ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για Μεζρί

Ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για Μεζρί

Ο Στεφάν Λάσμε απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού κι έτσι το "τριφύλλι" στράφηκε ξανά στην περίπτωση του Σαλάχ Μεζρί. Στο μεταξύ, οι Mavericks προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Τυνήσιο πρώην σέντερ της Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε σε εφαρμογή το plan b μετά την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση του Στεφάν Λάσμε σε ότι έχει να κάνει με τον back up σέντερ που θα πλαισιώσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στην front line των "πράσινων".

Όπως αναφέραμε χθες (24/07) το βράδυ , στο προσκήνιο παραμένει η περίπτωση του Σαλάχ Μεζρί. Του Τυνήσιου σέντερ που αποχώρησε από τη Ρεάλ μετά από δύο χρόνια παρουσίας στους πρωταθλητές Ευρώπης. Η πλευρά του παίκτη βρέθηκε σε συζητήσεις με το "τριφύλλι" το προηγούμενη διάστημα, αλλά παρά την αρχική τάση που έδειχνε... συμφωνία, τίποτα δεν προχώρησε με δεδομένο ότι αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον Στεφάν Λάσμε.

Ο Μεζρί ήταν εξαρχής η εναλλακτική επιλογή και από τη στιγμή που δεν προχώρησε η απόκτηση του Γκαμπονέζου πρώην σέντερ της Αναντολού Εφές, οι "πράσινοι" επανήλθαν. Για την ακρίβεια, έστειλαν το συμβόλαιο στον παίκτη και πλέον περιμένουν την απάντησή του. Αν δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής (αφού έχουμε δει πολλές ως τώρα), ο Τυνήσιος σέντερ θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ποιος είναι

Με ύψος 2μ17, ο Σαλάχ Μεζρί έχει την ικανότητα να "σκεπάζει" το αντίπαλο καλάθι. Σε αυτό προσθέστε τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα, αλλά και την έφεση που έχει στα μπλοκ (1.1 πέρσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και 0.8 ανά παιχνίδι φέτος). Τα περισσότερα χρόνια της ευρωπαϊκής του καριέρας τα έχει περάσει στην Ισπανία, αφού έχει αγωνιστεί ακόμη στην Ομπραντόιρο (2012-'13). Νωρίτερα, φόρεσε τη φανέλα της Άντβερπ για δύο χρόνια (2010-'12), ενώ η πρώτη επαγγελματική του εμπειρία ήταν με τα χρώματα της Ετουάλ ντου Σαχέλ (2006-'10).

Με τη φανέλα της Ομπραντόιρο αναδείχθηκε rising star της Liga Endesa για την αγωνιστική περίοδο 2012-'13, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ομάδας της χώρας του. Το 2011 αναδείχθηκε μάλιστα MVP του Afrobasket, ενώ το 2012 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου -όντας ο κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης με 17 κοψίματα (σε πέντε παιχνίδια).

Τον θέλουν και οι Mavericks!

Την ίδια στιγμή, ο Marc Stein του ειδησεογραφικού δικτύου ESPN αναφέρει ότι οι Mavericks προσφέρουν στον Τυνήσιο, πρώην σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ