ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Όγκαστ και τα... πράσινα μαλλιά

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζακ Όγκαστ δήλωσε έτοιμος για τον Παναθηναϊκό Superfoods, αποφεύγοντας από νωρίς τις δικαιολογίες περί... απειρίας. Τι δήλωσε στο Sport24.gr ο ομογενής σέντερ για τους προσωπικούς του στόχους και το πράσινο χρώμα.

Μπορεί να έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην EuroLeague, αλλά ο Ζακ Όγκαστ δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ως rookie. Από κανέναν. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι υψηλότατες για τον ομογενή σέντερ, ο οποίος άλλωστε έχει ως ξεκάθαρο στόχο στο μέλλον να βρεθεί στο ΝΒΑ και να μονιμοποιηθεί εκεί. Με τον Παναθηναϊκό Superfoods να του δίνει την ευκαιρία να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και να... διαφημίσει το ταλέντο του.

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των "πρασίνων" μίλησε στο Sport24.gr λίγο πριν από την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, εξηγώντας πως δεν νιώθει πίεση ή έξτρα άγχος επειδή ο κόσμος τον τοποθετεί στα top prospects της EuroLeague για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

" Δεν νιώθω κάτι να με βαραίνει, στο λέω ειλικρινά. Λατρεύω να ζω και να δουλεύω υπό πίεση, να αντεπεξέρχομαι στις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Έχω στις πλάτες μου έναν χρόνο στην Τουρκία, όπου έμαθα πως έχουν τα πράγματα στην Ευρώπη, πήρα χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες, παίζοντας σε μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα, απέναντι σε ομάδες της EuroLeague όπως η Φενέρμπαχτσε, η Αναντολού Εφές και η Γαλατάσαραϊ. Επομένως θεωρώ ότι στο κομμάτι της εμπειρίας και του να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω, είμαι σε καλό δρόμο", ήταν η πρώτη του τοποθέτηση για το κομμάτι της νέας σελίδας στην καριέρα του, πριν τονίσει πως " θέλω να μπω στο γήπεδο και να δώσω ό,τι έχω, να βγάλω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Περιμένω πως και πως να ξεκινήσει η σεζόν".

Μπορεί να έχει πίσω του μόλις μια χρονιά στα μέρη μας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ως μέλος της Ουσάκ Σπορτίφ είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τρεις τουρκικές ομάδες από την EuroLeague. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να "γράψει" πολύ καλά νούμερα απέναντί τους. Κάτι που ενδεχομένως να αποτελεί σκηνή από τα "προσεχώς" για εκείνον στην EuroLeague.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πώς το εξηγεί; " Μου αρέσει πολύ όταν βρίσκω απέναντί μου τις θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες που υπάρχουν. Αυτό έγινε πέρσι όταν παίζαμε στο πρωτάθλημα με τις ομάδες που ήταν στην EuroLeague. Μου αρέσει πολύ αυτή η πρόκληση που υπάρχει, το παίρνω προσωπικά να αποδείξω ποιος είμαι απέναντι στους καλύτερους και να δείξω σε όλους ότι μπορώ να τους ανταγωνιστώ. Πολλοί λένε πριν από τα παιχνίδια ότι οι αντίπαλοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, τέτοια διάφορα. Αυτό μου δίνει κίνητρο, με εξιτάρει περισσότερο για να μπω στο γήπεδο και να παίξω δυνατά", απάντησε χαρακτηριστικά, για να σταθεί στη βοήθεια που θα πάρει από τους "παλιούς" εντός της ομάδας:

" Έχουμε αρκετούς βετεράνους στην ομάδα. Με βοηθούν σε πολλά κομμάτια. Αυτή η ομάδα κέρδισε πέρσι το νταμπλ, οπότε με βάζουν σιγά σιγά στο κλίμα και μου δείχνουν τι χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις στην κορυφή. Είναι μεγάλη βοήθεια για μένα το γεγονός ότι υπάρχουν έμπειρα παιδιά στα αποδυτήρια, που ξέρουν τι και πως όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στην EuroLeague".

Όσο για την ταμπέλα που θα τον ακολουθεί; Εξήγησε ότι " θέλω να προσφέρω σε πολλούς τομείς. Μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερος στο πικ εν ρολ, έχω τον Νικ (Καλάθη) στην ομάδα, οπότε θα μου είναι πιο εύκολο κι εμένα (γελάει). Δεν θέλω να είμαι μονοδιάστατος όμως, θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο στις δύο πλευρές του παρκέ. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα. Θα δείτε πολλά περισσότερα φέτος, από αυτά που έκανα μέχρι πρότινος".

Η πράσινη φανέλα που φοράει από την Τετάρτη (23/8) μπορεί να είναι νέα για εκείνον, τα χρώματα όμως όχι. " Το πράσινο είναι ένα χρώμα που μου πηγαίνει, το είχα στο High School, το είχα στο NCAA, οπότε ξέρω (γελάει). Μου ταιριάζει πολύ", ανέφερε πριν ερωτηθεί για το αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε με... πράσινα μαλλιά κάποια στιγμή φέτος (σ.σ.: παλιά τα είχε βάψει ξανθά): " Ίσως αυτό είναι το επόμενο βήμα (γελάει)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ