ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για Μαρκοϊσβίλι

Ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για Μαρκοϊσβίλι
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Μετά την απώλεια του Βίκτορ Κλαβέρ, ο Παναθηναϊκός εντείνει τις προσπάθειές του για να αποκτήσει τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι. Αλυσιδωτές εξελίξεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό του "τριφυλλιού".

Η απώλεια του Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος θα καταλήξει στην Μπαρτσελόνα έναντι του ποσού των 2.000.000 ευρώ , υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά του πλάνα. Οι "πράσινοι" εγκαταλείπουν σε πρώτη φάση τη λογική της απόκτησης ενός πάουερ φόργουορντ, κι επικεντρώνονται στην περιφέρεια, φιλοδοξώντας να αποκτήσουν τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Το Sport24.gr είχε επισημάνει από την Πέμπτη (14/7) πως ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της απόκτησης του 29χρονου φόργουορντ , ο οποίος αποχώρησε από την Νταρουσάφακα. Με εμπειρία από την Euroleague και θητεία σε Καντού, Γαλατάσαραϊ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Νταρουσάφακα, ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι θεωρήθηκε ιδανική λύση για τις θέσεις "2" και "3". Το όνομά του όμως έμεινε... χαμηλά στη λίστα, λόγω των προχωρημένων επαφών με τον Βίκτορ Κλαβέρ.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο άλλωστε, το "τριφύλλι" θα επικεντρωνόταν στον Βίκτορ Κλαβέρ για τη θέση "4", αφήνοντας -για αρχή- κενή την τελευταία θέση κοινοτικού που θα έμενε στο ρόστερ. Το "ναυάγιο" όμως με τον πρώην παίκτη της Λοκομοτίβ Κουμπάν άλλαξε άρδην τα δεδομένα και τα μεταγραφικά "θέλω" του Αργύρη Πεδουλάκη.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός εντείνει πλέον τις προσπάθειές του για να κάνει δικό του τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι και να ισχυροποιηθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας πλέον ένα κενό στο "4". Ένα κενό για το οποίο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας εστιάζει κυρίως στην αμερικανική αγορά. Την ίδια ώρα, "παγώνει" το ενδιαφέρον για τον Πατ Καλάθη , αφού ο ομογενής φόργουορντ θα ταίριαζε περισσότερο ως εναλλακτική λύση για το "3" και το "4", σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του Βίκτορ Κλαβέρ.

Πλέον όμως δεν τίθεται θέμα να προχωρήσει η δική του υπόθεση. Όπως αναφέραμε παραπάνω άλλωστε, τα πλάνα των "πρασίνων" αλλάζουν άρδην από εδώ και στο εξής.

Η προετοιμασία, που ξεκινά σε ένα μήνα, δεν αποκλείεται λοιπόν να βρει τον Παναθηναϊκό με ένα κενό στο ρόστερ του. Ταυτόχρονα, η προδιάθεση που υπάρχει κάνει λόγο για στήριξη στον Λευτέρη Μποχωρίδη, τις ικανότητες του οποίου εκτιμά σε μεγάλο βαθμό ο Αργύρης Πεδουλάκης. Κι αν ο προπονητής του "τριφυλλιού" δει στη διάρκεια της προετοιμασίας πως η ομάδα του χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, μόνο τότε θα γίνει κάποια ακόμη κίνηση.

Ποιος είναι ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι

Ο νέος μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, αγωνίστηκε πέρσι στην Νταρουσάφακα, έχοντας 6.2 πόντους κατά μέσο όρο στην Euroleague. Με ύψος 1μ97 καλύπτει -κυρίως- τη θέση "3", ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Μπατούμι (2000-'02), Μπενετόν Τρεβίζο (2002-'04), Μίτελντόιτσερ (2004), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (2004-'07), Κίεβ (2007-'09), Καντού (2009-'13), Γαλατάσαραϊ (2013-'14), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2014-'15) και Νταρουσάφακα (2015-'16).

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ αφού στη δεκαετή εμπειρία του στην Euroleague έχει 36.7% από τη γραμμή των τριών πόντων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ