ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, η Φενέρμπαχτσε και ο Ομπράντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός, η Φενέρμπαχτσε και ο Ομπράντοβιτς

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα, οι Τούρκοι επιμένουν πως ο Παναθηναϊκός κάλεσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr έμαθε ποιο ήταν το πρόβλημα της Φενέρμπαχτσε, ως προς το συμβόλαιο του "Ζοτς" και τι ισχύει.

Ο τίτλος του κειμένου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Haberturk (και την αναπαρήγαγε η Sporx.com) ήταν " Η απάντηση του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό" και μέσα στο άρθρο αναφερόταν ότι " ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του κατέθεσε η προηγούμενη ομάδα του", μαζί και ότι " αναμένεται σύντομα να υπογράψει διετή επέκταση", όπως σας είχε ενημερώσει από την Τρίτη (5/5) το Sport24.gr.

Πάμε όμως, και στο άλλο σκέλος της ιστορίας: την πρόταση του ΠΑΟ. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να μην επιστρέψει στους "πράσινους", εξ αιτίας της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αυτός ήταν ο λόγος που αρνήθηκε έστω να διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο επιστροφής -αναφέρεται χαρακτηριστικά, μαζί και ότι " ο Ομπράντοβιτς στάθηκε στην επιθετική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γιαννακόπουλος πρόσφατα, όταν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών, σε ματς της Euroleague ".

Αυτές ήταν οι πληροφορίες του τουρκικού site -προφανώς από την Ελλάδα. Εκείνες του Sport24.gr αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε πρόταση ποτέ, αλλά δεν έγινε καν συζήτηση κατάθεσης ενδιαφέροντος. Και δεν θα γινόταν τα πράγματα να είναι διαφορετικά, δεδομένου ότι εδώ και καιρό έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία πως ο "Ζοτς" διαπραγματεύεται επί επέκτασης της συνεργασίας με τη Φενέρ -για άλλα δυο χρόνια. Είναι επίσης, γνωστό πως ο πολυνίκης κόουτς δίνει πάντα προτεραιότητα στην ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο. Εφόσον δεν βρεθεί λύση, τότε κινείται προς άλλες κατευθύνσεις -κάτι που δεν ισχύει στην παρούσα φάση. Αν κάτι είναι ξεκάθαρο, είναι πως έπειτα από 13 χρόνια συνεργασίας προφανώς και ο ΠΑΟ ξέρει καλά πότε και πώς να προσεγγίσει τον Ομπράντοβιτς.

Το άριστον που δεν αλλάζει

Σε ό,τι αφορά δε, τις σχέσεις του Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα μας επιτρέψετε να σας παραπέμψουμε στο έτος 2010, οπότε μετά το αλήστου μνήμης πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" με τίτλο "Πετάξτε τις φανέλες" (συμπεριφορά που θα τη λέγατε επίσης, επιθετική), ο "Ζοτς" είχε πει στην πρώτη ευκαιρία (μετά το ματς στον Πανελλήνιο, δυο ημέρες αργότερα) ότι "ε ίναι μαλ... όποιος λέει πως δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Δεν έχω πρόβλημα και δεν ξέρω ποιος προσπάθησε να το δημιουργήσει. Οι σχέσεις μου με τον Δημήτρη είναι άριστες". Άριστες είχε χαρακτηρίσει τις σχέσεις του και μετά το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό, όπως ενημέρωνε ότι αποχωρεί από τον πάγκο έπειτα από 13 χρόνια συνεργασίας και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει τον ίδιο χαρακτηρισμό, αν ερωτηθεί τώρα.

Επιπροσθέτως, να θυμίσουμε ότι πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε (του οργανισμού), είναι ο Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος καταδικάστηκε ως ένοχος για το σκάνδαλο με το "στήσιμο" 19 αγώνων στην τουρκική λίγκα του ποδοσφαίρου και ακόμα τελεί χρέη προέδρου. Μάλιστα, την Πρωτομαγιά είχε πει ότι " υπάρχουν θέματα που θα επηρεάσουν την απόφαση μου για το αν θα μείνει ο Ομπράντοβιτς στην ομάδα. Όλα είναι πιθανά. Θα δούμε τι θα γίνει". Πώς μεταφράζεται αυτό;

Ποιο είναι το πρόβλημα της Φενέρ με τον "Ζοτς"

Η Φενέρμπαχτσε είχε ένα πρόβλημα -που το λέτε και σοβαρό- να επιλύσει, μέσα στη σεζόν. Ένα θέμα για το οποίο ήταν ενήμερος ο Ομπράντοβιτς. Ήταν και ο λόγος που δεν υπέγραψε νωρίτερα νέο συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια της γείτονας. Τι;

Όπως έμαθε το Sport24.gr (και δεν επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι -για τον προφανή λόγο), το μπάτζετ της Φενέρ έφτασε φέτος τα 30 εκατ. δολάρια, από 25 εκατομμύρια που ήταν τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα χρήματα προέκυψαν στο 50% από χορηγούς και... το άλλο 50% ήταν το κοινώς λεγόμενο "κάτω από το τραπέζι". Δεδομένων των όσων ζει τα τελευταία χρόνια ο Γιλντιρίμ, προέκυψε η ανάγκη να μην υπάρχουν χρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στα μάτια της κυβέρνησης. Άρα, οι διοικούντες ενημέρωσαν από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδους τους πάντες πως τη νέα σεζόν, το μπάτζετ κατά πάσα πιθανότητα θα έφτανε τα 12.500.000 δολ. -όσα "φαίνονται" από τους χορηγούς. Ως μόνη λύση στο θέμα, δινόταν η πρόκριση στο Final Four. Ήταν ωστόσο, ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν επρόκειτο να συμβεί (διαπραγματεύσεις ή συμφωνίες με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν) πριν πάει στη Μαδρίτη η ομάδα. Έτσι, οι σπόνσορες θα δέχονταν να δώσουν κάτι παραπάνω -γιατί είχαν κουραστεί να ξεπαραδιάζονται μια δεκαετία, χωρίς αποτέλεσμα.

Το "είμαι στο σπίτι μου" του "Ζοτς"

Πλέον, δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα και όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές μας, όλα αναμένεται να μπουν σε μια σειρά σύντομα. Και όλα θα ξεκινήσουν από τον Ομπράντοβιτς " γιατί η διοίκηση δεν θέλει να κάνει εχθρούς τους 25.000.000 φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε", όπως μας είπαν χαρακτηριστικά. Βλέπετε, είναι πια ξεκάθαρη η λατρεία του κόσμου για τον Σέρβο. Για να καταλάβετε ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, να σας πούμε και ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Euroleague, για τα 15α γενέθλια της διοργάνωσης , ο "Ζοτς" πήρε πρώτος το λόγο για να πει " είμαι στο σπίτι μου, την Ulker Sports Arena και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ο οικοδεσπότης σας". Θέλετε κάτι άλλο;

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ