ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπουρούσης στο επίκεντρο

BASKET LEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι εξωαγωνιστικές στιγμές που ο Γιάννης Μπουρούσης συγκέντρωσε πάνω του την προσοχή, η παρουσία του στα δύσκολα και η πορεία του προς την δικαίωση. Το Sport24.gr αναλύει…

Η φετινή σεζόν ήταν ξεχωριστή για τον Γιάννη Μπουρούση κι έτσι όπως εξελίχθηκε, δικαίωσε απόλυτα τον διεθνή σέντερ που επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό και φυσικά τους "πράσινους" που πίεσαν, ώστε να τον αποκτήσουν. Μετά από 15 χρόνια, ο διεθνής σέντερ πανηγύρισε ξανά το πρωτάθλημα στη χώρα μας έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν κάτι το οποίο ήθελε επιτακτικά, με συνέπεια να συνεχίσει επιτυχημένα την δική του πορεία μετά από μία εκπληκτική σεζόν με την φανέλα της Μπασκόνια.

Δεν είναι λίγες οι φορές πάντως που ο σέντερ του "τριφυλλιού", έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα, όχι όμως γι' αγωνιστικούς λόγους. Ποτέ όμως, δεν έχει προσπαθήσει να κρυφτεί, αντιθέτως όποτε χρειάστηκε σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε. Μία μέρα μετά το τέλος των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, ο Μπουρούσης βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής για το σύνθημα που τραγούδησε στα μπουζούκια όπου οι "πράσινοι" γιόρτασαν την κατάκτηση του νταμπλ. Ο ίδιος έδωσε τη δική του εξήγηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA .

Αν πάμε πιο πίσω η πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν οι "δέκα μέρες" που έδειξε στους φίλους του "τριφυλλιού" στον μικρό τελικό του Final Four, όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Ένα σύνθημα που ακουγόταν στο ΟΑΚΑ κάθε φορά που το επισκεπτόταν ο διεθνής σέντερ, αλλά κατέληξε να γίνεται αντικείμενο καζούρας πλέον, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΣΕΦ. Οι καιροί άλλαξαν, ομοίως κι οι σχέσεις των οπαδών των "πρασίνων" με τον παίκτη.

Αντίστοιχα, υπάρχει ο επεισοδιακός τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τους "ερυθρόλευκους". Μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό (και αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό) ήταν ο πρώτος που έβγαινε μπροστά να μιλήσει στις ήττες και στις δύσκολες στιγμές. Ακόμα κι όταν χρειαζόταν στο ΣΕΦ, ήταν αυτός που έπαιρνε το μικρόφωνο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στις εξέδρες. Στην πράξη βέβαια αυτό το γεγονός γύρισε μπούμερανγκ, αφού κατηγορήθηκε για λαϊκισμό, κάτι που σχολίασε κι ο ίδιος στη NOVA τονίζοντας πως " εγώ το έκανα γιατί το αισθανόμουν, άλλοι έλεγαν ότι το έκανα για γλείψιμο".

BASKET LEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 35ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ(ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 35ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ(ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τα φώτα πολλές φορές έχουν πέσει πάνω του και στην Εθνική ομάδα. Τον Αύγουστο του 2010, η φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σερβία στο τουρνουά "Ακρόπολις" έγινε "ροντέο". Ο Γιάννης Μπουρούσης μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προστατεύσει συμπαίκτες κι αντιπάλους (σ.σ.: ήταν ανενεργός λόγω τραυματισμού στο χέρι) όταν δέχτηκε μια καρέκλα από τον Νέναντ Κρστιτς με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι του. Στη συνέχεια ο Σέρβος σέντερ ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Γιάννης δεν την δέχτηκε ποτέ.

Όπως και να έχει για την Εθνική πάντα είναι πιστός στο ραντεβού ακόμα και με σπασμένο χέρι και ασχέτως αν υπήρχαν κοπιαστικές και με τραυματισμούς χρονιές. Σε όλη αυτή την πορεία έχει πληρώσει την αυθεντικότητα του και τον αυθορμητισμό του, ωστόσο προτιμάει να πει αυτό το οποίο νιώθει από τις δημόσιες σχέσεις και θα συνεχίσει να το κάνει.

ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Για να δούμε όμως και την φετινή του αγωνιστική πορεία, υπέγραψε στον Παναθηναϊκό μετά από μια ονειρεμένη χρονιά στη Βιτόρια. Πρώτα η αλλαγή προπονητή κι εν συνεχεία τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας που ψαχνόταν, τον επηρέασαν όπως και τους περισσότερους παίκτες. Η φιλοσοφία του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν να παίζει πολύ με τον σέντερ κοντά στο καλάθι κι επιλογή του Γιάννη Μπουρούση ήταν η ιδανική, όπως φάνηκε από τα φιλικά παιχνίδια. Στην πορεία με τον Τσάβι Πασκουάλ η φιλοσοφία άλλαξε και προσπάθησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στη συνέχεια, στη Stoiximan.gr Basket League κυριάρχησε πολλές φορές στα παιχνίδια και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και ειδικά σε επικίνδυνες αναμετρήσεις. Από κει και πέρα, αν παρατηρήσουμε στην EuroLeague υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με πέρσι όπου εκτελούσε 2.8 τρίποντα ανά ματς καθώς στον Παναθηναϊκό είχε λιγότερες προσπάθειες από τα 6.75 και το παιχνίδι του στηριζόταν περισσότερο στη συνεργασία. Επίσης, μπορεί να είχε επτά λεπτά λιγότερα σε σχέση με πέρσι στην EuroLeague αλλά σε πολλές αναμετρήσεις κυρίως εντός έδρας στο τέλος των αγώνων η μπάλα περνούσε από τα χέρια του για την δημιουργία στην επίθεση.

Αποκορύφωμα, ήταν οι τελικοί της Stoximan.gr Basket League όπου ο Μπουρούσης βγήκε μπροστά και είχε σημαντική συνεισφορά, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή. Όπως και να έχει είναι από τους παίκτες που στα δύσκολα και κρίσιμα είναι εκεί, ασχέτως αν τραβούν την προσοχή κι έξωαγωνιστικά…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ