ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στο άγνωστο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το Game 1 με τον Ολυμπιακό, έχοντας ένα βασικό στόχο: να αιφνιδιάσει τους "ερυθρόλευκους". Το Sport24.gr προσεγγίζει τον πρώτο τελικό μέσα από τα πρόσωπα που μπορούν να κρίνουν την έκβασή του.

Η κατάκτηση του τίτλου στη Stoiximan.gr Basket League αποτελεί -κακά τα ψέματα- βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό Superfoods, προκειμένου να φτιάξει τις εντυπώσεις και να γλυκάνει το κλίμα μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague.

Οι "πράσινοι" πέρασαν μια μακρά περίοδο "παγωμάρας" από τις εξελίξεις που ακολούθησαν τις τρεις σερί ήττες από την τουρκική ομάδα, προβλημάτισαν και προβληματίστηκαν εντόνως από την εικόνα τους στους αγώνες με την ΑΕΚ, αλλά το +38 στο Game 4 των ημιτελικών δείχνει ικανό να αλλάξει τον ψυχολογικό παράγοντα εντός των αποδυτηρίων. Από την στιγμή που το "τριφύλλι" έχει μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών και βρίσκεται σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από τον Ολυμπιακό, είναι σαφές πως προτεραιότητα όλων αποτελεί η ψυχολογική παράμετρος που συνοδεύει το Game 1 των τελικών.

Για μια ομάδα που η ταμπέλα της γράφει "Made in USA" άλλωστε, η ψυχολογία παίζει μείζονα ρόλο. Το είδαμε σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με αποκορύφωμα το φινάλε της regular season και την κατάρρευση στα playoffs. Κι ακολούθως, πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα ξεκινήσει τον πρώτο τελικό η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, προκειμένου να μεταφέρει ακόμη περισσότερη πίεση στην απέναντι πλευρά.

Ούτως ή άλλως, από τον Ιανουάριο, όταν συναντήθηκαν τρεις φορές μέσα σε είκοσι ημέρες, έχουν αλλάξει πολλά στους "αιωνίους". Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που βρίσκεται σε θέση ισχύος, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μπαίνει στους αγώνες των τελικών ως η ομάδα που καλείται να κάνει το κάτι παραπάνω. Σε πρώτη φάση, στο ΣΕΦ. Με τους "πράσινους" λοιπόν να αποτελούν το... άγνωστο των τελικών, μιλάμε για το σύνολο που θα φέρει στο τραπέζι το κάτι διαφορετικό.

Η βάση πάντως δεν αλλάζει, κι αφορά στην δράση των Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον. Οι δυο τους άλλωστε έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μίνι παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με την εικόνα τους σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ στα τέσσερα ντέρμπι "αιωνίων" που έχει κοουτσάρει ο Τσάβι Πασκουάλ. Μιλάμε για τους παίκτες που έχουν σημειώσει το 49.1% των πόντων της ομάδας τους σε αυτό το καρέ αγώνων, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στο άγνωστο

Νικ, ο οδηγός

Από εκεί και πέρα, στη μεγάλη εικόνα προσθέστε επίσης τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός των "πρασίνων" έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς του το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, δείχνοντας πως είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και να δείξει τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Η αμυντική τακτική του Ολυμπιακού θα εστιάσει στο εκτελεστικό κομμάτι του 27χρονου πλεϊμέικερ, ο οποίος καλείται να παρουσιαστεί στοιχειωδώς εύστοχος από την περιφέρεια, για να υποχρεώσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναθεωρήσει.

Γι αυτό λοιπόν, το κατά πόσο τα δικά του σουτ τριών πόντων θα βρίσκουν τον στόχο ή θα προκύπτουν μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας (κι όχι από παρορμητισμό), θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πως θα κυλήσει η σειρά των τελικών.

Ο Ολυμπιακός έχει (ποσοτικά) τη δυνατότητα να μεταφέρει την πίεση πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού Superfoods, να τον προκαλέσει να εκτελεί περισσότερο -και να δημιουργεί λιγότερο. Γι αυτό, όσο εκείνος θα έχει καθαρό μυαλό και δεν θα παρεκκλίνει από το πλάνο, τόσο οι "πράσινοι" θα είναι "μέσα" στον στόχο τους και θα "αγγίζουν" το "διπλό" στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στο άγνωστο

Η πρώτη φορά του Γκιστ

Η σειρά των τελικών θα έχει κι ένα new entry στα φετινά ντέρμπι "αιωνίων" επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ: αυτό του Τζέιμς Γκιστ. Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων (στη συντριβή του Οκτωβρίου), χάνοντας τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Κι ως εκ τούτου, το "τριφύλλι" είχε πολύ διαφορετική αμυντική προσέγγιση εν τη απουσία του.

Το γεγονός πως πλέον είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να παίξει καθοριστικό ρόλο στους τελικούς, λειτουργεί ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, που ματσάρει καλύτερα πλέον στη φροντ λάιν με τον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι, οι "πράσινοι" θα μπουν στην αυριανή (28/5, 21:00) μονομαχία του ΣΕΦ με στόχο να κάνουν το "μπρέικ" (όπως πέρσι) και να πάρουν κεφάλι στη σειρά των τελικών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος καλείται να κάνει -κι αυτός με τη σειρά του- τα... δικά του, για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ