ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πασκουάλ μίλησε για την αντίδραση μετά τη Βαρκελώνη

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKETLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKETLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ χάρη στο "ξέσπασμά" του (κατά βάση από τα 6μ75) στο γ' δεκάλεπτο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να σχολιάζει την αντίδραση των παικτών του μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε στις νίκες , δύο μέρες μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα, με την εικόνα του στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ πάντως να μην είναι η καλύτερη δυνατή για ένα ημίχρονο.

Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στο γ' δεκάλεπτο, σημείο στο οποίο διεύρυναν το προβάδισμά τους και "καθάρισαν" τον αγώνα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δηλώνει μετά το τέλος της αναμέτρησης πως "παίξαμε ένα παιχνίδι σοβαρό. Μπήκαμε στον αγώνα με πεσμένη την ψυχολογία μετά το κακό μας παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Από την άλλη ξεκινήσαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και σιγά-σιγά πήραμε τα ηνία χωρίς πολύ μεγάλα ποσοστά ευστοχίας, ειδικά στις βολές και στα τρίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο που ανέβηκαν τα ποσοστά κι αξιοποιήσαμε τις φάσεις πήραμε και τη διαφορά. Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς παίζοντας για πρώτη φορά φέτος στην έδρα μας σε επίσημο ματς και για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό μας".

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες του εντός παρκέ μετά την κάκιστη εμφάνιση στη Βαρκελώνη, εξήγησε ότι " σ ένα παιχνίδι μπορούν να συμβούν τέσσερα αρνητικά πράγματα. Το ένα είναι να μην έχεις ευστοχία, στις βολές, στα τρίποντα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί είναι να μην έχεις καλή αμυντική συμπεριφορά και να μην στέκεσαι στο γήπεδο όπως πρέπει. Ένα άλλο είναι να μην είσαι αρκετά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Και το τελευταίο είναι να κατεβάσεις τα χέρια ενώ θα έπρεπε να παλέψεις μέχρι το τέλος. Στη Βαρκελώνη μας συνέβησαν και τα τέσσερα. ", για να προσθέσει:

" Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη. Εκτός έδρας μπορείς να χάσεις οποιοδήποτε παιχνίδι και ειδικά απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά η εικόνα ήταν καταστροφική. Σήμερα βγήκαμε με άλλη νοοτροπία στο γήπεδο, για να παίξει καλύτερη άμυνα κι επίθεση, πιο αποφασιστικά και χωρίς φόβο και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά μας βοήθησαν για να μπούμε στον σωστό δρόμο που βρισκόμασταν. Θα ήθελα να ζητήσω από το κοινό μας να γεμίσει το ΟΑΚΑ την Πέμπτη με την Μπάμπεργκ. Αρχίζει η Ευρωλίγκα, θα είναι σημαντικό να μας στηρίξει ο κόσμος και να σταθεί στο πλάι μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Δεν ζητάω συνήθως πράγματα, αλλά θέλω να γεμίσει το γήπεδο για να νιώσουν οι παίκτες τη στήριξη του κόσμου".

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Δεν θέλουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Κάναμε προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τα προηγούμενα παιχνίδια, απέναντι σε ομάδα με μεγάλη ποιότητα που είχε χάσει κι αυτή με μεγάλη διαφορά εκτός έδρας. Παλέψαμε σε άμυνα κι επίθεση, εκτός από το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός μας τιμώρησε με τρίποντα στις βοήθειες στον Βουγιούκα. Πήρε διαφορά ασφαλείας ο Παναθηναϊκός, αλλά κάναμε καλό τελείωμα στο παιχνίδι, χωρίς να είναι αρκετό για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Δείξαμε αντίδραση σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σ’ έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Επικεντρωνόμαστε στον αγώνα της Τετάρτης για το Champions League ώστε να πάρουμε τη νίκη", και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για τις τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια:

" Δεν μας φοβίζει τίποτα, αρκεί να επιστρέψουν οι τραυματίες και να έχουμε ξανά την εικόνα της προετοιμασίας. Έχουμε μεγάλες απουσίες που μας έχουν επηρεάσει. Έχουμε παίξει τρία παιχνίδια εκτός έδρας πολύ δύσκολα. Μας πλήγωσε η ήττα εντός έδρας. Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις καταστάσεις που πραγματικά μπορεί. Μας έχει πληγώσει και μας έχει αλλοιώσει την εικόνα μας. Μπορούμε να το αντιστρέψουμε με δουλειά, συγκέντρωση και θετική ενέργεια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ