ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός επιμένει ελληνικά

Ο Παναθηναϊκός επιμένει ελληνικά

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά το φετινό καλοκαίρι, αλλά δεν παύει να δουλεύει για την επόμενη μέρα. Οι "πράσινοι" συνεχίζουν τις διαδικασίες απόκτησης νεαρών και εξελίξιμων παικτών. Ποιοι είναι οι Γιώργος Τσαλμπούρης και Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, το "πράσινο" ρεπορτάζ ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, για τη θέση "5". Το δίλημμα "Στεφάν Λάσμε ή Άλεξ Τάιους" είναι άλλωστε αυτό που απασχολεί πλέον τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και το επιτελείο του.

Κι αν τώρα σας πούμε ότι το "τριφύλλι" δεν πρόκειται να σταματήσει στη μεταγραφή του έτερου σέντερ, μη νομίζετε ότι ξεφεύγουμε από την αρχική τοποθέτηση. Η ουσία είναι πως τα βασικά κεφάλαια της νέας ομάδας έχουν "κλείσει" (ή θα "κλείσουν άμεσα), με την περαιτέρω ενίσχυση να αφορά παίκτες που θα αποκτηθούν με τη λογική της διεύρυνσης της ελληνικής βάσης, με φόντο το μέλλον. Γι αυτό προέκυψαν τα ονόματα των Γιώργου Τσαλμπούρη και Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους δύο παίκτες που απασχολούν και δεν αποκλείεται να αποκτηθούν. Ούτως ή άλλως, ο δεύτερος μοιάζει να βρίσκεται μια ανάσα από τη μετακόμισή του στο ΟΑΚΑ -στα πλαίσια της ενίσχυσης των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Θα ξεκινήσουμε με τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος είναι γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1996 και με ύψος 2μ15 αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Ναι, καλά διαβάζετε: είναι πάουερ φόργουορντ. Μπορεί στο Παγκόσμιο Εφήβων της Κρήτης και το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών της Ιταλίας να χρησιμοποιήθηκε και ως σέντερ, αλλά επ ουδενί δεν γνωρίζει τη θέση. Στον Πιερικό Αρχέλαο (όπου ανήκουν τα εν Ελλάδι δικαιώματά του) άλλωστε ως φόργουορντ έκανε... καριέρα, στα παρκέ της Β' Εθνικής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μιλάμε για ένα παιδί που μπορεί προς το παρόν να μοιάζει "άγουρο" ( δεν μπορεί να σταθεί ακόμη στο επίπεδο της Α1), αλλά βάσει φυσικών προσόντων παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (σ.σ.: παρεμπιπτόντως, είναι αριστερόχειρας). Για τα μάτια του άλλωστε, ο Fred Hoiberg μπήκε πέρσι στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Η ιστορία έχει ως εξής. Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει ολοκληρωθεί, με τον 18χρονο τότε φόργουορντ να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Έτσι, το όνομά του άρχισε να ακούγεται ολοένα και πιο έντονα για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Κάπου εκεί όμως προκύπτει το ενδιαφέρον από το Iowa State, που εκδηλώνει επίσημο ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό του. Προσφέροντας φυσικά αθλητική υποτροφία. Ο προπονητής των "Cyclones" δηλώνει δεξιά κι αριστερά πως είναι εντυπωσιασμένος από τα προσόντα του Γιώργου Τσαλμπούρη, αλλά γνωρίζοντας πως είναι δύσκολο να φύγει το παιδί από την Ελλάδα (και δη την Κατερίνη) για τις ΗΠΑ.

Ο Παναθηναϊκός επιμένει ελληνικά

Η συνέχεια για τον ίδιο ήταν μάλλον αναμενόμενη, βάσει όπως είπαμε του ρόστερ που διέθετε το Iowa State αλλά και της σαφούς ανετοιμότητάς του για να μπει άμεσα σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα. Αγωνίζεται σε μόλις οκτώ (8) παιχνίδια με τους "Cyclones", γνωρίζοντας κι ο ίδιος ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Η αλλαγή στο τεχνικό τιμ της ομάδας όμως αρκεί για να αλλάξει τα πάντα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Fred Hoiberg προσλαμβάνεται από τους Σικάγο Μπουλς (αντί του Τομ Θίμποντο), κι αίφνης ο 19χρονος πλέον πάουερ φόργουορντ βρίσκεται "στον αέρα". Ίσως όχι με την έννοια ότι υπήρχε περίπτωση αποχώρησής του (σ.σ.: το κολέγιο δεν έχει το δικαίωμα να τον διώξει, αν δεν προκύψει πειθαρχικός λόγος), αλλά υπό την έννοια πως το παιδί δεν θα συνεργαζόταν ξανά με τον άνθρωπο που τον επέλεξε προσωπικά για το ρόστερ του Iowa State.

Έτσι, και με δεδομένες τις δυσκολίες στο συνδυασμό σπουδών και αθλητισμού, αρχίζει να λειτουργεί στο μυαλό του ως καλή λύση η επιστροφή στα μέρη μας. Γι αυτό προέκυψε το ενδιαφέρον των τριών "μεγάλων" της Αθήνας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ). Επί της ουσίας εξελίξεις για την περίπτωσή του δεν υπάρχουν, αλλά μοιάζει πολύ πιθανό οι συζητήσεις της πλευράς του να περιοριστούν στο "Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός", με τον ίδιο να καλείται να επιλέξει. Παρεμπιπτόντως, οι "αιώνιοι" ήταν αυτοί που χτύπησαν την πόρτα του και το περσινό καλοκαίρι, πριν προκύψει η συμφωνία με το Iowa State.

Δείτε τον Γιώργο Τσαλμπούρη εν δράσει με τη φανέλα του Πιερικού Αρχέλαου (2013-'14)

Όσο για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο; Μιλάμε για ένα παιδί (γεννημένος το 2001) που είναι λίγο κάτω από τα δύο μέτρα (1μ96) και αγωνίζεται επίσης ως φόργουορντ (κυρίως στο "3"). Έχει ευχέρεια με την μπάλα στα χέρια, πλαστικότητα στις κινήσεις του, αλλά είναι σαφές πως χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Πρόδηλο είναι πως δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στην πρώτη ομάδα. Είναι περισσότερο λύση με φόντο το μέλλον και την προοπτική που παρουσιάζει η περίπτωσή του.

Ανήκει στον Δούκα, όντας παράλληλα μέλος των κλιμακίων της ΕΣΚΑ και της Εθνικής ομάδας των Παμπαίδων. Είναι άλλωστε από τα παιδιά που καλούνται διαρκώς για προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ