ Ουίλιαμς.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Λαύριο συνδυάστηκε από πολλές ατομικές διακρίσεις για τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Νικ Καλάθη να έχουν την τιμητική τους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον ομογενή πλεϊμέικερ αυτό που κατάφερε είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, αφού με τις έξι ασίστ που μοίρασε κόντρα στους νεοφώτιστους, ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στη σχετική λίστα του "τριφυλλιού" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Έφτασε τις 406 στην πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας πλέον τέσσερις περισσότερες από τον "Γκάνγκστερ" που αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος για μία διετία, καταφέρνοντας όμως σε αυτό το διάστημα να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία των "πρασίνων".

Το επίτευγμα του Δημήτρη Διαμαντίδη βέβαια ήταν ακόμη πιο σημαντικό, αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι στο Νο2 της λίστας των συμμετοχών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τις 511 που έχει πλέον άφησε τον Νίκο Μπουντούρη. Σε ό,τι αφορά την κορυφή της σχετικής κατηγορίας, δεν πρόκειται να την φτάσει αφού ο ρέκορντμαν των συμμετοχών είναι ο Νίκος Χατζής με 554 στο σύνολο. Πράγμα που σημαίνει πως ο γκαρντ του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να παίξει μια ακόμη χρονιά για να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

Ρεκόρ καριέρας για Παπαγιάννη και Γιάνκοβιτς

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τους 16 πόντους που σημείωσε απέναντι στο Λαύριο. Ο 18χρονος σέντερ είχε 8/9 δίποντα (εκ των οποίων τρία εντυπωσιακά καρφώματα) για να βάλει νέο... όριο σε ό,τι αφορά την επιθετική του παραγωγικότητα. Αυτή δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων αφού κάτι αντίστοιχο έκανε φέτος απέναντι σε Κολοσσό (10), Καβάλα (15) και Αρκαδικό.

Κάτι αντίστοιχο, σε επίπεδο ασίστ, πέτυχε κι ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, αφού μοίρασε εφτά ασίστ κόντρα στους "κυανοκίτρινους" του Χρήστου Σερέλη. Έτσι, ξεπέρασε κατά μία την καλύτερη προσωπική του επίδοση, την οποία είχε καταγράψει όταν φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου (με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, το 2012-'13) και είχε ισοφαρίσει δις πέρσι με Κολοσσό και Τρίκαλα.

Σταθερά "διψήφιος" ο Ουίλιαμς

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς έφτασε στη χώρα μας με τη φήμη του σκόρερ να τον συνοδεύει από τα χρόνια που αγωνίστηκε στη D-League. Κι όπως φαίνεται, έτσι έχουν τα πράγματα στην πράξη. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια μέχρι στιγμής με την πράσινη φανέλα, σημειώνοντας διψήφιο αριθμό πόντων σε κάθε ένα από αυτά. Η αρχή έγινε με τον Αρκαδικό, όπου είχε 10 πόντους, για να ακολουθήσουν οι αγώνες με ΠΑΟΚ (18), Φενέρμπαχτσε (14) και Λαύριο (17). Παρεμπιπτόντως, ήταν ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" στα τρία τελευταία, δίνοντας μία σταθερή και ποιοτική επιθετική λύση στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Αναλυτικά όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής

Ο "πενταδάτος" Καλάθης και ο "διψήφιος" Ουίλιαμς
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ