ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπουρούσης θέλει να επαναλάβει στον Παναθηναϊκό όσα έκανε με την Λαμποράλ

Ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και φέτος με τον Παναθηναϊκό θέλει να επαναλάβει την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε με την Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Παναθηναϊκός φέτος πραγματοποίησε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην Ευρώπη, αποκτώντας τον κορυφαίο σέντερ της Euroleague για την περασμένη σεζόν, Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος οδήγησε την Λαμποράλ Κούτσα στο Final-Four του Βερολίνου, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Ο Έλληνας ολοκλήρωσε την σεζόν στην Euroleague έχοντας μέσο όρο 14.5 πόντους (55.2% στα δίποντα, 38.3% στα τρίποντα), 8.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά παιχνίδι, με την διοργάνωση να τον συμπεριλαμβάνει στην καλύτερη πεντάδα, χάνοντας το βραβείο του MVP από τον Νάντο Ντε Κολό. Στο ισπανικό πρωτάθλημα επίσης διέπρεψε, παίρνοντας μπόλικα βραβεία MVP, ολοκληρώνοντας την σεζόν με 13.2 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά ματς.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, λίγο πριν κλείσει τα 33 του χρόνια (17/11/1983), θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να επαναλάβει την τρομερή σεζόν που πραγματοποίησε στην Λαμποράλ Κούτσα. Ο ίδιος το πιστεύει πως μπορεί και αυτό θέλει, έχοντας έξτρα κίνητρο σε αυτό το νέο ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ την ίδια άποψη έχουν και οι άνθρωποι της ομάδας. Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, έχει ωριμάσει το παιχνίδι του και παίζει μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση, αλλά και με σιγουριά για τις δυνατότητες του.

Related content

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει αρχίσει και εξοικειώνεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού, κάτι στο οποίο τον βοηθούν τόσο το προπονητικό-τιμ, όσο και οι Έλληνες διεθνείς συμπαίκτες του, με τους οποίους γνωρίζεται από το παρελθόν. Μαζί του στο "τριφύλλι" θα έχει και τον συμπαραστάτη του από την Λαμποράλ Κούτσα, τον Αμερικανό γκαρντ, Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πραγματοποίησε μία επίσης εξαιρετική χρονιά με τους Βάσκους (10π, 2.7 ασίστ, 36.8% τρίποντα).

Related content "Σαν μονάδες είμαστε καλοί, αλλά σαν ομάδα όχι ακόμη"

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, στην "πρώτη" του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, σχολίασε τα εξής για την παρουσία του στο "τριφύλλι": "Θέλω να ευχηθώ να έχουμε καλή σεζόν με υγεία. Από την πλευρά μου, ήρθα στην ομάδα που με ήθελε πολύ. Από εκεί και πέρα δουλειά και μόνο δουλειά.

Αισθάνομαι άνετα γιατί είμαι σε ένα περιβάλλον γνώριμο, γιατί συναντάω παιδιά όπως ο Αντώνης (Φώτσης), ο Νικ (Καλάθης) και ο Μάικ (Τζέιμς) με τους οποίους έχω υπάρξει συμπαίκτης και στο παρελθόν. Από εσάς (σ.σ.: δημοσιογράφοι) εξαρτάται πόσο διαφορετικός θα είμαι. Έχω την ηρεμία μου, την οικογένειά μου. Σαν μονάδες είμαστε καλοί, αλλά σαν ομάδα όχι ακόμη, θα το δούμε στην πορεία. Δεν μιλάμε για στόχους ακόμα. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα".

Related content

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ